Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Честит ви Путин! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
не знам дали сте чели интервюто на путин за тайм но проследих от линк-а който JoroS пусна по-рано
http://www.novazora.net/2008/issue02/story_03.html

"Мисля, че няма да ми се обидите, Вие сам настояхте да говорим откровено, и аз ще бъда откровен пред Вас. Струва ми се, че в последното десетилетие, дори в последните 50 години, в общественото съзнание на САЩ се наслагва идеята за изключителното място на страната. Вероятно за това има определени основания, защото в историята на човечеството е феномен от колония да възникне процъфтяваща държава само за 250 години, държава, която е сред очевидните лидери на днешния ден. "

хахаха САЩ колонията феномен :) от това по-голяма гавра не бях чел, наистина има чувство за ирония

Вто Яну 22, 2008 7:28 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
мдаа,
изтънко им натяква, че са държава с 200 години история, наследени пост колониални комплекси, и две велики войни - с индианците при Потомак и Гражданската... и най-старият род сигурно е 5 поколения може би...

Вто Яну 22, 2008 8:04 pm
Профил

Мнение 
И аз много се дразня на всияки тия питания и приказки срещу Путин, а един куп путки все от десните арити и митинги сформрха. някакви полупенсионирани професори умуват и дискотираткоко неизгодни било, колко рисково и не знам си какво същите тия професори реди 40 години са възхваляване строенето на сегашния газаопровод, и още повече АЕЦ-а, то може и да са били на студентски бригади там и да се гордяли .....Интересно е че дори европейците не реваха толкова колкото нашите евро дупе близци, вместо да се възползват от нещо което може, дори да не е финансово а чисто маниполативно, те плюят .. я всички недоволни да си го на&^т. Проваля ли сме НАБУКО ... тоя НАБУКО звучи като НАКУКО, а и аз лично предпочитам да съм зависим от руски феодали отколкото от фанатизирани ислямисти. Според мен Иран е толкова нестабилен и непредсказуем, че в сравнение с него Русия е като швейцарска банка.

Вто Яну 22, 2008 9:48 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
e сигурно негласно се лансира тезата, че ще са стабилни доставкитена газ, ако се прати например 6-та "демократична" американска армия..., с 200 - 300 томахоука, да им обясни на иранците, че този начин на живот дето го имат от към 2000 години не е демократичен, затова трябва да се избесят техните хора от правителството и т.н.-> справка съседа на иран дето почва с 'и' :)
макар, че ако сме честни все си мислех, че набуко ще носи главно азърбайджански газ(докато не се реши един демократичен проблем де ;) )

и ние като малко държавица, трябва да си гледаме нашите си малки интересчета по газопроводите...

Вто Яну 22, 2008 10:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
То всичко хубаво. Ако слушаш нашите управници излиза че от утре ще почнем да се спъваме из тръбите. Днес направо се изсмях на глас като чух някакъв наш малоумник (управленец) който на въпрос как вижда строежа на петролопровода се изцепи - "Ами фирмата се регистрира февруари, до 6 месеца можем да почнем, руските колеги казаха че за 1 година можем да го изпълним". Тоя или беше идиот или ни правеше на идиоти.

Като знам как сме със сроковете и ние и руснаците - тръбите (ако въобще станат) след мин. 5 години за нефта и 7 за газа, а АЕЦ-а някъде 2015-17 (в най-най оптимистичния вариант). Дано поне да са се разбрали плащането да не е предварително (макар че като ги знам нашите дупеглавци....)

Вто Яну 22, 2008 10:25 pm
Профил ICQ

Мнение 
Малка държавица, но с тиа газопроводи ако кажем може да разкажем играта на европа .. поне докато не пратят същтата тази дмократична амрия да ни демкратизира, ако вземем да се пънем де, и да затваряме кранчета .....това е добра стратегическа стъпка, не ни трябва европейски газапровод .... трябва ни руски ... така е по добре, Русия винаги ще е въпреки и на евроа и на САЩ, и винаги ще с епробва да ги прецаква, така изгодата за нас може да е по голяма, пък ако не им харесва на европейците .. ами нека ни изключат ..... така сме м-у Русия и Европа... в друия случай ще сме срещу европа, и каквото и да праивм все ще ни го набутват, а дали иранския газ ще е по евтин от руския, да ... ако освободят иран ... и започнат да бият цените на руснаците .....

Вто Яну 22, 2008 10:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Американците разсъждават така за петролните залежи в Близкия Изток:

- А бе Вие знаете ли, че под вашите пясъци има наш петрол ?
- Как бре, той си е наш, арабски !
- Арабски, да, ама други път ! Пясъка може да е ваш, но петрола отдолу е наш !
- Ама..
- Няма ама, следващото правителство ще го научим да се съобразява с нашия петрол .

Германците чули, и Меркел и тя вдигнала крак:
"Не може петролните залежи на Русия, да са само руска собственост ! "
Интересно ми е как си мисли Меркел да стигне до петролните залежи на Русия, сигурно
планува Unternehmen Barbarossa II ...

Интересно защо Русия не си потърси правата върху заводите на BMW & Mercedes ...

