|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
"Ние няма да действаме под ултиматум"
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Значи 100к като за Ню Йорк може да е вярно?
Всъщност трябва да е вярно... като се има предвид че отделят 5.2% от БВП за образование, това са 200-300 млрд. $ или около 7 пъти повече от цялото ни БВП от което ние отделяме 3.9%.
А пък всъщност може и да не е вярно... щото бюджета им е 180 пъти по-голям, ама те са 37 пъти повече народ, т.е. на калпак се пада само 4 пъти повече. Демек ако тук заплатата е 320лв или 440 бруто, там трябва да е 1280/1760 лв, което е по-близко до това което казва Димитар - 8.5$ на час
По-точно сметнато излиза към 13$ на час средно...
Абе както и да го смятаме няма да ги стигнем хамериканците 
|
| Чет Окт 18, 2007 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ще имат време да се разкайват, докато пропадат в дупкатапод бесилото .. ще вземем власта и .....
А съвсем сериозно днес ми идваше да се засиля и да тръгна в насрещноо на дондуков и който не избяга не избяга, скъсах си нервите, 30 мин за 200 м. По радиото слушах че разни родителски настоятелства се организират и ще оргнизират митинги срещу учителите.
А сега слушам че сетрите се готвели пак за стачка ........стачка много добре се римува с тачка .... а дето тачка там и по дебела букова тояга.
|
| Чет Окт 18, 2007 9:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
А родителски синдикати ще има ли? Щото доколкото знам синдикатите уреждат и автобусите и организацията...
|
| Чет Окт 18, 2007 9:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не го смятай така ти казах. Той Пирев си пише нашето село, ама това село е еврейско и дистрикта е топ 100 в щатите. Това, че учителката в предучилищната тук взема 52к не значи, че в Ню Йорк взимат х2, даже точно на обратно - добрите училища и добре платените учители по принцип са по сабърбите, а не в големите градове с металотърсачите по вратите на училищата  .
|
| Чет Окт 18, 2007 10:13 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам, просто четох за реформите в Ню Йорк... там четох че им вдигнали заплатите с цели 15% и това май било почти като революция
Стори ми се разумно, поне аз не бих отишъл да преподавам в Харлем за под 100к 
|
| Чет Окт 18, 2007 10:42 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Пет Окт 19, 2007 9:32 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Нека натискат, но с тия заплати от по 350 лв едва ли има много учители с кредити, освен за TV или пералня ... така че не им дреме много, представяш ли си банката да почне да праща изпълнители за по 200 лв..... едва ли, просто с 350 лв не с екупува ни апартамент ни кола.
А за заплатите по света, тук хората си мислят че по света е много по добре, толквоа вземали в европа, толкова вземали в сащ, не знам си колко в япония, редно е да се приравнява към условиата на живот. Верно в Европа папото вече струва колкото тук, и в САЩ е кажи речи така, малко по скъпо ми се видя но то това зависи от много неща, но това не е всичко. Хората тук като имат къща и най-често и село с баби и дядовци, забравят че може да иаш и други нужди на света. Колкото и да е клапава все ак има здравна система. Колкото и да е нередовен и претъпкан, има и градски транспорт, 99% си имат и собствено жилище, е може да е със свекърва заедно но имат, има свястни държавни училища .... един познат онзи ден ми се обесняваше колко вземали учителите по света, ама не мисли какви разходи имат .... абе .....
А за родителски синдикати ... дайте да организираме еидн, ще станем синдикални лидери, ще нби плащат членски внос а ние ще организираме митинг, шествие.. бе квото си требе, лии поне ще се правим.
|
| Пет Окт 19, 2007 6:03 pm |
|
|