Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Проблеми с митници и Free Samples 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Проблеми с митници и Free Samples
Поръчах си 3 STR912FW44X6 ot ST. Всичко ОК докато не стигнаха България. Оказва се, че необлагаемата митническа стойност вече била 22 евро, а стойността във фактурата, която е приложена към пратката е $36.90. Сега трябва да се ходи да се освобождава от митници и вероятно да се плати ДДС. Нямаше да ме е яд толкова, но съм ги поръчал от името на фирмата, в която работя, а аз нямам пълномощно да свърша тази работа. Интересно ми е, в целия ли EU, си занимават със такива глупости при получаване на Free Samples?

Чет Яну 25, 2007 12:17 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Интересно ми само едно : доставкат ти е 37$ за 3 чипа :?

Или нещо не разбирам, защото казваш FREE SAMPLES :?

Защо трябва да Ви се напомня ?

Чет Яну 25, 2007 12:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това е стойността записана в приложената фактура. Това е фиктивна цена.

Чет Яну 25, 2007 12:34 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе такава е практиката, въпреки че ти ги пращат без пари, във фактурата ти пишат реалната стойност. И са си прави хората - де да знаят че нашите глупаци ще го направят на проблем.

Аз обаче досега не съм блокирал на митница със семпъли, че и на доста по висока стойност. Мамка им митничарска, то подхода е чисто субективен. Просто си имал "късмета" някой тъп митничар да се е загледал в фактурата. Ами от тук на сетне нямаш голям избор - ако искаш чиповете трябва някой да ги освободи по съответния ред. Не е проблема в ДДС-то, проблема е в разправията - за тая работа си трябва агент (или съответен човек в фирмата), а неговия хонорар е 100 пъти по голям от въпросното ДДС.

Казваш минималната необлагаема стойност е 22 евро. А колко е била преди и кога е коригирана?

То май в цяла европа е така - ДДС се дължи върху семпълите, ама ония просто ги пропускат без да ги проверяват защото ДДСто е по малко от надницата на митничаря да се разправя с документите. Ама нашенските глупаци....

Чет Яну 25, 2007 12:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами преди беше 50 евро, но явно от 1-ви е станала 22 евро.

Чет Яну 25, 2007 1:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Беше 50$

Чет Яну 25, 2007 1:23 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Сигурно е глупав въпрос, но мога ли да им върна семплите?

Чет Яну 25, 2007 2:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Преди години един познат имаше такъв проблем с цяла торба семпли от Аналог Дивайс, просто не отиде да си ги вземе от митницата и митницата ги конфискува.

Чет Яну 25, 2007 2:32 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Разбрах, че освен ДДС на частите, трябва да се плати ДДС и на транспорта + такса за обработка на митнически документи + да ангажирам още двама човека от фирмата (единия от които е шефа). Отказвам се от тях. Нека държавата да си ги ползва, както намери за добре. Някакви предложения за вбъдеще да се избягват такива проблеми?

Чет Яну 25, 2007 3:03 pm
Профил

Мнение 
Добре дошли в България... Схемата е такава: Стойността на фактурата се събира с транспорта... освен ако изрично не е написано че стойноста на фактурата включва транспорта но и при това положение той трябва да фигурира като отделна позиция там. После на това нещо се слага ДДС-то плаща се такса електронен отпадък в зависимост от килограмите и така... Преди време ми пратиха от щатите една пратка... "Нискостойностна" по фактура - 35$.... но на фактурата нямаше транспорт... И естествено ме направиха ненормален... Ходих обратно до куриерите да искам служебна бележка за стойноста на транспорта... и познайте какво стана... завърза се един як спор какво се разбира под термина "нискостойностна пратка".... В закона пише че под стойност на пратка се разбира собствена стойност на стоката а не плюс стойноста на транспорта... но.. имало нареждане това да не се тълкува така... заядох се ама много тогава... и само си скъсах нервите... един лешпер от ГД Митници ми каза че не съм бил бизнесмен за това че съм губил толкова много време мое и на неговите колеги да нищят тоз казус а не съм си платил като поп 15-на лева... Кво да ви разправям повече...

Чет Яну 25, 2007 4:26 pm
Профил ICQ

Мнение 
Bezmozachen написа:
Отказвам се от тях. Нека държавата да си ги ползва, както намери за добре. Някакви предложения за вбъдеще да се избягват такива проблеми?

A какво те кара да мислиш че този проблем си го решил вече?
И аз така преди 2-3 години ми писна с една пратка за 7$, просто не си струваше да се занимавам. Но след време UPS почнаха да ме тормозят. Първо ме изнудваха че имало магазинаж дето трябвало да плащам ако не освободя пратката, накрая даже го обърнаха на молба... Оказа се че за да се откажа от пратката пак трябваше да ходя лично до минтницата и да подам молба до началника да свика комисия която да вземе решение за унищожаване на пратката....

Чет Яну 25, 2007 5:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Майко мила, досега не ми се е случавало. Все късмет ли съм вадил.

А по кой норматив облгагат с ДДС международен транспорт, грам не ми е ясно.

Чет Яну 25, 2007 5:42 pm
Профил ICQ

Мнение Re: Проблеми с митници и Free Samples
Bezmozachen написа:
Поръчах си 3 STR912FW44X6 ot ST. Всичко ОК докато не стигнаха България. Оказва се, че необлагаемата митническа стойност вече била 22 евро, а стойността във фактурата, която е приложена към пратката е $36.90. Сега трябва да се ходи да се освобождава от митници и вероятно да се плати ДДС. Нямаше да ме е яд толкова, но съм ги поръчал от името на фирмата, в която работя, а аз нямам пълномощно да свърша тази работа. Интересно ми е, в целия ли EU, си занимават със такива глупости при получаване на Free Samples?

Е че аз от аналог девайс съм получил сума ти самплес и нищо не съм платил , само една картичка съм пращал на месец от списанието им и толкова :?

Чет Яну 25, 2007 6:13 pm
Профил

Мнение 
Кога го направиха на 22 бре ..... егати простотията, измисления Ши&^& ЕС ...... ахххх само напалм ....

Чет Яну 25, 2007 10:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
От 1-ви Януари понеже съкратиха доста митничари и са полудели. Последното дето знам аз е, че няма проблем до 45 Евро (60$) обявена стойност, макар, че според европейските норми трябваше необлагаемо да е до 423 Евро. Но понеже тъпаците са се побъркали на тема да си запазят топлите местенца и си правят каквото искат и тълкуват закона както дявол библията. Т.е. според мен в момента там е някаква пълна анархия. Ние пратихме доста колети сега по коледа и нова година и понеже още не са пристигнали всички и сме все на тръни. Ама има доста хора тук дето ги направиха криви заради колети пратени на роднините по праздниците. Иначе ако на човек не му се занимава и плаща най-лесното е да върне обратно колета и не се изискват никакви молби/декларации до тъпите митничари. Просто в пощата казваш, че не го искаш и те го връщат на подателя.

Чет Яну 25, 2007 10:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща