|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:18 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми незнам, не бях там. До колкото успях да разбера след жалкия опит за комуникация със един турски стюард - имало е търкаляне. Но аз си мисля, че без удар и отпред няма как да пламне така.
Пък и какво жалко, то Ево-то от няколко години стана просто една посредствена кола в рали шампионатите....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 19, 2010 11:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ето и един обработен обзорен клип. Това ми е четвъртото WRC на живо и всеки път когато след това преглеждам подобни обзорни клипове настръхвам. Просто щото да го видиш на живо тоя ситроен от няколко метра как рови в калдаръма, ревейки страшно - усещането е 10 торно.
http://www.youtube.com/watch?v=NAruH4pq2_I
Усилете саунда 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 20, 2010 7:41 pm |
|
 |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
Добър обзор  На 2мин. 28сек. се вижда Българското знаме - Цецо да нямаш нещо общо 
|
| Вто Апр 20, 2010 10:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не, ама то българи имаше повече от всички други. Даже и местните зяпачи бяха по-малко  :):)
|
| Вто Апр 20, 2010 11:32 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Да бе, преди няколко години на рали Акрополис българи ни отнесоха топката.  Ама пък доста от гърците знаеха български и за тях София беше най-хубавия град на света.
Цецо, там по турските етапи имахте ли поне GPRS покритие, за да следите времената, въобще как ги следяхте?
И друго - видя ли хубавата туркиня след някой от етапите и дали изглежда толкова добре, колкото на картинка?
|
| Чет Апр 22, 2010 11:41 am |
|
 |
|
Цецо
|
GPRS има, ама няма кой да го плаща. Левче на 100KB, то като знаеш колко натруфен е сайта на WRC с филмчета и картинки.... Иначе покритие има не е като да няма, ама пари - йок  Ама все някой българин (или англоговорящ) ще се е прежалил, пък и стюардите поназнайват английски.
Хубави туркини - няма. Аз поне не видях. Тия мацките хич не са представителна извадка  Не само на ралито, по принцип не видях. Поне тия дето не бяха забрадени - не ми харесаха, а тия опакованите нинджи - казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш?
То общо взето беше голям майтап, особенно на тоя етап със скока. Той се падаше вдън гори тилилейски из едни села дето хорицата ни гледаха като извънземни. То там сигурно външен човек не стъпва по цяла година. Можеш да си представиш за тия какво е да има WRC на 100м от селото. Публиката се състоеше от 70% българи и други чужденци и 30% местни. Ама местните представлява едни забрадени ханъми с шалвари и с по 5 чавета около тях. До тях турчин с лула и костюм от 19 век и отдолу груба вълнена жилетка седи и гледа строго. И като ги видиш тия и отстрани колата от WRC, абе някакъв ебати якия контраст се получаваше 
|
| Чет Апр 22, 2010 12:09 pm |
|
 |
|
zmej
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Ное 28, 2004 10:02 pm Мнения: 141 Местоположение: София
|
Аз за тази говорех:
Взе "Spirit of the rally award" и беше вторa в класирането за S2000, с някакво умряло пежо 207.
А е много куцо да ги гледаш и да не знаеш кой къде е в класирането. От време на време можеш да питаш някой от WRC TV, ама на края на етапа, иначе навътре - ядец.
|
| Чет Апр 22, 2010 12:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
А да тая мацка биваше, нея я забравих, ама тя не беше от зяпачите  Пък и аз на живо така и не случих да я видя, смисъл извън колата де
Иначе аз времената така или иначе ги гледам само в края на деня. По принцип съм там да се наслаждавам на момента в който минава колата. А дали тоя дето минава в момента е 3 сек. пред другия.... Бе какво ми пука. Важното е накрая на деня кой - къде е.
То там работата е малко... като оня виц с германския футбол.
Финландците са много добри състезатели, учат ги от деца. Норвежците и те, абе въобще северните народи. Форд и тя голяма марка, световна.... Правят, струват, секундата цепят, пързалят по най-точната треактория.
И накрая идва някакъв си френски гимнастик с някакъв си френски "автомобил", хили се небрежно... и ги смазва от бой, та чак им се реве. И така вече 6 години поред:):):):):) Няма финландци, няма норвежци, няма фордове, няма субару, няма митсубишита. Има само Себастиан Льоб и Ситроен
Ето и един линк с професионални снимки:
http://www.rally-mania.cz/photogallery. ... eason=2010
|
| Чет Апр 22, 2010 4:10 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Абе преди да се появи Ситроени, Субаруто беше сериозна машна, ама то и Льоб го караше де  Имаха някакво съревнование с 206цата на Грьонхолм, ама субаруто си доминраше. Но ако се върнем и преди това Пежо бяха направили абсолютна хегемония с 205чката за дълго време 
|
| Пет Апр 23, 2010 1:30 am |
|
 |
|
Цецо
|
Льоб никога не е карал субару на официално състезание от рали шампионат. Евентуално може да е карал на шампионата на шампионите, ама там организаторите избират колите, за да има все пак някаква конкуренция. Иначе пуснат ли го със ситроена, то се обезмисля  Въобще Льоб си е обвързан с ситроен още от JWRC който печели с Saxo. От тогава ситроен си го харесват и сега сигурно в договора му пише, че не трябва да поглежда друга кола освен ситроен. А и той си е французин, а те са шовенисти, така, че едва ли му е проблем това
Субару не са имали сериозно представяне в световния рали шампионат поне от 6-7 години от както аз имам преки спомени. Както и Митсубиши и въобще японските коли. Може и да са взели някой евент ако другите са отпаднали. Само Форд им е пряка конкуренция. Преди това субаруто се бореше с пежото и имаха успехи но само при пилотските титли. При пройзводителите пежо ги бие три години.
То и заради тоталната доминация на Ситроен и Форд, FIA осра правилата за догодина и скопи колите до някаква извратена комбинация от S1600 и ограничена турбина. Аз затова ви казвам да ги гледате в БГ, щото повече няма да ги има.
Чак пък хегемония? Вероятно говориш за 205 T16. Но това е по времето на B групата. И тогава не можем да говорим за хегемония. Всъщност те май печелят само една година световен шампионат и после заради инцидента с Тойвонен спират цялата група B. Имат разни успехи по други ралита включително Дакар, но в световния шампионат тотална хегемония....
Няма такава хегемония в историята на този шампионат като в момента. На пракитка Льоб и Ситроен са били всички възможни рекорди - за най много титли, най-много поредни титли, за най-много състезания в един сезон, за най много състезания въобще (57 за Льоб до момента), за най - голяма разлика с втория, за най - ранна победа в годината. Най-забавно е на Корсика 2005 когато печели абсолютно всички етапи, нещо което е тотално смазващо в тоя спорт. Не се сещам за значим рекорд който да не са подобрили и то с много голяма разлика спрямо предишните. Може би единствения който не са подобрили е поредни титли при конструкторите и въобще брой титли при конструкторите - там Lancia Delta държи тотални рекорди, ама тя тая кола и до днес се кара по ралита.
Между другото Льоб с формулата на Red Bull е правил 6-то време на пистата при това без сериозни тренировки.  :):) Абе гимнастик братче....Горките финландци сигурно проклинат деня в който тоя е слязал от батута и решил да повърти геврека. Заради него хора като Сайнц, Макинен, Грьохолм и Колин Макрии спряха да се състезават, просто не искаха да са вечно втори.
|
| Пет Апр 23, 2010 8:52 am |
|
|