Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Съвет към прохождащ в електрониката-късно ли е? Как...? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ако тези два поялника ги имаш, - имаш най-доброто.
Този, който е с магнитната човка (горната на снимката), не се нуждае от нищо друго, освен от трансформатор 220 към 24 V, 50 вата. Нищо друго.
Другия изисква захранване с електроника, тъй като регулирането на температурата става по друг начин - с термодвойка. Първия ти е достатъчен, а живот и здраве - като понаучиш нещо, ще си направиш сам и регулируемото захранване за втората човка

Сря Окт 07, 2009 1:28 am
Профил WWW

Мнение 
Syrius-B написа:
Ако тези два поялника ги имаш, - имаш най-доброто.
Този, който е с магнитната човка (горната на снимката), не се нуждае от нищо друго, освен от трансформатор 220 към 24 V, 50 вата. Нищо друго.
Другия изисква захранване с електроника, тъй като регулирането на температурата става по друг начин - с термодвойка. Първия ти е достатъчен, а живот и здраве - като понаучиш нещо, ще си направиш сам и регулируемото захранване за втората човка

И за втория не му трябва нищо, електрониката е в дръжката на поялника, всичко си е там, трябва му само захранване, поялниците са железни, особенно с оригинални човки.

Сря Окт 07, 2009 7:09 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Привет отново, аз нещо се замотах и не съм стигнал почти доникъде.
Осъзнах че електрониката е необятна наука и вече м ие малко късно да ставам специалист в тази сфера...

План Б ми е ,
1. Да се науча да мога да поправям по "груби" повреди, като изгорял котлон, мискер фурна, да установя дали мога да открия утечка, офазяване или прекъснат проводник и някакви такива неща, като ако мога да ги подменя, поправя, нещо по колата да замеря, изчисля дали зарежда ток и т.н.
За уреди с електроники като радиа, ТВ, новите перални ги изключвам там си е сериозна работа.

2. Да умея да сглобявам по прости електронни схеми, да прикачвам разни устройства. блокове към (така че да не тръгне и да не изгоря нещо) разни машинарии.
Ще ми се да си направя такъв електробайк но съм много бос в електрото и не смея още да се захващам:/

2.1. Да препоръчате литература за точка 1 и 2? (имам само Първи стъпки в радиоелектрониката, Шишков)

Като пример ще си позволя да пусна линк към друг форум:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=90

...до колкото съм запознат с датчик на Хол е за включване и изключване на верига както е в електронните запалвания на колите.Тук освен ,че прави някаква верига,то въздейства и на контролера за увеличаване или намаляване на напрежението и тока,а с датчих на Хол как ще се получи.

Т.е. асемблиране, проектиране, подобряване на разни машинарии, надграждане. :idea:

* Има ли нещо като справочник, в който са описани елементи, устройства като споменатите в другия форум, в който да са описани всевъзможни устройства (напр. датчик на Хол) : какво правят, приложение, недостатъци, та като погледне лаика който е машинен инженер, физик или др. - какво би му свършило работа по проекта, т.е. да избегне нуждата да се консултира с електрончик (като разбира се не изключвам и кометентното мнение!).

Чет Апр 08, 2010 3:18 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Пич, така като те гледам как от време навреме се сещаш нещо за електрониката съм на мнение, че ти е късно вече за нея. Бих казал също така за разбирането и се изисква да ти е "в кръвта" инъче не става. Така както се луташ до никъде няма да стигнеш. Почни от някъде и малко помалко нещата се нареждат. Че е необятен океан така е, аз за 12 години "плуване" в него все още не виждам другия бряг. А за датчика на Хол питай бай Гугльо. Той знае всичко и по темата има писано много.

Чет Апр 08, 2010 10:36 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3