Отговори на тема  [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Петиция против втора джамия в София 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
nik написа:
корана ли... той не се чете просто така... по телевизията гледах научно-популярно предаване за корана, там ги събират още от малки деца, насядали в една стая колкото могат да се съберат, и клатейки се напред-назад зубрят корана(така се запомняло по лесно), то трябва го да се знае дума по дума със запетайките, който се разсея го полагат по главата с една пръчка, и така до не знам си каква възраст ги карат да се клатят, гледам ги аз по телевизията клатеща се тълпа от деца и се чудя: ако успееш да го накараш това дете 10 години да се клати така,то значи след това можеш всичко да го накараш , ако ще и да се взриви някъде...

Е аз не смятам да се задълбавам чак толкоз много :D

Пет Яну 09, 2009 6:08 pm
Профил WWW

Мнение 
То по принцип като четеш нещо скучно и безинтересно и особено ако е по задължение, почва да не те свърта на едно място... :D
Религиите са първия софтуер за социално управление тип "виртуална реалност", ама много бъгове в тях вее.

Пет Яну 09, 2009 6:49 pm
Профил

Мнение 
влязъл веднъж във виртуалната реалност изчезват и бъгове и всичко :) за сметка на това почват да се появяват джамии :)

Съб Яну 10, 2009 2:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
То по принцип като четеш нещо скучно и безинтересно и особено ако е по задължение, почва да не те свърта на едно място... :D
Религиите са първия софтуер за социално управление тип "виртуална реалност", ама много бъгове в тях вее.

Интересно ще ми е да споделиш за бъговете, които си открил :)

Съб Яну 10, 2009 2:55 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Библията е интересно четиво :) Наскоро пак взех да се ограмотявам, направи ми впечатление главата от Стария завет озаглавена Исус Навиев. ...................
Много ще ми е интересно да прочета Корана, но доколкото знам е само на арабски :) , а освен няколкото изречения, научени от колегите араби, друго нищичко не знам.

Нямаш проблем да го прочетеш - поучително е, доста
http://koran.hit.bg/koran_prevod.html
Стила е трудно четим, защото текста е с претенцията да е точно такъв (дума по дума), както го е диктувал Мохамед, и затова са недопустими всякакви редакции.
Ако прочетеш внимателно, ще видиш в прав текст, защо исляма е толкова агресивен

Съб Яну 10, 2009 4:25 pm
Профил WWW

Мнение 
¶ написа:

Не че съм задълбавал надълбоко ,но например:
Ситуация : Някой те шибва по едната буза.
В Библейски Софтуер избираш от менюто "Подай си и другата буза"... И в тоя момент понякога се получава зависване (за кратко ) във въздуха след което системата се срива за неопределено време. :D
Както е казал класика Роки : "И като ми се откри ...." :D

Както братята Кирил & Методий преведоха Библията на български, няма ли да се намерят по тия земи братя Керимов & Мехмедов да преведат и Корана ,че и ние неверниците да не тънем в невежество?
Все не ми се вярва да няма литературен превод на Корана на български.

Съб Яну 10, 2009 6:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ji4ka написа:
¶ написа:

Не че съм задълбавал надълбоко ,но например:
Ситуация : Някой те шибва по едната буза.
В Библейски Софтуер избираш от менюто "Подай си и другата буза"... И в тоя момент понякога се получава зависване (за кратко ) във въздуха след което системата се срива за неопределено време. :D
Както е казал класика Роки : "И като ми се откри ...." :D

Както братята Кирил & Методий преведоха Библията на български, няма ли да се намерят по тия земи братя Керимов & Мехмедов да преведат и Корана ,че и ние неверниците да не тънем в невежество?
Все не ми се вярва да няма литературен превод на Корана на български.

Виж по-горе 8) 8) :?

Съб Яну 10, 2009 7:36 pm
Профил WWW

Мнение 
Syrius-B, майтапя се бе. Аз още на "Светото C" не съм стигнал до края, само Корана ми липсва. :D
Мисля корана да го уча "он-еър" - имама ще ми го пее 5 пъти на ден.

Съб Яну 10, 2009 11:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Syrius-B, благодаря за линка :wink: .

Смятам, че за да разбереш другата страна, трябва да я познаваш в детайли. Някак си не върви да правиш коментари на нещо или някой, който не познаваш, в смисъл Библията била такава и такава, всичко било лъжа и т.н., пък видете ли ние не сме я чели, щото не я разбираме, ама сме гледали научнопопулярни филми, щото тях ги разбираме :D Истината е по средата, може и да не е всичко вярно, но пък е поучително четиво ( за мен, за останалите не мога да гадая ).

А това сайтче хит.бг така го мразя, че нямам думи, 300 кила файл, не мога 1 час да изтегля :evil:

Нед Яну 11, 2009 2:18 am
Профил WWW

Мнение 
като поучително четиво лошо няма, ама да не се стига до там и теб да те пуснат по телевизията :D

Нед Яну 11, 2009 11:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
nik написа:
като поучително четиво лошо няма, ама да не се стига до там и теб да те пуснат по телевизията :D

Ко лошо има ? Барем ще Ви покажа щангата :D

Нед Яну 11, 2009 5:01 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 71 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5