|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:43 am
Загубени контакти - идеи ?
| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Загубени контакти - идеи ?
Така ... докато тичах ми е паднал телефона, разпаднал се е на части (99%) и не го намерих.
сим картите - две , загубени , а от 3м се каня да си направя кабела да ги прехвърля или чрез gsm-a на един приятел, да сложа сим каратат и така. Уви заминаха 160контаката за 3г
Отидох в Глобул разпечатка за последните 3м ще получа.
Минах на абонамента , защото не можело на предплатена да ми направят нова - да си запазя номера.
И сямтам -> 32ст / мин към всички по 150 грубо контакти (като извадя 10познати телефона) -> 48 -> 50лв
Т.е по една минута да се разберем кой , кой е
въпросът е , че това са си доста пари все пак като за разговори и все си мисля ,че има и по-лесен начин -> sms-и.
Ок , но някои път sms-а не е хубав начин за комуникация.
От тея 150
имам 40лични - познати-приятели
окоо 20-30 хем познати-приятели, хем по работаи, останалото са хора, фирми и чудесии.
ТА не върви "Здравейте ,т ак и атка "
Е преди 2 седмици ми направиха много хубава забележка. SMS-а не е начин за бизнес комуникация.
Потвърдих там една поръчка , че без GSM и номер кофти, но после се обадих за да съм сигурен от друг телефон и се оправиха нещата , та така
ИДеи ?
едит: и не че имам чак толкова бизнес комуникация, нокато цяло хората са прави , че sms-а по така свободен начин сза разговор. А при положение, че не знам на кой пращам ?
Имам 1,2ма , който ако не ги потърсиш по фамилия почти си ги oбидил. Да не говорим че ги познавам много малко , та затова.
|
| Съб Ное 18, 2006 6:26 pm |
|
 |
|
JoroS
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Пич, не искам и аз да те ръфам, ама я се опитай да си прочетеш литературната творба.
Разказваш ли нещо или питаш? Имаш ли изобщо някаква подредба на изказа? Увод, изложение, заключение явно са ти чужди думи. Ако имаш някаква идейна нишка, тя е толкова ситно надробена, че поне аз не можах да я вържа
Пробвай да си четеш поне един-два пъти писанията преди да ги пуснеш, ама бавно 
|
| Нед Ное 19, 2006 10:41 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Еми карах само по същество , без излишни обяснения, но добре. Ще го караме на изречения по 5 думички.
Бързах да стигна някъде  и тичах , за да стигна по-бързо  .
Докато тичах GSM-a ми падна. (и почвам сериозно вече , стига шеги  ).
Вътре имаше 2 SIM карти - една GLOBUL , една VIVATEL(нещо като резервна). И в двете имаше всички телефони, даже и в самият телефон. НО УВИ не намерих нищо като се върнях по пътя , по който тичах
/с тея елементарни изречения имам чувството, че пиша на ..,ама карай
А още от 3 месеца се канех да си прехвърля контактите на PC, проблема е , че нямах кабел за моят старичък T230 , а и тази седмица тъкмо го сменях. Та щях с новият вече да направя номера, но уви.
Отидох в GLOBUL да си взьема разпечатка за последните 3м, т.е каквото мога да взема като телефони, с които съм говорил.
Минах на абонаментен план, за да ми дадът номерът ми отново (което си е важно за мен).
Друг е въпросът, че след нова година ще ги сменям , поради ужасният support , така да го кажем, цена и друго нещо.
Та ...
Въпросът:
С абонаментният план , който избрах ми е 32ст/мин към всеки.
Имах 150контакти -> това са около 50лв.
50лв, ако опра ЧАК толкова бих могъл да дам, но това са много пари за разговори и то какви разговори ще бъдат.
Някак си нецелесъобразно ми се вижда.
SMS-и -> да ок , но не върви на някои хора да пратя SMS: "Здравейте, аз съм ХХХХ , загубих си GSM-а , бихте ли ми отговори от кдъе се познаваме и как се казвате".
То даже на мен ми звучи глупаво.
Вярно - едно 60% ще ми отговорят, защото се познаваме ок , другите 10% ще забравят, 10% няма да се сетят за какво става дума или просто ще са в състояние заето , останалите 20% ще се изкушът да си направят шега
Та ИДЕИ ????
VOIP към GSM е даже по-скъп от, това което ползвам сега.
15-20Eцента -> 30-40ст/мин 
|
| Нед Ное 19, 2006 10:53 am |
|
 |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
учуден съм че са ти направили разпечатка. все пак предплатената карта не се води на никого, просто може да си някакъв случайник. преди две години ми дигнаха телефона, въобще не си помислих че мога да искам разпечатка и че мога да мина на абонамент за да си запазя номера. това си е направо чудо! обаче, как така телефона ти ще се разпадне та чак да не може да намериш частите. пробва ли да му звъннеш, да видиш дали не е още цял и работещ?
|
| Нед Ное 19, 2006 11:23 am |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Е как няма , аз съм сигурен ЧЕ НЕ Е САМО ЗА 3М ,а имат всички разговори от кой към кого, ама нали се сещаш
А иначе на абонамент всичко ти се води
И може да си вземеш.
ТЪПОТО Е !
1.Чакаш 10мин за оператор и ако си късметлия- > аз отидох в магазина (Тама чакаха 15 хахаха, няма майтап)
2.3.60 за разпечатката - е*ати разпечатката.
3.2 седмици срок да я направят -> направо ми казаха, абе чакай я след 2 седмици.
е*ати разпечатката 2-ри път.
4.не може ли да направят нов b-conect с този номер - > не искат , не че не могат. който каквото и да ми говори.
вярно не е толкова лесно сигурно , но
5.абонамента им - става, но спрямо vivatel не струва много,много и им казах , заради тези и още 3,4 неща от нова година като мгоа да си сменя оператора , но да запазя номера - довиждне.
И те, ама защо , ама как - е ето нали ви казах. Е да, но ние сме много магазини, много клиенти и затова ... не знам сикакво.
Чакай бе ... това е все едно да отида в комет и да ми кажат , абе гледай имаме много клиенти отиди при конкуренцията -еми добре, и после ааа защо ходиш при конкуренцията. Е защото
разбрахте ли ме ?
едит:
Той беше желязен откъм батерия и функции като за парите си.
След тоав беше си желязен и след 3г ползване, но при падане се отваряше без да изпада сим-а, но при падане от тичане 100% и той е заминал.
звънях - да , глобул ще предаде на абоната
МИ честно казано сам се сетих , че мога да го направя тоя номер , иначе те в Глобул ще ти предложат само да ти минеш на абонамент, то и там са едни специалисти.
В GSM магазините съкато и кьораво е , единствено опита дето имат (и той не е голям), иначе като гледам , аз само от интерес знам или повече , или колкото тях. Вповечето случеи е повече. НЕ го казвам да се изтъкна, ами точно обратното , за да им направя забележка.
Това е все едно на мен да ми плащат за дадена платка и да ме питат, а тая пътека за какво - че аз откъде да знам.
*гати работата ... 
|
| Нед Ное 19, 2006 11:52 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Телефона - какъв модел е?
Повечето от новите телефони ти пазят контактите във флаша и е възможно да си ги извадиш от там...
|
| Нед Ное 19, 2006 12:43 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Че ги има в телефона , има ги , но въпросът е ЧЕ АЗ НЯМАМ НИЩО
Нито телефона намерих , нито sim-овете, които и да е от двата
Та идеята е повече как да се свържа за хората, за по-малко пари.
На мен разпечатката ще ми дойде след 2 седмици, така че имам време , ама 
|
| Нед Ное 19, 2006 12:46 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Освен да притесняваш провайдера и да чакаш да ти се обадят... друг начин не виждам
Аз съм на Мтел и на сайта им за изпращане на СМС-ки ми стоят повече от половината контакти....
|
| Нед Ное 19, 2006 1:01 pm |
|
 |
|
zaphod
|
това с прехвърлянето на абонамент верно ме изкърти
че ако искам да направя на някой мръсно, отивам и го прехвърлям на абонамент, гледай после майтап 
|
| Нед Ное 19, 2006 1:05 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Е уви на глобулското такова имам 10.
И то точно тези , които така или иначе си ги знам
едит: ее то ако беше токлова лесно.
пък искате клиентски номер, карта , кодовете
След това лична карта, подпис, проверяват и тогава
Тоо вярно стана за 5-10мин работа като изключим оператора  , но 
|
| Нед Ное 19, 2006 1:05 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
За тези бизнес номерата не можеш ли да пуснеш някакъв сърч и да видиш какви резултати ще се получат - доколкото помня, доста от БГ фирмите дават ГСМ номера за контакт даже и официално?? Знам, че сигурно няма да ги намериш всичките, но можеш да имаш поне частичен успех.
|
| Нед Ное 19, 2006 6:12 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Значи мометните нужди веднага си ги върнах
2 фирми и 2 човека
Най-личните номера също са на лице (с леки изключения).
Проблем са 50лева Минимум + а тези ,които не съм търсил от 3месеца 
|
| Нед Ное 19, 2006 8:00 pm |
|
 |
|
JoroS
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 12:49 pm Мнения: 306 Местоположение: София
|
Моето скромно мнение е да пиеш една вода, и да събираш отначало.
И дано това те научи за какво служат тефтерите и визитниците 
|
| Нед Ное 19, 2006 8:45 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
е JoroS е много прав- хартиен носител му е майката!!!!
не напразно като се завърши проект се печати докуто по въпроса и се тура в архива.
А аз ако може да излобея по въпроса...
отсега си представям как реалният-маниак седи, плюнчи мрачно химическия молив и дращи e-mail-ли,тлф.номера и прочие в бакалски бележник. 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Ное 19, 2006 8:51 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Ейй не четете !!!! гхррр :- ))
От 3 месеца се канех и не се наканих да си прехвърля контактие на ПЦ-то.
А 1 седмица по-късно щеше да стане
точно миналата неделя стана -> тази неделя оправя работата. 
|
| Нед Ное 19, 2006 8:57 pm |
|
|