Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Айде юруш към Швабия :) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Айде юруш към Швабия :)
http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=388182

Чет Окт 18, 2007 4:01 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Айде юруш към Швабия :)
Цецо написа:
http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=388182

ами немския? май няма да са много тези които го владеят

Чет Окт 18, 2007 5:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Стига бе, човек на 20+, 30- годинки му трябват има няма 500лв. и 3 месеца и ще плямпа швабски като Хитлер. Въпрос на желание, който му се ходи - възможности дал господ.

Ей това поне не можете да кажете че не се е променило - вратите са отворени - направо липсват :)

Чет Окт 18, 2007 7:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
предполагам при сегашното ниво на образование едва ли ще има нещо което ще впечатли германските работодатели :)
на последния панаир в швабско на които се излагах за моя голяма изненада дойде немски студент и попита дали търсим хора, аз го попитах абе ти у ред ли си ние сме от българия, онзи се оказа голямо перде и вика няма проблем ти ме назначи аз ще се преместя - много се смяхме с германския партньор който бе на щанда но явно не всички завършили в германия студенти си намират работа
предполагам че качествени инженери ще могат да се възползват от това отваряне на пазара на труда, но тези завършили с дипломна работа "схема с фоторезистор и броячи дискретна логика" (сериозно не се смейте видях скоро такава дипломна работа) ще има да чакат

Чет Окт 18, 2007 7:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ха, това май важи само за машинните специалности?
някак ич не ми звучи читаво германци да ползват българи за машинни инженери. че то тука е постижение да се направи капак с 4 дупки, който се затваря и при завъртане, а от своя страна немците са я измислили техническата механика. все едно негри да наемат жълти жиголота.
така или иначе то и досега който иска можеше да си намери бачкане в германия, не виждам какво толкова ще се промени.

Пет Окт 19, 2007 9:27 am
Профил

Мнение 
Не знам дали са измислили техническата механика, но със сигурност умеят да я прилагат и имат голямо производство и съответно голяма нужда от специалисти. Преди години си приказвах с един немец дето произвежда стендове за диагностика за автомобили и ме учуди като ме пита дали не мога да му намеря хора да му сметнат и конструират инерционен динамо-стенд. Навремето някой му контруирал един, обаче вече бил морално остарял и не много точен и трудно се продавал. Сега обаче вика не мога да намеря хора дето хем да са в час с механиката, хем с компютрите.
Аз предполагам че си имат специалисти, ама просто ще му отрежат главата а пък на него предполагам не му се дават толкоз пари и затова се услушва...
Така че ако нашенски добри специалисти, които да са чували за трите мъки и малко от малко да отбират от компютри мисля че ще си намерят работа. Естествено в такива малки фирмички...

Пет Окт 19, 2007 9:57 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Всичко е въпрос на плащане
я вижте това но прочетете и мненията ..
http://longanlon.bloghub.org/181#more-181
/ако рек прецени да го премести в нова тема/

Пет Окт 19, 2007 6:22 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами аз да ви кажа и там мй кадрите почват да оглупяват и да губят качества. По стечение на обстоятелствата имам контак с доста немска техника, и то скъп анемска техника, която се води едно от най-доброто в класа, и честно да ви кажа започна да ми се разваля мнението за тях. Отделно че да работиш с софтуер измислен от германски писач е голямо мъчение, значи цялото им оборудване е някакво много странно, със странни изисквания, едва ли не трябва да му баеш, има си чалъми просто, но може и д е по лесно. Сравнявайки го със стари продукти на същата фирма разликата е огромна. Новия продукт който трябва да е по универсален и удобен, всъщност не е, не е и по надежден абе ....
За механика може би все още са едни от лидерите в света, и да заплатите им са сигурно големи, ако някой е пимал вземане даване с немска техника трябва да знае. Примерно HBM, произвеждат тензодатчици, самите датчици да речем си струват парите, обаче я купете механиката за тях. Примерно някой 10 тонендатчик за платформена везна, хе ми реално за 1 кг желязо искат пари все едно е злато, а нито е много прецизно нито нещо кой знае колко специално, издялкахме за два дни 6 комплекта със същата точнист и параметри. Всъщност направо си свалхем размерите от едно тяхно. А м-у другото и самия представител тук ни каза по добре да не си купуваме техни че стрували повече от датчиците, какво да говорим.

Пет Окт 19, 2007 7:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Сравнявайки го със стари продукти на същата фирма разликата е огромна. Новия продукт който трябва да е по универсален и удобен, всъщност не е, не е и по надежден абе ....
ами да, стария е правен от истински немци, дето дядо им е работел в гестапо, а новия продукт вероятно е от някакви гастарбайтери.

Пет Окт 19, 2007 9:48 pm
Профил

Мнение Mda
zaphod написа:
ToHu написа:
Сравнявайки го със стари продукти на същата фирма разликата е огромна. Новия продукт който трябва да е по универсален и удобен, всъщност не е, не е и по надежден абе ....
ами да, стария е правен от истински немци, дето дядо им е работел в гестапо, а новия продукт вероятно е от някакви гастарбайтери.

Абе има нещо вярно в цялата история , ако погледнеш евтините стоки внос от германия ми те са по зле от китайските боклуци :evil:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Съб Окт 20, 2007 1:55 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Mda
plameniv написа:
...
Абе има нещо вярно в цялата история , ако погледнеш евтините стоки внос от германия ми те са по зле от китайските боклуци :evil:

Ами те са си боклуци от изтока минали само през Германия. :D
Тоест правени от арбайтъри на които им е далеч Швабия за да ходят на гости. Или пък са в списъците на Гестапо. :wink:
Ей това преди време ме събори на земята от смях:
http://liternet.bg/publish/alekpopov/metabol.htm

Съб Окт 20, 2007 8:52 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Мнение 
Някои неща, на който пише маде ин германи се правят у нас... видях го с очите си.

Съб Окт 20, 2007 12:48 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
ПОДКРЕПЯМ ТОНИ - НЕКА И ПРЕДАТОРА да каже,като сервизен техник ,например аз имам видео грундиг и фунаи - е грундига е неремонтируем - платките са му вертикално сложени на 3см. растояние по между им и нито може да замериш камо ли да разпоиш без да го разколочиш на 100 части,а фуная нема грижи за ремонтът му е улеснен и достъпен :idea: :!:

Нед Окт 21, 2007 6:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]