|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:45 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Питане за комионче ...
Някой да има наблюдение над Nisan MP300 или Mitsubishi L200, и двете дизели ? Трябва да купувам камионче но колегата мнго държи на едно от тия двете, аз си бях харесал Hilux-a ... за тоя нисан не знам, но имахме няколко патфайндери и хич не съм доволен, да не говорим че един ми умря в ръцете ..
|
| Нед Дек 03, 2017 8:16 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 Re: Питане за комионче ...
на тебе и тесла ще ти умре в ръцете 
|
| Нед Дек 03, 2017 8:32 pm |
|
 |
|
ToHu
|
мда, според тук единия от техническите ми, ако е плътно джилязо 1х1х1m може да ми даде 6 м гаранция  , ама аз напоследък съм внимателен, особенно с колите не ги мъча много, поне големите. Ама не е шега работата, трябва да вземаме нещо че без кола не става, в момента ме развозва мехиканеца дето е началник производство, ама не ме свърта той да ме вози, а и голям разход на енергия, вместо да наглежда манянките да се прави на шоьфер, малко скъп идва за шоофер.
|
| Нед Дек 03, 2017 8:46 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Един форд F150 няма ли да е по-подходящ? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Дек 03, 2017 9:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ти каралли си такова нещо ? Едно че е тракторче, второ че гори като танк, мен ми трябва за бизнес. Да доста ги карат, ама това си е пробелм на позлващите, те не са свикнали много на дизели, но дизели има. В мексико горивото не е като в САЩ, дори и за там гор повечко, но да речем там ще го преглътнеш В мексико цената е горе долу като в БГ, и всеки месец се качва. Ако гледаш в сайта на форд ще видиш едни цифри, които нямат нищо общо с истината, аз съм карал и съм засичл разход, това в сайта сигурно е празно на магистралата с най-оптималната скорост, на градско гори според мен двойно.
|
| Нед Дек 03, 2017 10:22 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мани го колегата и си вземи ксилукса.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 03, 2017 10:32 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
На жена ми на брат й в предишната фирма имаха една камара L200 и им скъсваха болтчетата от офф-роуд. В сегашната фирма кара Хайлукс. Според него Тойотата е по-зле от Мицубишито. Не съм карал нито едно от двете, та нямам лични впечатления. Иначе имаше и някакъв Форд Рейнджър дизелак. Пък ако те кефи може и новата X-класа на Мерцедес 
|
| Пон Дек 04, 2017 3:29 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
И аз без личен опит, но това което знам е че L200 е куче и държи много. Поне старите де, знам ли сега кой какво "подобрява". Не че "големиот лукс" е лошо, ама ти го изключи от задачата.
|
| Пон Дек 04, 2017 9:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Хмм интересно. Hilux не съм карал, правих тест драйв на Ландкруизер ама не ме накефи изобщо, а и май карах няколко пъти по хамериканско, имам лоши впечатления, но най-вече от стабилност и динамика, но това все пак е камионче. Интересното е че и местните препоръчват Нисана или Митсубишито, и няма много тойоти, което е странно защото те са местно производство, за големите говоря де, малки има доста. Тук имаме много тойоти, но все малки, а митсубиши имахме едно преди 100 години в москва, нямаше проблеми но беше седан. Почвам да се замислям. nixx ако можеш да разбереш кое му е по-зле на хайлукса ......
|
| Пон Дек 04, 2017 11:00 am |
|
 |
|
sides
Ранг: Минаващ
|
... по-зле му е материала, след Карина2 .. сринаха качеството до - . Където познавам судмамерикано -- са с Ниссан - от дъртите. Не зная защо, лесно ли им наливат течности, или не правят проблеми ?!? .. Един ориентир :: Погледни в околните сервизи - какви има заседяли на паркинга 
|
| Вто Дек 05, 2017 12:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
околните сервизи в 6 млн гуадалахара.... нали се сещаш  Факт е че по улиците се виждат много повече Нисани и Митсубишита, най-много разбира се са хамериканските, Форд, Шевролет и т.н.
|
| Вто Дек 05, 2017 12:05 am |
|
 |
|
sides
Ранг: Минаващ
|
Форд Ф150 съм ползвал/два-три месеца/ -- 5 литра - 8 цил .. бензин - само добри неща мога да кажа ... относно разхода - средно 10 л , М,даа : зависи от ползвателя, но уви не е камион. Митсубиши ми е странна фирма, имат от всичко, но нямат тежестта на Ниссан. Това според моя си поглед 
|
| Вто Дек 05, 2017 12:15 am |
|
 |
|
ToHu
|
10 л ... с това ... мммм рентвал съм форд но е много далеч от 10 л, ама много, ти къде си го карал, това и празно не може да направи 10 л, тук в БГ имахме 250, возихме хвърчилата едно лято, пак 5 л, макар по-голямо, това под 20 не падаше дори и празно, а тези в хом дипо които рентвам гаранция са 7 мил на галон, доста такива съм рентвал, мисля те са 250 също. Иначе дизеловия форд не го видях в Мексико, не видях американски дизели като цяло, там не продават всички US модели, не и официално, иначе ги мяркам но на мен ми трбява нещо официално за да можем да го вземем на лизинг.
|
| Вто Дек 05, 2017 1:53 am |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Днес питах за L200 и Hilux. Според брата на жената Мицубишито е по-динамично и по-стабилно на висока скорост. Разхода бил сходен. На офроуд и двете са добри. Може би мнението му е малко субективно, защото L200 го е карал 8 години, а другото само от една. За служебни и за работа и двете са ОК. Става дума за дизелите, които се продават в БГ. По онзи край не знам какви са моделите. Технически изглеждат са сходни. От там насетне -- цена, лизингови условия, сервизна мрежа и т.н.
|
| Вто Дек 05, 2017 4:53 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мерси. За динамичност и стабилност не се учудвам знаейки как е ландкруизера, митсубишито е и по-леко, аз не знам то дали е на рама. Ще го мислим другата седмица на място.
|
| Вто Дек 05, 2017 9:30 am |
|
|