Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Сонда за осцилоскоп 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Сонда за осцилоскоп
Здравейте, бихте ли ми казали от къде мога да си купя сонда за осцилоскоп. Подчертавам сонда, не сонди... може и да вървят в комплект, но на мен ми трябва само една. Не съм много претенциозен, но все пак да става за нещо :)

Сря Ное 12, 2008 10:02 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цитат:
... от къде мога да си купя сонда за осцилоскоп. Подчертавам сонда, не сонди... може и да вървят в комплект, но на мен ми трябва само една. Не съм много претенциозен, но все пак да става за нещо

Извини ме друже, но това звучи като "... от къде мога да си купя гума за кола. Подчертавам гума, не гуми... може и да вървят в комплект, но на мен ми трябва само една. Не съм много претенциозен, но все пак да става за нещо" В тази връзка мога да ти продам старата резервна гума на моето ренде :)

Сега сериозно - изясни си за какво ти трябва тази сонда и какъв ти е скопа.

Чет Ное 13, 2008 8:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Осцилоскопа е 20MHz както казах не ми тряба нещо космическо. А колкото до гумите мога да ти кажа къде продават на бройка нови - ако имаш интерес кажи.

Чет Ное 13, 2008 4:24 pm
Профил ICQ

Мнение 
аз съм купавал евтини сонди от pulsator ... но предполагам има и много други места

Чет Ное 13, 2008 6:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако 20MHz означава честотната лента на осцилоскопа и сам можеш да си направиш сонда. Може да провериш и по магазините, но рискуваш да попадаш все на скъпи сонди, които са си добри, но просто не са за твоя скоп с неговите възможности. И най-добрия осцилоскоп може да се повреди и цената му се редуцира до 0 (често ремонта е твърде скъп и е по-изгодно да се купи по-нов модел), но сондите си държат цената, ако са читави.

Не знам на какви сонди ще попаднеш, затова за сведение - руските BNC-та обикновено са мааалко по-различни по размер от останалия свят. Толкова малко, че на пръв поглед стават, докато не заклинят така, че няма изваждане.

Btw, във всеки сериозен магазин/център за гуми продават бройка по желание на клиента.

Чет Ное 13, 2008 6:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
В Пасат има, и в Електронинвест има на прилични цени китайски сонди.

Чет Ное 13, 2008 6:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Току-що проверих в Електронинвест. Има три вида със съответната амплитудно-честотна характеристика и цена. Май не си струва да се прави. Продават се по една.

Чет Ное 13, 2008 6:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
HIFI написа:
Осцилоскопа е 20MHz както казах не ми тряба нещо космическо.

Търкаля ми се тука една японска (Iwatsu). Мисля че е точно от 20 Mhz осцилоскоп, има си x1 и x10. Обаче някъде и се е затрила опашката за земята. Иначе сондата си е ОК. Ако си достатъчно сръчен да си я оправиш или ти се намира опашка.... - ще ти я подаря.

Чет Ное 13, 2008 8:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо писал съм ти на ICQ-то. Desert Leo - именно, защото се продават по една не схванах логиката при сравнението с гумите, защото аз мога да ти кажа къде се продават сонди само по 2 :P Мерси на всички накрая реших да си поръчам от ебаи с доставката една 100MHz сонда идва под 30лв...

EDIT: http://cgi.ebay.co.uk/100MHz-Oscillosco ... rms=66%3A2
Преди време от тези същите купувах пелтиета и хората бяха коректни...

Чет Ное 13, 2008 11:20 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
HIFI написа:
Цецо писал съм ти на ICQ-то. Desert Leo - именно, защото се продават по една не схванах логиката при сравнението с гумите, защото аз мога да ти кажа къде се продават сонди само по 2 :P Мерси на всички накрая реших да си поръчам от ебаи с доставката една 100MHz сонда идва под 30лв...

EDIT: http://cgi.ebay.co.uk/100MHz-Oscillosco ... rms=66%3A2
Преди време от тези същите купувах пелтиета и хората бяха коректни...

такава сонда (една) съм си купувал от Конрад(хан аспарух) за 15-20 лева преди време.

Пет Ное 14, 2008 12:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]