Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
китайци рециклират електроника 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
...аре през балкона...

дано не живееш на централна улица

Цецо написа:
Тая евтиния си значи мръсотия. Просто е.

така е.
ако найлоновите торбички струваха 50ст надали щяха да се мърльосват навсякъде.
в къщи сме се оборудвали с доста платнени торби, дори в колите стоят на постоянно дежурство по 5.
хем са по-здрави, хем по-удобни, хем и боклук не правят.
като мина през женския пазар да купя домати... ми ги слагат в найлонова торбичка и после любезно ми я пъхат в платняната.

но от друга страна скъпотията не винаги значи чистота или качество.

Чет Окт 22, 2009 11:00 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
абе това с отпадъците при новите технологии и масовото потребление си е като групов секс или оня танц ламбада само че в изпълнение на гол гъз в централния затвор :)
Най-добре е да си най-отзад(ти ги ебеш, теб не те ебат, само се оглеждаш стралхиво някой друг да не се хване на ламбадката щото изгаряш), най-лошо е да си първия, то ясно защо :)
е да де ама ако се завърти и затвори кръга... излиза че всеки го е турил на другия в гъзо, и доволни няма, поне 100% доволни :)
Та и щатите и Китай досега се връткаха най-отзад на ламбадата, пускаха латино музика по китайско касетофонче ама като че ли почва кръга дасе затваря :)
а България е накъде по средата... :(

Чет Окт 22, 2009 11:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
ниските цени провокират неразумно потребление

вчера минах през бриколаж, виброшлайф по 14.99 лв, викам си що да не взема един, нищо че с шкурка ми се налага да търкам веднъж годишно ;) ама то струва колкото кутия качествена боя

преди време от практикер взех "ъглошлайф" за 9.95 лв е той умря след като разряза 5 винкела защото се оказа с пластмасови лагери вътре но пак свърши някаква работа :) преди да отиде на боклука

Чет Окт 22, 2009 11:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
... с пластмасови лагери вътре ...

8O #-o :vom:
сигурно трябва да се ползва само с дървен диск

Чет Окт 22, 2009 11:27 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
И аз съм чул за тия пластмасови втулки вместо лагери, но съм чул от хора, че си купуват, преди да го пуснат го отварят и сменят втулките с лагери. После кара с години. Те тарикати, ама ние - по-големи 8)

Чет Окт 22, 2009 1:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
3aek написа:
... с пластмасови лагери вътре ...

8O #-o :vom:
сигурно трябва да се ползва само с дървен диск

дедо бях забравил чувството ти за хумор =D>

Чет Окт 22, 2009 2:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Zeus написа:
И аз съм чул за тия пластмасови втулки вместо лагери, но съм чул от хора, че си купуват, преди да го пуснат го отварят и сменят втулките с лагери. После кара с години. Те тарикати, ама ние - по-големи 8)

Не е истина просто! :D :D

Чет Окт 22, 2009 7:14 pm
Профил

Мнение 
и аз имах такъв ъглошлайф, ама не с пластмасови ами с алуминиеви втулки, леглото е точно за стандартен лагер, купих си лагер и го сложих на мястото на алуминия, кара няколко години

Пет Окт 23, 2009 1:50 am
Профил
Аватар

Мнение 
е явно имат наколко модификации, твоя е бил изпълнение De-luxe :D
аз лично след като отрязах няколко винкела и почна диска да бие с 2-3 мм луфт се реших да го отворя, преди това нали бе нов за какво да го отварям и да му губя гаранцията :twisted:
това че леглото е за стандартен лагер ме навежда на мисълта че е копиран от някой свестен просто китаеца го е усъвършенствал за да му намали цената и да може да продава повече контейнери

Пет Окт 23, 2009 9:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
ми те 2 хубави малки лагера са поне 10лв...

Пет Окт 23, 2009 10:19 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не е само да спестят от лагерите. Отварял съм дефектирали машинки . Оказва се, че най натовареното място, примерно някоя конзолка, която естествено е пластмасова, се е счупила. Проблема е, че нарочно е оставена по-тънка, на всичко отгоре е част от цялото тяло или капак и не подлежи на смяна. Според мен това се прави с цел, да се чупи и да се купи ново. Ако кара с години, какво ще ядат тия хора.

Пет Окт 23, 2009 11:22 am
Профил

Мнение 
дедо не позна, тогава живеех в сопот, лагерите ги купих от магазина, цена - около левче броийката, сопотски лагери от вмз-то, а сега има склад в карлово за китайски лагери, пак около левче

Пет Окт 23, 2009 11:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
Сега се сетих за още един случай. Преди време влизам в едно левче и гледам арамтурни клещи за 2.50лв. Пипнах ги, легнаха ми добре в ръката. Викам си, ще ги взема, какво им плащам. Отивам в къщи и пробвах да резна едно тънко пиронче. Резнаха го, ама се нащърбиха двустранно. Мисля си - нищо ново. Така и така се прекарах, поне да си направя един експеримент. Загрях ги в печката до жълто и топнах режещата част във вода. След закалката вече само с диамантена пила ги точа. Добре, че ги изравних преди закалката. Служат ми и до днес. :)

Пет Окт 23, 2009 1:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Ми честно казано за това пак са виновни китайците с техните ниски цени на електрониката. Извинявайте, ама 90% от дейностите които се вършат с компютри съвсем спокойно биха се вършили с машини отпреди 5-6 години, при малко по оптимално използване. А в момента за тия 5-6 години, сме сменили по 5-6 машини. И що - ами щото са евтини.

Ей го на един лаптоп 1000лв. Ми кво правиш - домашната P4 вече не е актуална, требе си коредуо - аре през балкона. Монитор TFT 20 и кусур инча - и той без пари, аре 19 инчовото ЦРТ дето го гладувах преди 5 години - аре и него през балкона. Телевизора и той така... Хладилника му се скапал компресора - кой ще го прави, за 500 купуваш нов, метай стария.... и т.н.

Тая евтиния си значи мръсотия. Просто е.

++пък и всичко е китайско вече..Изображение

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Яну 17, 2010 9:18 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2