|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Айде юруш към Швабия :)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 18, 2007 4:01 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
 Re: Айде юруш към Швабия :)
ами немския? май няма да са много тези които го владеят
|
| Чет Окт 18, 2007 5:02 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Стига бе, човек на 20+, 30- годинки му трябват има няма 500лв. и 3 месеца и ще плямпа швабски като Хитлер. Въпрос на желание, който му се ходи - възможности дал господ.
Ей това поне не можете да кажете че не се е променило - вратите са отворени - направо липсват 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 18, 2007 7:27 pm |
|
 |
|
3aek
|
предполагам при сегашното ниво на образование едва ли ще има нещо което ще впечатли германските работодатели
на последния панаир в швабско на които се излагах за моя голяма изненада дойде немски студент и попита дали търсим хора, аз го попитах абе ти у ред ли си ние сме от българия, онзи се оказа голямо перде и вика няма проблем ти ме назначи аз ще се преместя - много се смяхме с германския партньор който бе на щанда но явно не всички завършили в германия студенти си намират работа
предполагам че качествени инженери ще могат да се възползват от това отваряне на пазара на труда, но тези завършили с дипломна работа "схема с фоторезистор и броячи дискретна логика" (сериозно не се смейте видях скоро такава дипломна работа) ще има да чакат
|
| Чет Окт 18, 2007 7:34 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ха, това май важи само за машинните специалности?
някак ич не ми звучи читаво германци да ползват българи за машинни инженери. че то тука е постижение да се направи капак с 4 дупки, който се затваря и при завъртане, а от своя страна немците са я измислили техническата механика. все едно негри да наемат жълти жиголота.
така или иначе то и досега който иска можеше да си намери бачкане в германия, не виждам какво толкова ще се промени.
|
| Пет Окт 19, 2007 9:27 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Не знам дали са измислили техническата механика, но със сигурност умеят да я прилагат и имат голямо производство и съответно голяма нужда от специалисти. Преди години си приказвах с един немец дето произвежда стендове за диагностика за автомобили и ме учуди като ме пита дали не мога да му намеря хора да му сметнат и конструират инерционен динамо-стенд. Навремето някой му контруирал един, обаче вече бил морално остарял и не много точен и трудно се продавал. Сега обаче вика не мога да намеря хора дето хем да са в час с механиката, хем с компютрите.
Аз предполагам че си имат специалисти, ама просто ще му отрежат главата а пък на него предполагам не му се дават толкоз пари и затова се услушва...
Така че ако нашенски добри специалисти, които да са чували за трите мъки и малко от малко да отбират от компютри мисля че ще си намерят работа. Естествено в такива малки фирмички...
|
| Пет Окт 19, 2007 9:57 am |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
Всичко е въпрос на плащане
я вижте това но прочетете и мненията ..
http://longanlon.bloghub.org/181#more-181
/ако рек прецени да го премести в нова тема/
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Пет Окт 19, 2007 6:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами аз да ви кажа и там мй кадрите почват да оглупяват и да губят качества. По стечение на обстоятелствата имам контак с доста немска техника, и то скъп анемска техника, която се води едно от най-доброто в класа, и честно да ви кажа започна да ми се разваля мнението за тях. Отделно че да работиш с софтуер измислен от германски писач е голямо мъчение, значи цялото им оборудване е някакво много странно, със странни изисквания, едва ли не трябва да му баеш, има си чалъми просто, но може и д е по лесно. Сравнявайки го със стари продукти на същата фирма разликата е огромна. Новия продукт който трябва да е по универсален и удобен, всъщност не е, не е и по надежден абе ....
За механика може би все още са едни от лидерите в света, и да заплатите им са сигурно големи, ако някой е пимал вземане даване с немска техника трябва да знае. Примерно HBM, произвеждат тензодатчици, самите датчици да речем си струват парите, обаче я купете механиката за тях. Примерно някой 10 тонендатчик за платформена везна, хе ми реално за 1 кг желязо искат пари все едно е злато, а нито е много прецизно нито нещо кой знае колко специално, издялкахме за два дни 6 комплекта със същата точнист и параметри. Всъщност направо си свалхем размерите от едно тяхно. А м-у другото и самия представител тук ни каза по добре да не си купуваме техни че стрували повече от датчиците, какво да говорим.
|
| Пет Окт 19, 2007 7:57 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ами да, стария е правен от истински немци, дето дядо им е работел в гестапо, а новия продукт вероятно е от някакви гастарбайтери.
|
| Пет Окт 19, 2007 9:48 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Абе има нещо вярно в цялата история , ако погледнеш евтините стоки внос от германия ми те са по зле от китайските боклуци 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Окт 20, 2007 1:55 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Mda
Ами те са си боклуци от изтока минали само през Германия.
Тоест правени от арбайтъри на които им е далеч Швабия за да ходят на гости. Или пък са в списъците на Гестапо.
Ей това преди време ме събори на земята от смях:
http://liternet.bg/publish/alekpopov/metabol.htm
|
| Съб Окт 20, 2007 8:52 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
Някои неща, на който пише маде ин германи се правят у нас... видях го с очите си.
|
| Съб Окт 20, 2007 12:48 pm |
|
 |
|
poolo
Ранг: Минаващ
|
ПОДКРЕПЯМ ТОНИ - НЕКА И ПРЕДАТОРА да каже,като сервизен техник ,например аз имам видео грундиг и фунаи - е грундига е неремонтируем - платките са му вертикално сложени на 3см. растояние по между им и нито може да замериш камо ли да разпоиш без да го разколочиш на 100 части,а фуная нема грижи за ремонтът му е улеснен и достъпен 
_________________ въэхитен съм от възможностите на този мултистандартен аудио чип !!http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/M/S/P/3/MSP3410D.shtml
|
| Нед Окт 21, 2007 6:38 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|