|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:46 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Единственият доказано некорумпиран политик
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Единственият доказано некорумпиран политик
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=460794.
Този и Ал. Божков. Това са хората които обществото мрази в червата си, а на мен са ми симпатични.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 19, 2008 8:45 pm |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Ако погледнем в архивите на съда от последните 20-тина години се вижда че корумпирани политици няма
_________________ LZ
|
| Вто Фев 19, 2008 8:53 pm |
|
 |
|
zaphod
|
аз не го мразя мафиянски, ако се сещате той пое властта след виденов и моите впечатления от него са много добри.
|
| Вто Фев 19, 2008 9:03 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Много кофти договори подписа с концесионерите за боклука и водата. Просто не ми се вярва да не са намесени пари тука.
|
| Вто Фев 19, 2008 9:18 pm |
|
 |
|
sthx
|
Бин Ладен се съгласил да се предаде. Поставил само едно условие - да бъде съден в България.
Делата срещу Софиянки бяха поръчкови, повдиганти от бившия главен прокурор и загубени в съдо до едно. Каква по-добра илюстрация за пародията в т.нар ни съдебна система!
Софиянци уж са много отворени пък 3 пъти го избираха за кмет и изведнъж много го намразиха. Как става така? Едва ли е само заради боклука.
И Софиянски и Божков са въртели далавери. Првителството на Софиянски, макар и кратко си беше едно добро и хитро търговско дружество. Божков управляваше и разпродаваше предприятията за синята идея. Каква е синята идея ли? Въпрос на тълкуване и на тълкователи.
Некорумпирани са някои от политиците от старото поколение, но те отдавна не се котират. Желю например.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Фев 20, 2008 9:16 am |
|
 |
|
zaphod
|
ами ако е така, значи искам корумпирани политици 
|
| Сря Фев 20, 2008 10:16 am |
|
 |
|
lz
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Фев 02, 2007 2:57 pm Мнения: 139 Местоположение: София
|
Некорумпиран политик - е те такова животно нема!
Въпроса е да се прави с акъл и мярка. Т.е. не само да гепиш а и да си вършиш работата, както е по цивилизования свят.
Но тук това не знам дали може да се случи този век.
_________________ LZ
|
| Сря Фев 20, 2008 3:10 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Политиката си е бизнес. Инвестираш в предизборни кампании и печелиш от:
1. Разпродажба на "народни" цени.
2. Законови облекчения плюс законови тесли за конкурентите.
3. Държавни поръчки.
4. И още неща, за които сега не се сещам. Ама като стана мини-сАтър председател, ще ги знам. 
|
| Съб Фев 23, 2008 4:04 pm |
|
 |
|
zaphod
|
глей да не станеш министър председател преди да направя преврата, щото министър председателя по упътванията за преврат пише да се разстрелва 
|
| Съб Фев 23, 2008 11:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Добре де ... като цяло какво се очаква от политиците, не само тук а и по света .... тук има някакво огромно разминаване в това което хортаа си мислят май, и тоа което е реалноста. Хайде да оставим БГ, тук политик се става за да се забогатее. Неко погледнем останалия свят, защо политиците поне в огромната си част са богати хора, индустриалци, банкери, или потомствени такива с 7-8 цифрени суми в сметките .....И я сега да помислим, дали аджеба тия хорица които които са си и парично осигурени ходят и се врът в нещо наречено политика, което и самите те сигурно ненавиждат ... за доброто на нацията им .... е това може д амине в някоя детска книжка, не мисля че някой с 100 млн е много загрижен за доброто на нацията си ... освен ако именно тя не му налива парички в сметката. Ами отговора е един, стават политици за да станат по богати, и както може да се досетите човек със 100 млн няма да си губи времето за да забогатее с 1-2-5 ... като нашит емижатурки тук, той иска да си удвои , утрои .. изобщо да увеличава ако може в порядъци. За да постигне това той защтава своите интереси, интересите на тези с които работи и на бизнес сектора в който работи. Естествено е индустриалец от оръжейния сектор да си търси конфликти, пък ако може да уреди някоя доставка и за противника още по добре. Ако пък е някой от авио индустрията, или ще си уреди поръчка за някое ново хвърчило, или ще забърка някоя космическа програма .... та то обикновенно става от всичко, щото тия хора не са с ограничени контакти и полезрение. Отделно облагодетелстваните от едно или друго им се отплащат щедро което се изразява в споменатото набъбване на сметките им.
Та политиката от самото начало е за богати хора стремящи се да забогатяват на гърба на простолюдието ако можем така да го наречем.
Сега какъв е случая с БГ. Ами една добра аналогия са престъпните структури, иван и драган дето са излезли от село са готови да супят някоя ръка за 100 лв, и да крднат кола срещу 200. В същото време компири, мечки и други не биха си мръдали и пръста за 100 лв, или за 1000 лв, те предпочитат да се занимават с по едри, по доходоносни неща, които реално не достигат директно до хората. От трета страна, тия дето са дали парите на изброените по горе зеленчуци и горски твари, не биха се трогнали и от 100 хил, тях ги интересуват милионите, и са още по далеч от тези в-у които рефлектра престъплението.
