|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
dinmatrix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 7:33 pm Мнения: 33 Местоположение: Plovdiv
|
 справка относно ...
1. Не съм сигурен дали не повтарям стара тема, но моля дайте ми информация относно цените за окабеляване / слаботокови инсталации - телефон, интернет, СОТ, видеонаблюдение/ в обекти на фаза груб строеж,но и в завършени, както и за последващото монтиране на техниката /тук калкулацията на труда предполагам се определя на основа - брой точки , връзки.../ За окабеляване видях оферта с цена 0.80 лв/м , но въпросната оферта е от преди 6 месеца, а с това изменение на цените.. 
|
| Съб Окт 27, 2007 12:54 am |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тук, в Разград, цените варират между 30 и 50 лв. на точка. В някой случаи може примерно 60 лв. на точка обаче в тази цена се включва и окабеляването до точката. За точка се брои и ел. таблото. Другия вариант който знам е 100% цената на материалите, без да броим точки и други подобни. В смисъл 200 лв. кабел. 200 лв. други 200 лв. трети и 600 лв. изпълненито. Този вариант обаче се прилага по-често в случай на спешно изпълнение на ел. инсталация. Примерно в сграда която инсталацията е стара и трябва в движение да се подмени с нова.
|
| Съб Окт 27, 2007 1:25 pm |
|
 |
|
dinmatrix
|
Cekins, мерси за отговора , а причината да питам е защото работя във фирма /СОТ/, там ми е малко странно ценообразуването., давам пример:монтаж на паник бутон -20лв, монтаж на централа CA 864 с 16групи, четец, разширители, около 30 сензора, настройка, програмиране, пуск - 100лв а и ред други подобни, макар че примера не е най-подходящия , защото за фирми които разчитат основно на приходи от мес. такси едва ли ще им е грижа това доколко оценяват труда на служителите си  , друг фактор е и не малкото фирми на пазара.
|
| Съб Окт 27, 2007 10:12 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ами цените ми се струват ниски, но такива ли са когато клиента не се абонира, а само иска монтажите?
|
| Съб Окт 27, 2007 11:34 pm |
|
 |
|
dinmatrix
|
явно идеята е в това да наблягат на на абонамента, Zaphod случай на инсталация без абонамент при нас няма, може би само за видеонаблюдението но там цените са по-високи, това което не ми допада е че към "пчеличките"  моя милост и колегите заплащането е фиксирано, надник т.е. днес дали ще пусна 3 или 1 обект няма разлика,дразни ме че липсва обратна връзка оттам и стимул да работя повече.
|
| Нед Окт 28, 2007 12:04 am |
|
 |
|
zaphod
|
e, ами вие си знаете, на много места заплащането е фиксирано, вече робовладелеца както си реши.
|
| Нед Окт 28, 2007 9:00 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|