|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:29 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Аз се опитвам да си отговора на въпроса :"Колко време ще се задържи Обама?" В САЩ афроамериканците ги назначават във властта,но стигне ли се до прокарване на нови идеи американците са консервативни. Препрочетох какви ги е вършил Мартин Лутър Кинг и какво ми се е случило.Така че ако Обама направи грешен ход - ще го издебната и ... Въртят се такива мисли в главата ми,но може и да греша
|
| Чет Ное 06, 2008 2:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да ама не , Ватикана да не е САЩ ..... едно е папа нацист другото е папа негър .... бих заложил за папа мюсолманин, ама негър .....
п.с. а относно исус, с оглед къде се е пръкнал и къде е живял ... нищо чудно да не е бил от най-белите бели, ама това е друг въпрос, а орфей ако ще и оранжев да е все тая, може пък наиситна да е бил черен 
|
| Чет Ное 06, 2008 2:39 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо - всичкото това дето си го написал, даже и половината не е вярно. Първо само 10% от ипотеките са зле. Ако средностатистическия човек беше с изгърмяла ипотека и кредитни карти тая криза щеше да ти се струва песен. Второ - около 15% (около 45 млн. човека) само нямат здравна застраховка и то повечето от тях защото не искат да я плащат, а не защото няма от къде да я вземат. За разлика от БГ и Европа застраховката тук не е задължителна, но пък всеки може за около 300-400$ на месец да има застраховка на семейството си. Трето - след като 95% от черните са гласували за черния, то вота на черните е расистки, защото те със сигурност са гласували за него не защото е много умен, а защото е черен  . Това имах аз предвид като казах, че черните са гласували расистки. Същото щеше да е ако белите бяха гласували 95% за Макейн.
|
| Чет Ное 06, 2008 5:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз просто се опитвах да ти кажа, че демократите спечелиха не заради гласовете на черните, а заради това че последните 8 години управляваха републиканци.
Ако демократите бяха излъчили бял кандидат (женския Клинтън), вероятно щяха да бият по драстично, защото тогава и черни и бели щяха да гласуват за него. Докато сега маса бели не гласуваха защото не подкрепят републиканците, ама не могат да гласуват за черен.
"Лошите" ипотеки може да са само 10%, въпроса е колко от гласоподавателите се чувстват с "лоши" ипотеки, т.е. плащат ги, но със сериозни затруднения.
Факт е че осирането на белите якички се лепна върху Буш. По същия начин по който в/у Ал Гор се лепна една свирка от шефа му преди години
И всъщност да прав си - вота е расистки. Всъщност точно заради расисткия вот на негласуващите бели, демократите взеха само 51% (или колкото са там към момента). От друга страна съм сигурен, че и Макеин е привлякал огромно количество гласове от анти-черни избиратели, които са гласували за него не защото е умен, а за да не спечели "чернилката".
Така че съгласявам се, наистина вота си беше расистки. Ами то няма и как да е иначе, ако вместо черен беше жена, положението щеше да е абсолютно аналогично, ама вота щеше да е сексистки. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 06, 2008 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам дали всички черни са ласували за него, виж има черни щати в които почелят републиканци, не съм гледал статистика колко са черните там, но факта че официално ги водят черни няма да е за нищо, но със сигурност много от черните са гласували за него просто защото е черен. То предполагам всеки е гледал интервютата, те не могат да вържат две думи .... но са гласували за него.
Да видим .... дано не стане много зле
|
| Чет Ное 06, 2008 7:47 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
ОК, ама заглавието на темата е "Расистки ли е вота в US" и моята гледна точка е, че - да, измежду черните гласоподаватели вота е расистки, защото 95% от черните са гласували за Обама.