В политиката е същото, преди 20 години нямаше богати хора, или по скоро имаше, но те така или начеостанаха вън от политиката .. по разбираеми причини. Политиците, по голямата част от тях, по точно десните бяха бедни като мишки, млади ентусиазирани и бедни .... може да са влезли в политиката със съвсем добро намерение, но започнаха да си пълнят джобовете кой както може. Тъй като нямаше никакъв контрол всичко се разви като престъпна схема .. тези които изнасяха чувалите с парите вс еоще дърпат конците, и никой не чува за тях, много то тези на които директно са дадени парите също не са известни на обществото, защотот те си кротуват, има други под тях. Те пък си намериха хора от контингента, които намериха други, създадоха си структури и така ... една голяма част се насочи в контрабанда, съответно организирана престъпност, която в еидн момент стана неконтролруема защото си бяха избрали идиоти.
Друга част от парите се ползва за нормален бизнес, но глям част пък от тях умело супяха да се източат под носа на "инвеститорите" ...
Та нормално е нашите политици да са такива, и е нормално че кражба за 200 хил или 5 млн е видна и рефлектира директно в-у данъкоплатеца, а кражба за 100 млн може и да не се усети, а то може и да не е изобщо кражба. Примерно едно просто разрешенийце за строеж в САЩ, на някое ново комплексче, където инвестицията е няколко млрд ... ами това не засяга директно днъкоплатеца, инвеститора си гони интереса, на фона на този бюджет 10-20 млн са нищо, всичко е законно, просто той е избран ......А тук ..... отпускат се 5 млн за почистване на коритата, дпутта е алчен иска пари, 1 млн за него, изпълнителя и той е алчен, пести колкото може, накрая коритата непочистени, реката залива бабите и дядовците, политика си измива ръцете с фирмата, фирмата си ги измива с нещо друго, недостатъчно финансиране ... те тва е проблема. В проект като нефтопровод, ил газопровод, или АЕЦ .... там политика може да вземе много поголеми суми, без да навреди по никакъв начин на данъкоплатеца, по същия начин по който снабдителя не ощетява собственикакогато пазарува от фирма Х коятому дава нещо за цена 1 лв при условие че и другите фирму му ги дават за цена 1 лв, но фирма Х му дава 5% комисионна. И понеже в такива проекти може много да се забогатее, всеки се натиска да е тои, тия които сега са против тия проекти, като дойдат на власт няма да имат търпение да ги започнат ...
|
| Нед Фев 24, 2008 10:31 am |
|
 |
|
3aek
|
тони: личи си че си бил в америка, а не в някоя скандинавска страна, където наистина има честни политици
тук има колега който май бе в швеция нека разкаже как шведите се отнасят към техните политици и как шведския крал ползва обществения транспорт
|
| Нед Фев 24, 2008 1:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Всъщнот приказките за корумпирани/некорумпирани са само за юркане на публиката.
Истински важното тук (БГ) е, че няма "политик", който да не е държан с нещо в досието
си (не едно от тия, дето току прочитат публично някое от тях).
Схемата изглежда проста: за да пуснат някого от някакво ниво нагоре, трябва да сгафи
с нещо, за което могат да го вкарат в затвора. Потулват работата и го пускат
на съответното ниво; там, бидейки вече длъжник, в някакъв момент изпълнява
нещо, което се наказва с повече - и потулването му струва повече. И така до
момента, в който съответният тиквеник е сгазил достатъчно, за да го хванат
за държавна измяна или нещо подобно - е, тогава е готов и за "голямата политика" в БГ.
Покрай тоягата има и морков, разбира се - държат ги сити.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Фев 24, 2008 2:18 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами не знам за скандинавия как е, Холандия, която май не влиза в скандинавските, е същата работа, за Швеция не знам за австрия съм сигурен че и там е така та ... по скоро ако има някоя друга страна то тя е изключение.
Относно досиетата и това кой кого държи, цялата работа тръгна отново от СДС, интересно обаче защо не отвориха досиетата, за дане си проличи че и костов, и стоянов и мого от десните политици всъщност са били я членове на БКП, я в агентурния състав на ДС ..... Костов примерно, завършил политикономия, не виждам как няма да е бил член на комсомола. Началник планови отдел ... а после видиш ли асистент в УНСС и после старши асистент в Катедра „Политическа икономия“ на Центъра по идеологически дисциплини .... абсолютно дясно мислещ да ....... бил е с две ръце за правителството и бил готов да си даде задника на всеки само и само да се поиздигне още малко ... чудно ми е дали е учил студентите колко добра е била политичексата ни система, и съответно колко е развита икономиката на социалистическия лагер.
Както и да е, въпроса тук е друг, какво от това. Такива са били времената и такава е била работата. Това да си бил член на комсомола или на БКП не е грях, това да си сътрудничилна държавна сигурност като анализатор, или консултант също не е грях, всъщност това за мен си е нещо на което трбява да се набляга, явно човека е имал достатъчно познания за да върши тази работа. Какво ги крият тези досиета ... и защо толкова се притесняват левите, та тези досиета по скоро ще навредят на десните, точно десните в основната си част според мен са били доносниците. Голяма част от електорта на СДС се появи точно от тези които не бяха членове на БКП, не е правило, но много от тях са от трудовия народ, а точно тези хора са били вербувани за доносници и информатори. Интересно също така, майка ми като учителка и се е налагало да пише характеристики за всеки един ученик, нещо като досие си е, да не кажа направо досие, та и тя лие била сътрудник на ДС, защото тези неща са били точно за тях, ако не ДС то УБО или някое друго управление в МВР ... аз не мисля, защото по тая логика и тези които са произвеждали хартията, и химикалките, и тези които са произвеждали храа, всички са сърудници на службите, демек всички сме едни гадн мръсни лицемерни комунисти, дносници и ... каквото още гадно и долнопробно се сетите .... ами ... не е така ....
|
| Нед Фев 24, 2008 4:27 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|