|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:01 pm
Съвет за електро-магнитен вентил
| Автор |
Съобщение |
|
BatLubo
Ранг: Минаващ
|
 Съвет за електро-магнитен вентил
За какво иде реч... Реших да пазя вилата с газ  Не че ще я опазя много, но поне ще им пореча да шетат спокойно. Та идята ми е да хвана някой стругар, който да изработи флакона/резервар който смятам да напълня с онези спрейчета против кучета.... или някакъв друг "хубав" газ  ! Това нещо ще трябва да го управлявам с някакъв електромагнитен вентил.... Дайте идея за такъв винтил по възможност с ниска консумация ! Всичко се храни от акумулатор 12V .
|
| Съб Мар 25, 2006 9:28 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
 Юридическата страна на въпроса си погледни
иначе, според мен идеално ще ти свъши работа вентил от газова уредба за пропан-бутан за коли - 12V, 6W, нормално затворен ...
|
| Съб Мар 25, 2006 9:37 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
 Абе, и на мен ми трябва един таймер, с батерийно захранване, ама ако може да брои времето назад,
и при достигане в нула, да подава по-ячка искра. Благодаря!
П.П. Ще го ползвам да си варя яйца (аз ги варя яйцата по няколко часа обикновено), пък искрата ми трябва, ако съм задрямал да ме събужда.
@БатЛюбо, не се засягай човече ама това дето го искаш си е незаконно отсекъде! Не че не те разбирам, де!
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Съб Мар 25, 2006 9:47 pm |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Съвет за електро-магнитен вентил
Става вьпрос за газ, който да действа на нервната с-ма, не за пропан
Не шашкайте толкова човека, консултирай се с медик и с юрист и дейставй.
С медик, за да си сигурен, че няма да му нанесеш трайни увраждания на нервната с-ма.
С юрист за да ти разясни при кое положение няма да носиш наказателна отговорност. Така де това са газове, които действат на нервната с-ма за определен период от време, кой знае дали вьобще са дефинирани като телесна повреда и дали няма вратички (все пак гледай медика да е в час с материята, защото има и едни, които в по-големи количества, ще го осакатиш за цял живот).
На мен по-големият проблем ми се вижда технически. За едно прилично количество, понеже няма да разчиташ много, много на точност ще ти трябва доста материал. От кьде ще го намериш? На дребно да купуваш спрейчета...сложна работа.
|
| Съб Мар 25, 2006 10:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ей тва ни е проблема на законодателството...
ако фанеш някой мангал как ти краде чешмата и мивката от кухнята, докато ти кротко спиш на втория и го "погалиш" с некое парче водопроводна тръба, ще те изкарат тебе виновен - трябвало е да го оставиш спокойно да си вземе чешмата, като шурне водата да го полмолиш културно да се дръпне, че да си сложиш 2 тапи и после да го почерпиш една ракия
|
| Съб Мар 25, 2006 10:07 pm |
|
 |
|
evc
|
Да де ама пусто все се опитваме да лекуваме симптомите, а не заболяването... 
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Съб Мар 25, 2006 10:14 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Слагай смело вентила и хич не ги слушай колегите за правната страна на въпроса. Стига да го направиш така, че случайно да не пострада някой вътрешен човек. Като утрепеш крадеца, та голяма работа, каква работа е имал в твойта вила.
Преди обаче да инсталираш вентила си направи предупредителни табели на български, английски и ромски език, нещо от рода на "Внимание, райски газ" или "Ахтунг, Ахтунх, мангал газ", може и на някой чип ISD2590 гласово да го запишеш съобщението, да закачиш чипа към PIR датчик и като се приближи някой да го пуска по няколко пъти. Табелите ги остави някъде на слънце и дъжд, та да се поизноси надписа, като утрепеш крадеца тогава ги закачи ( пироните забий предварително, за да хванат патина ). Пред следствието ще твърдиш, че табелите си поставил преди 2г., вижда се ча са поизносени, пускаш им и гласовото съобщение, т.е. взел си всички възможни хуманни мерки срещу злощастния крадец. Тогава най-много да ти дадат условна присъда от 1 до 3г. Аз ако съм на тебе, хване ли се мющерия, сека го на парчета и ще иде за храна в некоя свинеферма.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Мар 25, 2006 10:18 pm |
|
 |
|
HCL
|
Леле чак ме хвана страх, че те познавам, макар и не лично
Говорил сьм с юрист по вьпроса, мнението му беше, че не го ли осакатиш трайно, да не ти пука. Идеята е че самозащитата трябва да отговаря на нападението. На кой му пука, че 3-4 часа дишал като през сламка.
Като бях в даскало, пьрва година в гимназията, един авер изпрьска цял флакон в коридора....15 мин рев, храчки и псувни. Умряхме да се хилим после, добре че не пострада някой даскал  Но има и по-сериозни, внимавай какво използваш все пак, че става вьпрос за голямо количество.
DesertLeo предполагам може да каже нещо интересно по вьпроса или някой военен ако имаме.
|
| Съб Мар 25, 2006 10:36 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Едно време в началото на демокрацията ходих за малко в Киев и там един бляд ме вози в хубавата си нова самара. Направи ми впечатление, че като седнахме, преди да запали, мушна една тенекия приличаща на шпакла в един прорез отпред в арматурното табло - някъде по средата. После ми обясни за какво става въпрос  Това било блокировката против неправилно задействие на системата състояща се от лектромагнит от стартер (бендикс) и флакон с нервнопаралитичен газ 1/100000 - руски, бая як - 20 минути си туш, след 2 секундно пръскане от 1,5 метра - пробвано
Та ценната му самара беше с такава "контра" 
|
| Съб Мар 25, 2006 11:10 pm |
|
 |
|
BatLubo
Ранг: Минаващ
|
Въпроса е по скоро как да се опази имуществото ! Този вариат с газ, който да действа на нервната с-ма ми се струва най ефективен.. мислех дали пък няма да е по добре с упойващ.. да речем медицински етер  Да го черпа аз две напитки кат пристигна  Другаря мангал ще бъде предупреден защото в момента в който се активира алармата ще има един ISD1420 (най евтин) който ще пуска запис за изтичане на газ ! Освен това смятам да монтирам и след вентила някъв датчик от рода на SemiGAS 04/07, който също ще задейства гласовото оповествяване вс лучай на някаква авария/грешка .
Тез вентили за газовите уредби колко струват ?
ПС:  май по евтино ще излезе с патрони за газов пиетолет и някакво механично устройство дет да ги пука... ама в тоз вариант е малко опасно... не трябва да има грешни активирания на алармата

|
| Съб Мар 25, 2006 11:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Що ще те е страх ? Освен ако си решил да ме крадеш 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Мар 26, 2006 12:37 am |
|
 |
|
relsys
|
mi az ne vijdam pazlika v tova dali 6te pusne6 gaza s desniq si palec, ili s elektromagniten ventil...... 
|
| Нед Мар 26, 2006 12:04 pm |
|
 |
|
evc
|
Добре де, екстремисти такива, ако като отиде да си нагледа вилата, намери "алармата" задействала и на пода едно 6-годишно цигане задушено?
Не мога да разбера каква е далаверата, да изземаме функциите на всички в тая държава. Ние да сме си полиция и съд и прокуратура?!?! Не е ли по-добре да ги накараме тези институции да си вършат работата? На мен пък не ми се става полицай! 
|
| Нед Мар 26, 2006 1:24 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако напролет си отидеш у вилата и намериш всички кабели изкъртени от мазилката, дюшемето избито и запалено насред стаята и на чиито огън са горили изолацията от кабелите, за да изкарат бакъра (до 5 кила за всички кабели, да кажем шише ракия максимум) ще ти иде не само да издушиш с газ циганетата.
дано не ти се случва. и по-добре не минавай през циганска махала...
|
| Нед Мар 26, 2006 4:58 pm |
|
 |
|
evc
|
Искам дебело да подчертая: И ПРЕЗ УМ НЕ МИ МИНАВА, ДА ЗАЩИТАВАМ КРАДЦИТЕ!!! Разбирам много добре (толкова добре, че чак не ми се иска) какво е инспирирало тези мисли в човека! Просто не смятам, че това е начина. Има си оторизирани институции за целта! Ако те си вършеха работата, нямаше да е това положението. И ми се струва кардинална грешка да се опитва човек сам да се спасява поединично. Вече толкова години се спасяваме поединично, мисля че за това сме на този хал.
|
| Нед Мар 26, 2006 5:06 pm |
|
|