ТоНи - какво наричаш "черни щати"? Те са "черни" защото имат "много" (което е относително) черни жители, но няма щат в който черните да са мнозинство. Отделно пък "черните" щати са все южни щати, които са бившите подръжници на робството, т.е. пълни са с хора, които симпатизират на републиканците и са доста консервативни. Та това обяснява, защо в "черните" щати печели Макейн.
|
| Чет Ное 06, 2008 8:23 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмм, абе не знам дали белите са повече, скоро не съм гледал статистика, но преди 4 години бях правил едно проучване за всички щати в радиус 500 мили от билокси, това е долу в мисисипи, и доколкот си спомням имаше щати с преобладаващо черно население.
|
| Чет Ное 06, 2008 8:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Градове - да, но щати едва ли. Например в Атланта черните са около 65%, но в щата са около 30% и в Джорджия печели Макейн. За цялата страна черните са едва 13%.
|
| Чет Ное 06, 2008 8:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да може и така да е, те си имат доста добър сайт от статистиката им, но както и да е не ми се рови сега, но не отричам че със сигурност има много черни гласували еиднствено поради расистки подбуди. По лошото е че има някакви твърде леви убеждения, което не ми звучи никак добре, всъщност не е зле тези които сте там да дадете ориентировъчно инфо колко процента са ви данъците и застраховките, аконее някава тайна де, чисто за сравнение, аз имам представа, ама моя случай е твърде частен. Виждам хор акоито нищо не плащат, нормлано за вегас, но така не можеш да живееш вечно.
п.с. слушам нео дорасли ли сме за БГ обама .. ми че ние си го имахме, петър Стоянов на вид си го докарваше до циганин, а и костов не лъже 
|
| Чет Ное 06, 2008 9:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Данъците и застраховките зависят много какво ти е семейното положение и от разни други неща. Но например за мен миналата година федералния ми данък общ доход е беше средно около 20%, щатския на Илиной е твърдо 3%. Здравната ми застраховка за цялото семейство (мен, жена ми и сина ни) е около 9500$ на година, от които 7500$ плаща фирмата, а останалите 2000$ аз. Застраховката ми покрива генералнио казано 90% от разходите за здраве и между 10% и 50% от зъболекарските разходи. И когато моите разходи от частта, която плащам аз стигнат 3000$ за година - застраховката поема всичко на 100%. Това ми харесва тук, че тая застраховка не е обвързана с доходите ти. Т.е. и 20к да правиш на година и 200к - сумата е все толкова. Отделно има около 16% от заплатата, които са социално осигуряване (пенсия и здравна застраховка, когато се пенсионираш) и се плащат 50-50 между работодателя и работника.
Сега тоя фен Обамата обеща, че ще вдигне минималната заплата на 9.5$/час и че ще намали данъците на бедните и ще увеличи (на 39%) на тези на хората, които правят повече от 250к годишно на семейство. Въпросните хора, които са около 5% от цялото население плащат 60% от всички данъци. 40% от хората не плащат никакви данъци, а даже получават данъчни кредити от държавата. Искаше да направи здравеопазването "универсално" - т.е. всеки задължително да има застраховка (подобна на тази в БГ и Европа) ама по някое време се усети, че няма да му стигнат парите и го остави това обещание за далечното бъдеще.
|
| Чет Ное 06, 2008 9:56 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Като обсъждате расистки ли е вотът или не според вас от каква раса е Обамата?
Не се ли солидаризират с него черните не от расово противопоставяне, а защото ще е първият афроамериканец(нали така му се викаше) президент на щатите?
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Ное 07, 2008 1:27 am |
|
 |
|
bongo-bongo
Ранг: Почетен член
|
Аз пак да се изепя: според мен US вотът е... масонски или нещо от сорта. Затова настъпи "сериозна" и "световна" криза - да се навие хамериканския гласоподавател да гласува за черен мохамеданин. И като се почнаха едни бодри изказвания за исторически поврат и светло бъдеще... Той Обама до 4 години може геройски да поизкара Хамериката от кризата, а през това време данъкоплатецът стоически ще стиска зъби и търпеливо ще чака светлото бъдеще...
С олекнал джоб, де.
_________________ Тя простотията по хората ходи
|
| Пет Ное 07, 2008 2:21 am |
|
|