Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Лаптоп <-> PC ?!? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Лаптоп <-> PC ?!?
Ха сега де?

От двата ми комп-а нито един не работи както трябва напоследък. Та ми се върти в главата една идея - компютрите заминават на боклука и си купувам един лаптоп, със сравнително добри характеристики, задължително имащ дисплей порт и потдържащ поне два монитора свързани към въпросния дисплей порт. две HDMI-та също са опция но стават прекалено много кабели.
Обиколих магазините и единственото което ми хваща окото е това:
https://www.technomarket.bg/laptopi/hp-omen-17-w204nu-1na29ea-notebook-09153932

Събирам идеи за лаптоп със сходни параметри - не държа монитора му да е толкова голям като на този, ще му свързвам външни.
Трябва ми надежност и добра производителност.

Нед Дек 10, 2017 11:34 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Лаптоп <-> PC ?!?
актуална оферта за този клас:

HP ZBook 17 G3 Workstation
Intel® Core™ i7-6820HQ (2,70 GHz, tot 3,60 GHz Intel Turbo Boost-technologie, 8 MB cache, 4 cores)
16 GB DDR4-2133 SDRAM (2 x 8 GB)
256-GB HP Z Turbo Drive PCIe SSD
(17,3-inch) diagonal FHD UWVA IPS Led-backlit (1920 x 1080)
NVIDIA® Quadro® M3000M (4 GB dedicated GDDR5)
Windows 10 Pro 64
3 years warranty

~4100лв без ДДС

Нед Дек 10, 2017 11:40 am
Профил
Аватар

И що ти е таралеж в гащите?! Откога преносимите почнаха да бият стационарните по надеждност и производителност?
Ако ще го ползваш само за стационарен е някак си тъпо да е лаптоп. Пък и за 3к ще си спретнеш стационарен-мечта.
Освен това какво означава "не работят добре" - на сбръчкан софтуер ми прилича. Щото ако е хардуер - сменяш го с по-добър и си свиркаш.
Това са размисли от моята камбанария де.

Нед Дек 10, 2017 11:46 am
Профил
Аватар

Моя товарен кон е MSI PX60QD от януари миналата година. Ъпгрейднал съм го с 32 гиги рам и 512г ссд, а той отделно си има и 128г М2 диск за ос-а. Имал съм сигурно към 20-30 лаптопа досега (всъщност нямам настолен от 2002 насам), но това определено е един от най-добрите. Мога да ти го препоръчам.

Нед Дек 10, 2017 11:47 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
И що ти е таралеж в гащите?! Откога преносимите почнаха да бият стационарните по надеждност и производителност?
Ако ще го ползваш само за стационарен е някак си тъпо да е лаптоп. Пък и за 3к ще си спретнеш стационарен-мечта.
Освен това какво означава "не работят добре" - на сбръчкан софтуер ми прилича. Щото ако е хардуер - сменяш го с по-добър и си свиркаш.
Това са размисли от моята камбанария де.

Тц - не е сафуер проблема. Одъртяха вече(и двата са между 5 и 7 годишни), единия пали когато той си реши, доста пъти ми се случва да го оставя изключен и да го намеря работещ - уж всичките му wake-up са спрени. На другия видеокартата умря преди месец не беше никак лоша видеокарта когато я купувах(2007-ма), даже си беше една от най скъпите. :D :lol:
Смених я, но нещата вече са в такъв момент, в който е безмисленно да продължавам да наливам там пари. По добре ново.
Имайки в предвид, че тези двата(с UPS-а) ми заемат едната от работните маси започвам да се замислям дали да не е лаптоп. UPS няма да ми трябва, мога да го разнасям, като се наложи, и място не заема почти никакво. Като сложиш и факта, че по производителност почти догонват настолните си събратя, са достатъчно фактори да ме накарат да се замисля сериозно в посока работен лаптоп.

