|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:26 am
Какви са ни очакванията за 2010 година
Какви са ни очакванията за 2010 година
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
| Чет Дек 31, 2009 8:32 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Много ни се ще и китайците да го закъсат, та да не се чувстваме прекарани
Така наречената ипотечна криза в Щатите беше само повода (запалката) за кризата.
Ако някой още не е разбрал, ипотечната криза приключи още лятото - сега обаче всички дружно гризкат дръвцето на икиномическата криза - в нея тепърва навлизаме, и не само края, ами и дъното още не се вижда.
|
| Чет Дек 31, 2009 8:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Както се казва - блаженни са вярващите и тяхно е царството небесно. Това, което приключи лятото беше една много малка част от това, което се задава през 2010 г. и след това. Ипотеките тепърва започват да гърмят, особено тези с променливата лихва, които започват да се ресетват, а като се прибавят към тях и старта на пенсионирането на бейбибумърите през 2010 г., чийто спестявания са прецакани от двете последни кризи и които ще почнат да продават къщите, за да отиват на топло или да си купуват по-малки и това, за което ти си мислиш, че е свършило ще ни се стори песен  . Така че моли се да си прав и аз да съм единствения неразбрал за приключването на ипотечната криза и пак само аз да си мисля, че Китай е също зле  .
|
| Чет Дек 31, 2009 10:00 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Много правилно казано
Хайде, кой кот очаквал, очаквал, да оставим хляб на пророците и за догодина, да ни е честита новото две хиляди и десето лето господне ииихууу 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Яну 01, 2010 2:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз пък мисля, че основите на кризата бяха заложени 1987.
с началото на "разоръжаването". рейгън и горбачов се договориха да съкратят военните си бюджети с десетки милиарди, защото и на двете страни им висяха като воденични камъни на шията.
горби си планираше да вкара спестените пари в икономика, която не можеше да направи един свестен цветен телевизор. резултата е известен - горби загроби империята. освободените рубли отидоха къде ли не, но не и в реалната икономика. освободените военни си спретнаха мафия.
в щатите голяма част от скъпо платената индустрия трябваше да се реорганизира към по-гражданска продукция. бая народ беше съкратен. отделно, технологиите никой не ги контролираше толкова строго и всичко живо изнесе производството в китай за по-голяма печалба. освободените хора трябваше да се занимават с нещо и почнаха да помпат балона. "витруално" стана модерната дума и ... сега се чудим къде е реалната част.
|
| Пет Яну 01, 2010 7:27 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми май съм съгласен с всичко това (то е и трудно да не си съгласен с историята, де  ).
Но май на амриканците не им се налагаше да го правят, докато руснаците бяха посвършили
силите. И коренът на последното може би е именно това, което е големият проблем на всички
дикататури - един тиквеник, често доста малоумен и просто достатъчно агресивен и пробивен,
има думата за всичко, и често не му стига акълът да не я вземе когато не му е работа.
Та някъде в 40-те или 50-те въпросният диктатор е ссср е обявил кибернетиката за лъженаука,
компютрите за играчки и подобни дивотии, и 30-тина години по-късно вече изоставането
е безнадеждно... Е, това - ако въобще е вярно, не съм историк, говоря по спомен от
чуто/прочетено/видяно през годините - е може би само част от цялата картина, разбира се.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Яну 01, 2010 7:52 pm |
|
|