|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:41 am
България - най обирджийската държава!
| Автор |
Съобщение |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Миии, най-скъпата бира (немска) в евтиния супер е половин евро за половин литър и точно тя ми харесва щото ми напомня любимата "Астика".
Когато ме мързи да ходя дотам и аз пия Хайнекен, но за разлика от хамериканците плащам най-много евро за половин литър
Иначе от умиление ми идва да цункам tgi и по-отзаде. В БГ все още някой работи, че и пари харчи затова  Щото бабите с мотиките измряха а след тях всичко се пише за голям
Цецо, голяма ти е устата, ама май само бирените фабрики все още не са ги продали за $1. Не мислиш ли, че им идва реда? Особено като няма акциз върху пикаенето...
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Сря Авг 20, 2008 4:56 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хм коя фабрика не е продадеа не разбрах ... нема таква, бирените фабрики първи се продадоха, че повечето от тях май се и препродадоха по 2-3 пъти .... де бяха мераклиите за Шуменско, навремето се продаваше изгодно, спазариха го турците сигурно с помоща на бай доган .. сега пък го бутат белгийците май ... да бяхте азали да ви уредим с фабрика за без пари
Тия глупости дето ги разправят за много ниските заплати и че доходите били по ниски от тук и таме .... я вижте в испания или италия им али общаци на по 1000 ЕУР ... май нема ... не знам, тук има, я виж там има ли багерис с 2000 еур заплата .... тук има ... пари има, това че според статистиката средната заплата е 300 лв е друг въпрос. Като гледам колко коли има по улиците, и как се множат оставам с впечатлението че нито бензина ни е скъп нито сме много бедни, инак не си обеснявам този факт. Не си обеснявам факта как г-н никой с 1500 лв на месец си купува БМВ 5 на изплащане, венро от ония дето са втора ръка на по година, ама пак струват не малко .... те тва е народопсихология, мое съм дрипльо ама пък карам баварец ... докато не изчезнат колите от улиците и поне 30% от населението не измре от глад и студ няма да повярвам че народа няма пари, иначе нямаше да са такива цените.
|
| Сря Авг 20, 2008 2:29 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
 Re: Малки забележки:
А пък на тебе откъде ти дойде идеята, че данъците имат за цел да подобряват финансовото състояние на хората. 
|
| Сря Авг 20, 2008 9:52 pm |
|
 |
|
zaphod
|
че се преекспонира беднотията, така е. но пък и ти преувеличаваш
испания е най-търсената дестинация за гурбетчии, така че очевидно общаците са на далавера да бачкат там. доколкото знам, в бг плащането на общак е към 1к месечно в големите градове, иначе в провинцията баща ми хваща мангали за общаци за по 2 (два) лева дневно или (не и) шише ракия.
между другото напоследък почвам да осъзнавам че тия митове за мегаплатените мангали общаци влияят зле на джоба на доверчивите. оня ден една колежка ми се оплака че платили 100 кинта на мангали да изнесат разни боклуци от къщата им, мангалите изнесли железата и зарязали останалото. аз я порицах за това неоправно интелектуалско отношение и и разказах как миналата година разчиствахме мазата на старата ми работа, понеже се беше задръстила с боклуци. първо изхвърлихме до казана едно две неща за стръв, мангалите надушиха че има разчистване и довтасаха. почнаха да поемат нещата направо от ръцете ни и да товарят по количките. казахме им направо да влизат, да измъкнат всичко, каквото им хареса да вземат, останалото в кофата (изрично го подчертахме). така без да дадем лев мазата беше очистена за нула време 
|
| Пет Авг 22, 2008 8:25 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
мангали за нищо не ползвам, ни за носене ни за общаци, но хич не е преекспонирано, пробвай се да намериш хора в София, пловдив, варна ... мен в благовеград ми се мусят вече на 1000 и то за значително по лека но не по сложна от на общака работа.
Цецо .. не знам дали прекалявма или не, факт е че хората явно не са зле .. да ти дам за пример глупавото ми брат, то си седи в шумен и до преди 3 месеца беше на 200 лв. .. ще кажеш малко, много малко, намерих му работа в софия 2 к .. не ще, не знам колко пъти му казах да му намеря по добра работа в Шумен, ни ще ... гледам преди 2 месеца му прещракало та почнал нова, сега май взема двойно ... не ч ене може и за тройно да намери в шумен .... та ак оми говориш за такива като него ..... аз като краен капиталист - марксист естествено съм против да го спонсорирам, ама нашите май го побутват с някой друг лев ... какво да говорим .. та тия хора ли са зле ... айде да не говорим че, както заеш възгледите ми са доста радикални свързани с бой и разстрели.
|
| Пет Авг 22, 2008 4:02 pm |
|
|