|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:17 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 изгърбихме се от работа
абе много почивка, много нещо. да кажеш че сме се преработили и ни трябва почивка - добре. ама...
смятах ги за декември - 18 работни дни. ако броим 27-ми и 28-ми за работни. по-скоро ще са "работни".
като 15-ти, дето уж се отработва 31-ви. реално държавата замря още на 14-ти след 10 що-годе работни дни.
верно, чиновниците ги кефи, ама при хората дето си изкарват парите трябва да е друга работа. щото ако се плащаше не месечна заплата, а на час, декември трябваше да се платят половин заплати.
американците, как е при вас?
|
| Сря Дек 26, 2007 2:03 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Re: изгърбихме се от работа
Хавстралииците само 4 дена(25,26 дек и 1,2 ян) почиваме и толкоз , е има някой излизат ваканция от 24 дек. до 7 ян. ама какво да се прави капитализъм 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Чет Дек 27, 2007 2:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма общо правило - всяка компания си е за себе си. При нас например ни плащат празниците, ама те са точно 11 дена в цялата година. Другаде нищо не плащат - всичко е според зависи от шефа  . Иначе сега по коледа и нова година почиваме на 24-и, 25-и и 26-и и на 31-и и 1-и. Другите празници са петъка преди великден (според зависи от църковния календар), мемориъл дей (последния понеделник на май), деня на независимостта (4-и Юли), деня на труда (първия понеделник на Септември), и два дена за деня на благодарността (последните четвъртък и петък на ноември).
|
| Чет Дек 27, 2007 3:57 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Както и трябва да е. 
|
| Пет Дек 28, 2007 1:15 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Навсякъде е Занзибар: аз досега за 13-та заплата само бях чувал а тази година дори и 14-та получих. Наздраве!
А от липса на работа не мога да се оплача: за 2-та ми няма празник-делник.
Така че ако те заболи г-за от седене - намери си НОВА работа 
|
| Сря Яну 02, 2008 5:45 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|