Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Петролни цени и поносимост. 

Колко трябва да поскъпнат горивата за да почнете да се ограничавате във използването на МПС
1. Вече се ограничавам 7%  7%  [ 2 ]
2. Още 20% и слизам от колата 7%  7%  [ 2 ]
3. Докъм 50% се ядва 26%  26%  [ 7 ]
4. А, 100-200лв. повече в Кайена - кой го е грижа 30%  30%  [ 8 ]
5. То колелото бензин неще. 30%  30%  [ 8 ]
Общо гласове : 27

Петролни цени и поносимост. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
То от Разград до Шумен наистина си е 40 минути ама за нас тия разстояния и минути изглеждат различно. Тук с коля от единия край на града до другия (Разград де) е в най-лошия случай 10 минути и то ако хванеш червена вълна на два от сфетофарите (два е максимума за пресичане на града, иначе са общо 7 кръстовища със светофари). А аз лично отивам до работата си, която даже е извън града за 5 минути. Така че 40 минути и 50 км. си е сериозно нещо :) Иначе за поносимостта - ами моята работа е такава, че ако се вдигне цената на горивата работодателя ще трябва да го компенсира с по-висока заплата. Няма как иначе да стане номера в 1.30 през нощта по авария да чакаш градски транспорт до място до което даже няма такъв. Другия вариант 4-5 лв. за такси - нещо не се връзва. Ще си карам колата независимо от цената. вече друг въпрос е, че съм си взел кола която гори 4-5 бензин смесено.

едит : между другото в анкетата трябва да има и отговор - "колкото и да стане, нямам избор - такава ми е рабоатата"

Съб Ное 10, 2007 12:31 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами не в САЩ вече не мисля че е евтин .... на фона а разстоянията които трябва да изминаваш, и колите с които ги изминаваш .... хайде за колата аконе си на някаква по осенна длъжност имаш избор, а и японските са доста по икономични, но разстоянието си е разстояние. Аз като изляза минявах по 60-на мили без да ходя кой знае къде, тва ако си с икономчна кола са си около 2 галона. Тук с доста обикаляне минавам по около 60 км на ден, а нормално около 30, това при мойто каране са между 5 и 7 литра, като цена идва същото май ... като обикалях по работа във вегас навъртах доста до към 100-150 мили на ден, коеот за тях не е много де, но с мойта каляска тва си е доста бензин.
Та и тук и там като бензин е все тая според мен, съотнесено към работтаа която трябва да се свърши.
Конкретно за тук, да скъпичък ми се вижда но .. какво да направим. В социална страна като БГ е нормлано бензина да е по скъп, това би бил един добър начин да се ограничи броят коли, нали все пак има добре развит транспорт. В страна като САЩ бензина трбява да е евтин, в противен случай икономиката иммного ще забоксува, там всеки е вързан, малко са грдовете които предлагат някакъв трнапсорт, публичен, дане говорим до колко е удобен.

Съб Ное 10, 2007 9:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2