Вто Яну 22, 2008 11:57 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо аз и за друго се смях...
чух по некво предаване, че схемата е:
1. Консултантска компания в Швейцария(залагам на кантона Zug щото са най-малки данъците) да проучи възможностите;
2. Изготвяне на проект;

по мое мнение етапите продължават по следният ред:
3. одобрение на проекта;
4. доизкусуряване;
5. Почване на строеж;
6. Забавяне на строеж
......
и по сички точки сума ти държавни люде ще цоцат парички, консултантски компани също....
и както викаш 2015г. пием по едно шампанско "ИСКРА" за тръбата"син поток"

Сря Яну 23, 2008 12:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами няма какво да се лъжем - Руснаците се напинят да договорят Южен поток, за да бръкнат в гъза на ЕС, които пък от свой ред се опитват да направят същото на Руснаците с Набуко. Като цяло обаче ЕС е известен с мудността си, така че Набуко едва ли ще мръдне няпред скоро. Което си е притеснително, щото тогава и потока няма да бърза.

Като цяло нашата позиция е изгодна, обаче нашите глупаци няма да успеят да я оползотворят. И колкото повече гледам какви ги вършат, толкова повече се убеждавам че нищо смислено не вършат - абе хубава работа, ама българска (то циганите си гледат интереса много по добре).

Сря Яну 23, 2008 10:15 am
Профил ICQ

Мнение 
Потока може и да потегли, руснаците имат и парите, и интереса, европейците ни парите могат да съберът, нит интереса е ясен, то е нещо като бай иван и съседите да тръгнат да слагат излация и от другата страна да е някой с собствена къща и пари да го направи, едните ще се навиват 1 година, 2 годни ще събират пари, и на четвъртата някой ще каже абе аз и така съм добре е ми требе, и или до никъде няма да стигнве, или ще е като шахмат .... същото е и с ЕС .... братушките ако решат веднага ще извадят и парите, и тръбите ще пратят, и тия дето да ги монтират ....

Сря Яну 23, 2008 11:58 pm
Профил

Мнение 
Сега гледам някакъв американчо при слави .. не е наред нео тука, ева ли не ни моли да отворим реакторите ез да питаме много много ЕС .. не че е мисля същото, ама той е хамериканчо .... има някаква далавера пак тук .. или ни с слага за нещо ...по скоро се подготвя да ни го сложи ...

Чет Яну 24, 2008 12:08 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
На мен в "Занзибар" на друго ми мирише: Европата иска руската енергия за да не зависи мноо от арабската. Щото Харабията от ден на ден по-американска става заради войната "срещу тероризъма". А от години се води икономическа война Европа - Америка пък наште дупеД/ГЛавци пак успяха да ни сложат извън Европата...
А колкото за това дали ще минава през Б-я: ще вземаме някакъв мижав наем който със зор ще покрива разходите. Щото по договореност тръбите не са българска собственост...

Чет Яну 24, 2008 12:13 am
Профил

Мнение 
Не е въпрос само на наем, този газопровод, а и петролопровода са стратегически обекти, и то в световен мащаб, страна с такива обекти може да е по спокойна като цяло, никой от другите не би желал да им се случи нещо след като започне да ги позлва. от тази гледна точка дали накуко или потока е все тая, но от друга стана Руския ни дава предимства, дали тъпите политици ще го изпозлват е друг въпрос. Като гледам повечето от тях почнаха да се вайкат и да ближат от сега гъзове вместо да използват посвалените потури на европа за други цели .....то задници могат и да се ближат, могат и да се ........ а европа в момента е ни така ни така, много и се иска да е независима от русия, но реално е невъзможно, и накуко да построят и после куко пак тая няма особенни изгледи особенно в дългосрочен план, добре е да се помисли какви са ресурсите на руските находища, и тези на другите .... и още нещо .. когато горивата мого поскъпнат, американче ще търси по евтино, и ще сложи ръка на всичко ще има, само руското не мое го барне, щото то балистичните ракети не са като украинските ТУ-та, те са прилежно прибрани и чакащи а не нарязани. А САЩ са толкова нагли че в единмомент като нищо могат да се обърнат и срещу европа, не само икономически, а в европа няма страна която е способна да ги спре, та по руска мечка, от колкото северноамериканска свиня ....

Чет Яну 24, 2008 8:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
е как да не се разлаче човек от умиление :

http://news.ibox.bg/news/id_52370210

пазар на водка за 16 млрд. - че на нас БВП ни е в тоя порядък :)

Чет Яну 24, 2008 9:33 am
Профил ICQ

Мнение 
Абе вярно ли е че тоя южен поток ще бъде 100% транзитен?

Преди няколко дена някакъв бивш директор на Газпром заяви че няма да имаме никакво кранче към тая тръба, дори за аварийно ако нещо закъсаме... Ама го чух с половин ухо и после не съм чувал никакви коментари дали е така или не. Ако е така това ще е поредната глупост която правим. И без друго цената на тръбата е доста надута - почти 3000лв на метър, особено ако няма помпени станции на наша територия, което беше другото твърдение на тоя пич. Поне 10 години ще изплащаме заемите по строежа и едва после ще имаме печалба от транзитирането и то ако тръбата не е под контрол на частна компания (които в тоя сектор са руски).
Ще бъде съпер тъпо ние да плащаме на румънци и украинци за транзита на нашта газ, а в същото време през територията ни да минава руски газопровод. Дано да не се окаже истина.

Чет Яну 24, 2008 11:20 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2