Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Хостинг проблем 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Аз пък имам проблем с една щатска фирма и се чудя вече какво да ги правя...
Преди две години си платих един хостинг в hostmonsters. Всъщност един приятел плати с неговата карта, щото аз нямах кредитна карта пък и си имахме наши отношения. Както и да е 2 години нямаше проблем, докато не реших че е време да платя за още две. Няколко дни преди да изтече влизам в акаунта, там някакви предупреждения че старата карта била невалидна и с червено contact us.
Предположих че картата е изтекла, но и без друго тая карта повече не биваше да се ползва. Докато се наканя да им пиша то 20-ти мина и точно покрай Коледа не ми се занимаваше с това.
Аз естествено предполагах че може да ми спрат хостинга, но не предполагах че ще блокират акаунта така че да не мога да вляза да платя.
Тогава вече наистина им писах и получих някакво циркулярно писмо относно тяхната политика, че не толерирали "fraudulent activity" и как трябвало да им пратя снимки от паспорти, да платя charge back и reactivation fee. В първия момент даже не разбрах какво им става и пратих 2-ро запитване как аджеба да им платя... Та след 2-рото писмо и след като се чух с моя познат разбрах какво е станало... Ония 2 седмици преди да изтече акаунта са се пробвали да дръпнат парички от картата. Но моя познат не се сетил какви са тия hostmonsters и за какво го чарджват и стопирал плащането и щеше да ходи до банката, щото му искаха някакви молби да подписва и ме пита какво да прави.
Та тогава аз направих грешка като му казах да си оттегли рекламацията. Мислех си че грешката е моя, не съм видял че ще чарджват автоматично и после тия наистина са се набутали заради chargeback-a. Изчаках няколко дена, но от хостинга ни вест ни кост. Писах им да разбера дали са получили плащане, те пак ми отговарят с първото циркулярно писмо. И така няколко пъти докато попадна на човек, който явно си направи труда да провери банковата им сметка и да намери плащането. Не знам може и нашенската банка да е забавила, както и да е зарадвах се и тъй като заради цялата дъндания те исках копие от паспорта, пращам им копие. Естествено пак чакам там някой да се натутка и вместо да пуснат акаунта ония ми искат да им платя още 50$.
А в едно от писмата казваха, че ако не искам повече акаунта ще си приспаднат 50$ от плащането. Писах им да си приспаднат 50$ и вместо за 2 години да го пуснат за 1 година, даже им подарявам остатъка от 30$.
И пак туткане... и вчера им написах едно гневно писмо или да ми пуснат акаунта или да връщат парите щото мен взе да ми писва. Никакъв отговор, само смениха паркинга на домейна им към някаква страница дето казва,че ако съм собственик на сайта да се свържа с тях. Може би това го броят като услуга... знам ли.
Не е въпрос в тия 50$ за които ме изнудват сега, дразня се от отвратителното им отношение. Значи ако искам в момента да си платя нов акаунт по техните промоции излиза под 50$ на година. Тъй като съм стар клиент нямам право на промоции... Слагат ми такси за charge back и още 50$ reactivation fee, което всичко според тях прави 150$ за една година. Аз съм им превел 180$, но тия ме изнудват да направя още едно плащане че реактивацията да е отделно плащане.
Бах маму и наглост значи. Лошото е, че чета условията им и там за cancel на услугата пише "в първите 30 дни". Сега не знам аз като съм бил 2 години, сигурно за мен не важи... И тъй като веднъж транзакцията беше отказвана и после ауторизарана, най-вероятно вече и банката няма да разреши втори chargeback... Демек тия ме хванаха за топките с тия 180$ и сега могат да ме изнудват колкото си искат.
Кво трябва да направя? Да им платя още или да плащам на някой да ги взривява?

Чет Фев 04, 2010 11:06 am
Профил

Мнение 
Ами според мен зарежи каквото си им платил и си смени хостинга :) Годади имат добри цени, но услугата им е странна, ако си само еидн сайт няма проблем, но ако искаш няколко сайта става сложно с пощите, трябва да си плащаш екстра пари за поща с другия домейн, пише че имаш много пощии домейни, ама не е баш така .. и щото ми омръзна да плащам на тоя и оня хостинги, реших да си кача един сървър, най-вероятно в телепойнт, ако махнем сървъра годишно ще ми излезе по евтино от това з акоето плащам а ще имам колкот искам място и трафик, а и навън не им е зле връзката та това май е най-доброто решение за мен, иначе пък тук нашенските хостинг компании пълна скръб, много съм недоволен.

Чет Фев 04, 2010 2:16 pm
Профил

Мнение 
Значи аз имам и други хостинги това не е проблем, но ми остана домейна заключен при тия...
Аз по принцип съм нямал никакви технически проблеми и затова нямах намерение да спра да ги ползвам. Иначе аз ако знаех че така ще стане, щях най-културно да си изместя домейна няколко дена преди да изтече хостинга, да им напиша едно благодарско писъмце и да им кажа сбогом!

Но не знаех... и на всичкото отгоре вече им платих 180$, а те нито ми възстановяват акаунта, нито ми отговарят. Не ми е толкова за парите, колкото усещането че се гаврят с мен по всякакъв възможен начин. Яд ме е и затова съм склонен да си търся правата, щото това е безобразие! Никога не съм очаквал че ще платя на американска фирма, при това в повече и няма да получа нищо насреща.

Чет Фев 04, 2010 3:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Миро, кажи им че ще се оплачиш в ВВВ (better business bureau) ако не оправят бързо нещата и да видиш как хваща дикиш веднага. Но недей да им пишеш писма, а се обади по телефона :) . А те едва ли се гаврят с теб, просто вече е пълно на всякъде с некадърници :) .

Чет Фев 04, 2010 4:42 pm
Профил

Мнение 
Бе тъкмо щях да им пиша поредното мило писмо с декиш и те взеха че отговориха.... Сега проблемът им бил че ми нямали пощенския адрес да ми върнат ресто. Бахти некадърниците значи, аз 100 пъти им писах че трябва да ми възстановят сайта asap а те си измислят поредната дреболия :evil:
Поне да отговаряха бързо, а те се моткат по два дена на писмо и така вече две седмици след като повърдиха че са получили парите... Не знам, ако до 2-3 дена не му пуснат сайта съвсем ще ми кипне чайника...

Повече никакви такива чужди хостинги. Може българските да са по-скапани, ама поне ако стане нещо мога и да отида наживо да ги напсувам на майчиния им език...

Чет Фев 04, 2010 7:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Миро, според мене те моткат с адреси и т.н., просто печелят време както могат.
Идеята е ти да забравиш и да не връщат пари. $50 не са много, но като им е
практика и го направят на повечко хора става не толкова малко.

Аз съм хостнат при icdsoft.com - вече няколко години, добре работят. БГ фирма
е, имат сървър и в щатите (там си държа аз акаунта). Съпорта им - на английски само
съм го ползвал - е мигновен и компетентен. А бе нямам оплаквания.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Фев 04, 2010 9:11 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]