|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Принтер/копир/факс
Препоръчайте хубав принтер / копир / факс до А3 за домашна употреба - лазерен или мастилено струен? Вкъщи имам един Brother, който работи вече 10 години - има трески за дялане, но иначе става. Та нещо подобно, но по модерно, и да няма проблеми с евтини(не-оригинални ваксини). Благодаря!
|
| Вто Юли 20, 2021 5:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Принтер/копир/факс
Ммм А3 ...мен ако питаш отиваш на копие център. Имам не лоши впечатления от центровете на Минолта, има ги и втора ръка, последно за 2000 лв купих един в доста добро състояние, ама това е голяма машина не знам за вкъщи ....
|
| Вто Юли 20, 2021 6:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в добро е, признавам свършва ти обаче черния тонер... А3 автоматично те ограничава в избора, а от там и вариантите за евтини консумативи. но във всички случаи ще е мебел, по-голяма от шкафче.
|
| Вто Юли 20, 2021 6:55 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
За България ли става дума? То самото намиране на А3 със всички тези функции не е лесно. Ето едно мастилено-струйно "братче": https://www.brother.bg/printers/inkjet- ... fc-j6947dw
|
| Вто Юли 20, 2021 6:57 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Вто Юли 20, 2021 8:51 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами на старите минолти се сипваше с едни шишета, така май е и на новия ксерокс, не помня вече.
|
| Вто Юли 20, 2021 10:52 pm |
|
 |
|
al_at
|
Като ползвате мастилено-струйни, не ви ли съхне мастилото във главите? Още 1996 година през мен минаха едни от първите HP DeskJet за България, дори бях писал DOS драйвер за работа с DOS Word. Съсипахме няколко глави само за около месец неползване по време на лятната отпуска. Та от тогава съм ги отписал. Сега може би са по-добре нещата, но самия принцип е такъв, че ако не се ползват, се запушват със изсъхнало мастило.
|
| Сря Юли 21, 2021 8:43 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Не знам колко са се променили но преди година-две си купих един Canon със система за непрекъснато подаване на мастило. Вярно удобно, допълваш външния резервоар със съответня цвят, евтино ама се запуши главата. А гледах да пускам всеки месец по няколко страници. Пусках му всякакви процедури за дълбоко почистване - с временен ефект. Отделно засмука въздух по тръбичките с мастило и му теглих една майна. Взех си втора ръка Konica C3110, тонера се насипва в касетите през тапичка, чиповете му са един стопяем предпазител и повече не се занимавам с мастилени глупости...
|
| Сря Юли 21, 2021 9:05 am |
|
 |
|
al_at
|
Kyocera - цветни лазерни МФ А3: https://plasico.bg/multifunktsionalni-u ... 7860-16666Kyocera - черно-бели лазерни МФ А3: https://plasico.bg/multifunktsionalni-u ... 2062-16666Но не виждам факс във функциите. Добавям устройства А3 Ricoh. В нашата фирма са почитатели на марката: https://www.vali.bg/bg/catalog/Мултифункционални-устройства#!?category=437&p=171,1919;204,1982,1861&f=available&s=price_asc П.С. забравих, че форумът не приема линкове на кирилица. Ровете в каталога на Вали в секция Категории/Принтери, скенери и консумативи/Мултифункционални устройства.
|
| Сря Юли 21, 2021 10:38 am |
|
 |
|
Grubi
|
какви цени... не мисля, че за моя съм платил повече от 600-900Евро, а има всички екстри. Може Квант сервиз да имат нещо добро втора ръка За да не засъхват дюзите се пуска пи един принт на месец, поне. И така 10 години не е правил мизерии.
|
| Сря Юли 21, 2021 1:15 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Че то кой ползва факс в 2021??
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юли 21, 2021 2:15 pm |
|
 |
|
al_at
|
Няма да ти е лесно. А-3 няма в Квант, Краш, ИС20 - от тези съм пазарувал, макар и други неща, не принтери. Има един А-3 в Retro PC mania, но при тази откачалка не бих пазарувал, дори пари да ми дават. Може да се провери в Итема /и от тях съм пазарувал монитори и компютри/: https://shop.itema-pg.com/category/20/r ... ri-a3.htmlно изборът не е голям.
|
| Сря Юли 21, 2021 2:15 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Точно от Итема, те предлагат основно принтери втора употреба. Купил съм два центъра от тях, и от двата съм доволен, въпреки, че единия вече е пенсиониран, но не защото се повреди а защото взех нов на негово място. При тези машини е важно какъв е ресурса на консумативите, девелопъри, печки и др. Има някои на които им слагаш тонер и може да изпечаташ 50-60 Хил стр преди да мислиш за някой от консумативите, други още с копуването плачат за подмяна и сметката не излиза. Примерно к-т барабани за тоя последния който купих е около 900$, к-т девелопъри ти е 800, печката е 500 ...лесно цената отива над тази на самия принтер.
|
| Сря Юли 21, 2021 5:08 pm |
|
 |
|
sthx
|
Миналата години по принуда смених принтера си - Самсунг някой си. Принтерът (многофункционално устройство) беше 12 годишен, здрав, с изключение на едно - гумените ролки бяха атрофирали от старост и мачкаха хартията. Затова не препоръчвам да се купува второупотребен принтер, независимо от марката и класа. Сдобих се с Brother DCP B7520 не съжалявам за скромната сума, която заплатих. Досега не съм имал принтер с Wi-Fi и такъв, който да печата двустранно.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Юли 21, 2021 5:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами има голяма разлика от принтер до принтер. Да и на по-старата минолта имаше проблем с поемането на листа, но просто смениха гумичката. За големите машини няма нещо което да не може да се смени, часите също не са скъпи, те и консумативите не са толкова скъпи ако вземем в предвид ресурса им. За такива машини, ако натоварването ти е до 5-10.000 стр. на месец абсолютно си струва да се вземе втора употреба. Ако ще ги натоварваш с по 50-100 хил копия тогава вече по-дбре нова, а при мен натоварването е много малко средно 3-400 листа на месец. Имат предимства, скорост, качество, екстри като перфоратор, телбод, сгъвачка. Лично за мен перфоратора е най-изпозлваемата екстра, като имаш да печаташ документ от 300 страници в 5 екземпляра които след това да сложиш в папка перфоратора ти спестява много мъки и псуване. За сортера изобщо няма да говорим, но аз го приемам за стандартна функция. Та големите машини си имат предимства дори и като ги натоварваш малко.
|
| Сря Юли 21, 2021 9:48 pm |
|
|