|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:22 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Какво да НЕ правите с новия външен харддиск
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Какво да НЕ правите с новия външен харддиск
Снощи... не ми се спомня. От около месец си бях взел един външен Вестърн Дигитал 500ГБ. Бях го оставил изправен и го съборих без да искам на земята (от изправено положение) и поне не беше включен към УСБто, та вероятно главите са били паркирани. И понеже беше късно и не ми стигна акъла да го оставя на мира го качих на етажерката и втория път вече го дръпнах с лаптопа. от което последва падане от 50см височина тъкмо когато копираше.
Естествено, знаех какво ще последва... Комуникацията изчезна, след което го рестартирах с овчата надежда да заработи отново. Тръгна! Тествах го с четене и копиране, след което го включих и изключих отново. Е този път вече стана каквото се очаква при подобно мое поведение - диска развърташе, но главите само потракваха едва доловимо в равномерен такт, но този път връзка нямаше...
Та така де, вземете мерки навреме и не постъпвайте като мен.
|
| Пон Яну 28, 2008 11:06 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
 Здрасти, колега!
А иначе подсещам: за лаптоп само безжични слушалки! За да не се влачи след вас по пътя към тоалетната 
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Яну 30, 2008 1:49 am |
|
 |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
може и всичко да е жично ама да има кабел за цялата къща... отсега нататък ще ги завинтвам тия мобилни дискове... не съм отставил мераците де - като се връщам ще видим дали в итемата или на друго място може да прочетат нещо. Иначе съм виждал лаптоп за сума ти пари с изтръгнат от платката жак за захранване по същата причина...
|
| Сря Яну 30, 2008 12:46 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|