Нед Дек 10, 2017 12:17 pm
Профил ICQ
Аватар

UPS не захранва само компютъра. Какво те топли че ноубука ти има батерия, като ти изстине поялника, казано съвсем общо... :D

Нед Дек 10, 2017 12:22 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:
UPS не захранва само компютъра. Какво те топли че ноубука ти има батерия, като ти изстине поялника, казано съвсем общо... :D

E... :rolleyes: 8O
Поялник през UPS. :D
Такава комбинация не съм правил досега.

Нед Дек 10, 2017 12:43 pm
Профил ICQ
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Моя товарен кон е MSI PX60QD от януари миналата година. Ъпгрейднал съм го с 32 гиги рам и 512г ссд, а той отделно си има и 128г М2 диск за ос-а. Имал съм сигурно към 20-30 лаптопа досега (всъщност нямам настолен от 2002 насам), но това определено е един от най-добрите. Мога да ти го препоръчам.

Това изглежда доста добре. До три монитора външни.

Нед Дек 10, 2017 12:48 pm
Профил ICQ
Аватар

ДедоБоре написа:
актуална оферта за този клас:

HP ZBook 17 G3 Workstation
Intel® Core™ i7-6820HQ (2,70 GHz, tot 3,60 GHz Intel Turbo Boost-technologie, 8 MB cache, 4 cores)
16 GB DDR4-2133 SDRAM (2 x 8 GB)
256-GB HP Z Turbo Drive PCIe SSD
(17,3-inch) diagonal FHD UWVA IPS Led-backlit (1920 x 1080)
NVIDIA® Quadro® M3000M (4 GB dedicated GDDR5)
Windows 10 Pro 64
3 years warranty

~4100лв без ДДС

Няма дисплей порт, но предполагам че през Thunderbolt™ 3 може да се свържат няколко монитора.

Нед Дек 10, 2017 12:53 pm
Профил ICQ
Аватар

не знам. загледах се, исках оферта, това е цената. но няма да го купувам :D за толкова пари ще взема 4-5 уъркстейшъна с многоядрени ксеони, относително модерни и не чак толкова харчещи.

аз съм консерва - работя си на десктоп уъркстейшън с 4 монитора, кроя планове как да завинтя още 2, че и 4 нещо ми утесняха :roll:
охлажда се добре, може да ъпгрейдваш, да си бучкаш платки и дискове - въобще, добре ми е. в сравнение с мястото, което заема мониторите (24"), бандурата на компютъра е приемливо голяма.

за шлептоп имам един по-стар Zbook и един асус W90.
непрекъснато проблеми с вентилатори, залмани се духат на 3 месеца, сменя се паста. асуса е с 2 видеокарти, които вече видимо си смениха цвета на платките, но още бичат. зимата може да се топлиш на него. не мисля, че от инженерна гледна точка е надеждно да натикаш толкова топлинна мощност в такъв малък обем. отделно ми вземат свръх багаж по самолетите, та затова и го наричам шлепроп.

Нед Дек 10, 2017 1:38 pm
Профил
Аватар

Като общо правило - никога не купувай "бизнес" лаптопи. Тия са боклука на серията, които по една или друга причина не успяват да покрият някоя норма. За прилична работа - винаги геймърски лаптоп. Тия за наточени за производителност без компромиси. Геймърите са най-капризната прослойка купувачи без непременно да са тия с най-много пари

ПС. ДедоБоре, асус от край време имат сериозни проблеми с охлаждането. Аз на собствен гръб съм го изпитал два пъти в последните 7-8 години.

Нед Дек 10, 2017 1:41 pm
Профил
Аватар

Tisho написа:
E... :rolleyes: 8O
Поялник през UPS. :D
Такава комбинация не съм правил досега.

На практика, цялата техника се захранва от UPS. Удобно е, а и полезно.

Ама от "енергото" били объркали кабеляка, и при теб се появили 2 фази, вместо фаза и нула и скъпия ти осцилоскоп се наосцилоскопил...

Токът спрял за половин - един час. По закона на Мърфи, в най натопорчения момент. Вместо да свършиш работа, пиеш кафета малко изнервен. И т.н... :D

Нед Дек 10, 2017 1:55 pm
Профил

Ами аз скоро го правих, взех HP но от няма и къде, така се случи, иначе си бях харесал леново.
От HP някой от воркстейшъните им, лошото е че конфигурациите са куци, примерно няма 15" UHD дисплей, вграденото Quadro е играчка, все едно го няма... аз исках 15" за дане е твърде широк, може би сгреших, трябваше 17-ка. За изходите, има едно VGA и едно HDMI, но има два USB C, демек имаш дисплей порт опция.
Те това примерно : https://www3.lenovo.com/us/en/p/20ERCTO ... /customize?
Но не е евтино, от него няма много какво да орежеш, може да го вземеш с по-малко памет и SSD и да си ги доавиш сам, предимствотот е че ще имаш избор на модел и марка, но няма да ти е по-евтино, особенно ако отидеш нанаистина добър SSD.
По-евтин е Р71 в подобна конфигурация, разликата е във Windows, там е само Home, но аз бих препоръчал Р70. Не е евтино, но са здрави. По евтината алтернатива е HP, http://store.hp.com/us/en/ConfigureView ... quantity=1
В моемнта обаче като гледам цените са сходи, единствения плюс е че това HP е с MLC докато леновото е с TLC.
Няма безплатен обяд ако искаш нещо такова. Гемърските по принцип имат проблеми с охлаждането, и там видео картите са геймърски обикновенно.На тия може да им редуцираш цената ако вместо Р3000 отидеш на някоя малка, а може и изобщо да не ти трябва Quadro, всичко друо си е нужно.

Нед Дек 10, 2017 2:33 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Аз имам обратното мнение за бизнес серията (само че на Dell). Лаптопа който ползвам вече 2 години е Dell Precision M4800, като е 15" за да е все пак преносим (има и M6800, но той е 17") със UHD дисплей, на него има Display port и HDMI (а също и VGA). Най-хубавото обаче е docking station - закачаш лаптопа и получаваш 2 DisplayPort + 2 DualLink DVI плюс всички връзки за които се сетиш. На същата докинг станция може да закачаш и предишното поколение M4700, както и повечето лаптопи от серията Dell Latitude (бизнес серията им). В предишната версия на докинг станцията (която вече е остаряла) даже имаше един пълноразмерен PCI слот!
Относно охлаждането - М4800 има отделни вентилатори за видеото и за процесора, освен това отдолу има алуминиев капак на 2 винчета, който като се свали за почистването на охлаждането е достатъчно да го духнеш с въздух, ако искаш да свалиш радиаторите още по 2 винчета. До сега съм го чистил веднъж за 10 минути! И не съм чувал вентилаторите на повече от средна скорост.

Hewlett-Packard ми е фирмата фаворит (включая и наследниците й Agilent и Keysight) за всичко освен за компютри, защото правят разни цигански номера да не можеш да сложиш нищо освен техен хардуер. Ако това не те притеснява, тогава помисли върху предложението на ДедоБоре, но провери има ли докинг станция!

Нед Дек 10, 2017 3:22 pm
Профил

Няма докинг, поне G4 серията. На HP бизнес серията винаги е била много по-добра от осаналата, реално от тях няма смисъл да купуваш нищо различно от бизнес, същото е и за леново, това са им и най-скъпите серии. Имам HP бизнес серия което е вече на 15 години, още работи и то доста добре, дори и батерията все още се държи, корпуса е много корав, охлаждането е читаво, само процесора е мнгоо слаб за нещо ново, но мисля да го използвам, единствено зарядните му са калпави и не самите зарядни а кабела около буксата е тъпо направен и се къса, но не колкото на Apple или Тошиба.
Но не купувай нищо което не е изнес серия, т.е. скъпо нито от HP нито от Леново, а още по-малко Дел.
Цената която Дедо казва може би е промоционална, аз моя го взех за горе долу толкова но е с 15" и куадрото е по-малко M2200 с 4 Gb дедикейтед.

Нед Дек 10, 2017 3:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща