Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Къде да подам оплакване. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Къде да подам оплакване.
Ситуацията е следната, преди доста години монтираха няква клетка на баира до къщата и до преди няколко дена нямах проблем. Ся не знам какво са правили но тая гад почна да вие, като леко си променя честотата, и то не равномерно. Айде през деня няма проблем щото разни птици вдигат шум и други неща и почти не се чува, обаче нощно време ми иде да взема ножицата за арматура и да й резна кабелите дето излизат от кабината.
Та въпроса ми е към коя институция да подам оплакване и евентуално какво трябва да пиша.
Те и снимка от гугъл.

Прикачени файлове:
kletka.JPG
kletka.JPG [ 107.63 KiB | Прегледано 4246 пъти ]
Чет Юли 25, 2024 12:42 am
Профил

Мнение Re: Къде да подам оплакване.
Виенето сигурно е гадно, но дори да подадеш жалба ще дойдат разни инспектори, ще мерят с някаква допотопна техника и ще установят че нарушение няма защото шунът е под определени децибели, които по наредба или някакъв архаичен стандарт са определени за безопасни за здравето. Аз имам проблем с нискочестотен шум от ветрогенератор, не само аз се оплаквам но също и няколко комшии, които са чувствителни към ниски честоти. Жена ми и децата ми не чуват нищо и спът като пънове, но мен този шум ме подлудява. Понеже е нискочестотен не може да бъде спрян с нищо - нито шумоизолация нито тапи за уши и антифони. Наскоро го понамалих - отворих фугите между етажите и сложих термоизолация на тръбите за парното, явно някои тръби са резонирали защото сега чувствително понамаля но не изчезна, сега се върнах към едни стари проекти за активно шумоподтискане, установих че когато съдомиялната работи шумът, който генерира изпада във ваза и противофаза със шума, шумът е около 14 - 15 херца та сега правя такъв генератор, който ще се коригира да съвпада по фаза и амплитуда с външния шум. При теб щом го описваш като виене нещата са по-сложни - при високите честоти активно шумоподтискане няма да работи но пък шумоизолация би трябвало да е по-ефективна. Моят съвет - работи в тая насока, с оплаквания няма да стигнеш доникъде. Ако пък не ти издържат нервите пробвай да го повредиш с насочени микро вълни или насочена радиация, имаше някакви видеота с едни руснаци, дето си правиха експерименти с волфрамови вакуумни лампи, нещо, дето няма как да се проследи до теб. Ние тука ще си мълчим.
пс малко продължение - може да се пробваш да ги повредиш и с лазер, но ако се приближиш достатъчно с дрон, имах един такъв проект навремето да повредя с инфрачервен лазер прожектора на един комшия, защото ми светеше в прозорците, избрах инфрачервен защото е уж невидим, но после установих че на камерите този лазер свети като джедайски меч и буквално осветява квартала, та се отказах, но ти може да го използваш особенно ако е от дрон за да не се проследи източника, естествено си следваш всички правила на анонимността - проксита, софт айпита, линукси и т.н. Казвай ако си решил да действаш по този начин, аз лично ще ти помогна с каквото мога.

Последна промяна Bai Ui на Чет Юли 25, 2024 10:56 am, променена общо 1 път

Чет Юли 25, 2024 8:55 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Като казваш "вие" това във звуковия спектър ?

Чет Юли 25, 2024 10:54 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
То на някои филмчета за 5г клетките хората се бореха с коктейли молотов....
Иначе зависи коя служба ще прави занерването и кога и как.
Пресен пример-родата има къща близо до МС хидравлик в Казаанлък. Това е градообразуващо предприятие, наред с военните заводи... и там си продухват разни съоръжения периодично и шума е адски. Хайде през деня как да е, но такова продухване има и към 4-5 сутринта когато всичко наоколо е тихо... и ествствено правили оплакване , дошъл инспектор да мери .. познай кога?между 12:30 и 13:30 контролно замерване, когато е обедната почивка.. и констатирал с протокол от замерването, че всичко е в допустимите от закона граници...и те така...
Коктейли молотов....

Чет Юли 25, 2024 12:28 pm
Профил

Да, дори изобщо да не прави оплакване защото като гръмне клетката той ще е първият заподозрян, направо да се минава към план за действие
ps открих на руснаците рентгеновия трансмитер - https://youtu.be/1gq6Mj49X_8

Чет Юли 25, 2024 12:36 pm
Профил

nikolay.kolev написа:
Като казваш "вие" това във звуковия спектър ?

Да, все едно ченгета ама в далечината, довечера ако не ме е напекло много ще се раходя да направя запис.

Чет Юли 25, 2024 3:48 pm
Профил
Аватар

Аз мисля че с хай-тек решения нищо няма да стане. Ония дето са сложили клетката ще приемат че е техническа повреда и ще я подменят. Трябва си нещо очевидно за да се усетят, примерно булдозер или експлозив.
Алтернативния вариант е адвокат и да се съдите със собственика на клетката. Това обаче може да отнеме месеци/години, а за парите няма нужда въобще да се споменава...
Май експлозив си е най-отварящото очите решение

Чет Юли 25, 2024 3:52 pm
Профил

Аз пък смятам че точно хай-тек е решението, взрив или пожар е много примитивен начин и изобщо няма да ги стресне, ще вдигнат клетката наново и ще сложат вишка отгоре да я пазят, на всичко отгоре ще ангажират полиция и прокуратура и втори опит за повреда едва ли ще бъде успешен. Ако клетката се поврежда редовно без следи от външна намеса или поне такива да не могат да се докажат ще ги накара пак да се светнат но при всеки атентат ще се замислят за проблема и накрая може да го решат. Ако това виене е вследствие на някакъв дефект или неправилна инсталация при подмяната може да се разреши от самосебе си.
пс сега като се замисля, виене, което се променя звучи като охлаждащ вентилатор който си променя оборотите според температурата. Не е нужно да се поврежда цялата инсталация а само вентилатора, за да се смени с по читав.

Чет Юли 25, 2024 4:08 pm
Профил
Аватар

Тц, тц, тц, какви ексхибиционисти имало във форума...
Пардон, грешка, исках да кажа екстремисти. :D

Към питащият: Ако има как да разбереш на кой оператор е клетката, свържи се с тях и им кажи. Може да става въпрос за банален технически проблем. Например, вечер като се захлади някое захранване, зарядно или кой знае какво да започва да жужи, мучи, дрънчи и т.н..

Чет Юли 25, 2024 4:57 pm
Профил

+1 за Ицо

подозирам, че са я захранили с транскубтон. Ако не са имали партида на тока на близо и може и тая глупост да са я направили. Ако е транскубтон не я взривявай защото детонацията ще се усили по 100. А и транскубтоните се смущават от 5Г и стават интермодулации на отрицателни и дробни хармоници.
Най-добре им звънни.

П.П. Има вариянт радиовълните да се демодулират в някой калцификат из артериите и да чуваш полето.

Чет Юли 25, 2024 5:06 pm
Профил

itso.t написа:
Тц, тц, тц, какви ексхибиционисти имало във форума...
Пардон, грешка, исках да кажа екстремисти. :D

Към питащият: Ако има как да разбереш на кой оператор е клетката, свържи се с тях и им кажи. Може да става въпрос за банален технически проблем. Например, вечер като се захлади някое захранване, зарядно или кой знае какво да започва да жужи, мучи, дрънчи и т.н..

Не знам на кой оператор е клетката, те не са само за GSM има и други антени, някви ретранслатори са май, и денонощно вие.
Преди време разхождах едни кучета по баира и клетката пак издаваше звуци но тихи и се чуваха само в близост до фургона, много приличаха на звука който издава тролей като тръгва.

Чет Юли 25, 2024 6:16 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Е ! Вие пък веднага с горгацата напред момчета ... Да подпита из селото по-възрастните , ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ ЗНАЕ НА КОГО Е ТАЗ ШАЙТАН МАХИНА ... после с любезен тон да помоли притежателите и да корегират проблема (да кажем водното - занеси едно стъкло домашна пърцуца и с любезен тон обясни !) А ако това не даде резултат да напише 7-8 жалби (ако склони някой съсед и той да пусне - по хваща декиш) ... и после се престъпва към "рязане на кабели" ... Така поне един ден ида се зговнят нещата и да се стигне до съд ---> винаги за алиби можеш да кажеш "Ами аз пуснах амнайси жалби бре поганци таквиз !"

Пет Юли 26, 2024 9:21 am
Профил WWW
Аватар

Не става ли с тънък лъч да им набиваш смущения? :) Ушавите или там които се занимават с незаконните излъчвания трябва да застанат на пътя на лъча за да го пеленгират. НО пък ти ще си имаш камера с голям зуум и малко тензорфлоу пинизи, така че като детектне някво движение по пътя на лъча да го спира. :)

Съб Юли 27, 2024 12:26 am
Профил
Аватар

Щом е почнало нещо да вие В НИКАКЪВ случай не им се обаждай - изчакай още малко и каквото е почнало да си заминава ще си замине и вероятно ще нанесе допълнителни поражения. Тогава при всички положения ще дойдат и ще отстранят всички проблеми. Ако им се обадиш сега, ще дойдат и ще ремонтират само проблемния компонент и така ще минат по-тънко.

Съб Юли 27, 2024 10:15 am
Профил ICQ

Значи от няколко дена съм си в бегето на почивка и този следобед излязох да си купя една студена бира от местната бакалия, минавам покрай едно табло забито насред центъра в нищото и чувам виещ звук от него, викам си, а, баси съвпадението - приближавам се и чувам някакви вентилатори вътре, майтапа настрана, не си носих телефона да го заснема ама утре ще излезна да го запиша това нещо.

Нед Юли 28, 2024 1:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща