|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:22 am
мале, мале да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли....
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Никакъв смисъл няма да имаме подводници. Освен ако наистина няма нещо общо с териториалните води. Иначе за чии са ни? Нашето море е толкоз малко. И курвети не ни трябват. Всъщност ни трябват модерни катери за брегова охрана и спасителни дейности. Ама... защо да купим 20 катера дето да вършат работа, като можем да си вземем една дърта корвета, която да излиза 1 път на 5 години на учение....
Преди година си говорих с хора от бреговата охрана. Тогава траленето беше в разгара си. Разправяха че на една ръждива гемия на бракониерите имат толкова техника колкото е бюджета на цялата брегова охрана за технически средства една година...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Фев 09, 2008 3:17 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
кУрветите са ни във връзка с еУро-Атлантическите ни задължения като член на НАТО ...
за подводница май не са ни натискали ... нея май я ползват основно при игра на жмичка (тя се крие - те я търсят) по време на някое лятно натовско учение.
а ... иначе моето мнение е че армия НЕ ни трябва - особенно като нашата !
ако недай боже стане време за война: наште военни шъ кажат - ".. за 500лв ... да ме трепят ... да не съм луд !"
_________________ путинофили: "иди н***й"
|
| Съб Фев 09, 2008 3:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами Димитре, сигурно много прибират, но пък интереса към къщи не е изчезнал, други купуват, то е нещо като морето тук, едни могат да нямат пари, но за сметка на това пък има много желаещи, и продъжава да се строи с пълна пара. От друга страна точно тия дето ги гледах за по 1 млн не знам дали са им спаднали цените, при условияе че на друг голф корт не по малко лъскав за такава сума можеше да купиш къща с 5 спални, явно там цената не е била заради къщата а заради хората които купуват къи там, един вид имидж, а такива къщи купуват хора с пари, които кризата със заемите не е засегнала.
Но сигурно доста са прибрали във вегас от по евтинките къщи, там строяха такива кварталчета със умопомрачителна скорост, а по една статискика годишно са се появявали 100 хил къщи .... не знам представяте ли си за какво става въпрос.
|
| Съб Фев 09, 2008 4:10 pm |
|
 |
|
quad
Ранг: Новодошъл
|
Има смисъл от подводниците, защото за откриването и противодействието на една подводница са необходими 10 надводни кораба с минимум 2 хиликоптера с тях. Евентуален противник знае това и той трябва да има тези плавателни средства повече от нас за да може да осъществява ефективен контрол над морското ни пространство. Издръжката на една подводница е по-ефтино от 10 кораба, затова е по-добре да я имаме. Друг е въпроса, че при липса дори на един компонент и евентуален морски кофликт оставаме в положение при което да нямаме никаква възможност за що годе ефективно противодействие. Положението на другите черноморски държави също не е розово и една подводница определно си е трън...било той и стар.
Подводниците имат 2 режима на ход подводен и наводен(+ междинен), когато работи дезела е нормално да я чуваш, но като се потопи и мине на акумулаторите на тих режим става доста трудно откриваема.
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Сря Фев 13, 2008 2:37 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ясно е че е била на дизелака като съм я чул. Макар че все си мисля че един дизелов двигател дето се чува на километър.... Но ти май не си я виждал, след като си мислиш че на някой от "враговете ни" би се разтревожил от нея. Кой ще и отдели 10 надводни средства и хеликоптери, да я търси, като тя така или иначе не може да се потопи. Всъщност може - за последно. Трябва да ти кажа че за противодействие на нашата подводница не ти трябва нищо освен време. Ако не я закачаш, тя сама ще потъне
Всъщност аз много се съмнявам че покрай загубата на плаваемост, тя отдавна е загубила и боеспособността си. Т.е. торпедните апарати и самите торпеда... съмнявам се че са оперативни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Фев 13, 2008 9:10 am |
|
|