|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:23 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 129 години
Честит национален празник на всички българи с голямо "Б" !
Нека, където и да сме по света, да се поклоним на тази светла дата пред паметта на хилядите загинали за свободата на България !
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Мар 03, 2007 2:18 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Честит празник !
И нека да не забравяме в името на какво са загинали нашите предци !
|
| Съб Мар 03, 2007 2:42 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Честит празник 
|
| Нед Мар 04, 2007 1:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
На 2-ри ходих до Плевен, каих се и до панорамата, едвам усяват да оцелеят, тъпа работа, и още по тъо е че и 100% събираемост на данъците да има, ак за тях няма да стигнат пари .....честит празник.
|
| Нед Мар 04, 2007 7:15 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
За сметка на това, за депутатски мерцедеси ще се намерят винаги. 
|
| Нед Мар 04, 2007 9:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
E ... в крайна сметка разходите по рзстрела им няма да са никак големи .... току виж някой ден и това станало  , а на Панорамата не и трябва много, както и на всички други паметници в България, реално ако някой в министерството си напъне задника, тия пари е ги изкарат ое ЕС фондовете, въпроса е че на никой не му пука.
|
| Нед Мар 04, 2007 10:13 pm |
|
 |
|
владин рашев
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:03 pm Мнения: 41 Местоположение: сливен
|
Честито и от мене.не забравяйте Панайот Хитов,Бойчо воевода,Стоян люцканов и другите загинли за нашата свобода,че иначе щяхме да пишем"насъл сен).нека пребъде България!
|
| Нед Мар 04, 2007 11:50 pm |
|
 |
|
3aek
|
в този ред на мисли хайде кажете ми какъв е Йозджелан? терорист или един съвременен Левски?
преди два месеца бях в Дания на едно фирмено парти на фирма от Дания и там имаше и малко шведи от шведския офис на фирмата, като си пийнаха и почнаха да си припомнят историята се оказва че Дания и Швеция до миналия век са били постоянно във война за нещо, малко са били годините когато едните не са нападали другите или обратно, замислете се кой има полза от това? ами датския или шведския крал който е имал амбиции за повече територия и за повече данъци
скоро бях и в Испания, и там умни люде се мъчат от една страна да станат три области: най-идиотското беше че в Барселона всички надписи са на Испански и Каталунски (разлика максимум 1 буква в надписа, понякога никаква) а нямат надпис на английски, кой има полза от това? ами като се раздели испания на три ще има три парламента, х3 депутати, х3 правителства аз друго не мога да се сетя
тук на балканите е било същото, една година това село го владели византийци, другата българи, после турците и прочее.
премълчаван факт е че през първата световна война българи и турци заедно са се биели срещи румънци и руснаци, къде са паметниците за тези битки, да не би там да не е имало жертви? в името на какво са се борили тогава? всичко е една голяма манипулация на политиците 
|
| Пон Мар 05, 2007 2:57 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Като милееш толкоз много за тоя Дамаджан, заминавай за Turkey ! От мен имаш подарък туба вазелин, пък и еднопосочния билет ще ти платя.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 06, 2007 9:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
помня 1978г. за 100-годишнината какви тържества бяха.
почти цяла година гледахме по телевизията български филми за онзи период - цяла плеяда артисти избуяха тогава (повечето вече не са на този сяят, лека им пръст). признавам, за мен беше много по-интересно да гледам филми, отколкото да чета "под игото". предполагам в оня период е направена и панорамата.
после се появиха едни политически мъже, които почнаха да говорят за "турско присъствие" и "съветска окупация"
и като много неща, направени по време на "окупацията" и панорамата е минала в забвение.
аз лично не намирам за правилно училище "Юрий Гагарин" да се преименува на "проф. незнам-си-кой", или улица теменуга да се преименува на "сииня теменуга" и дори да се разрушава мавзолей.
историята трябва да се помни, независимо каква е. в мадрид на гран виа бюста на франко си седи, седи му и гробницата, издълбана в близката планина, независимо, че няколко милиона души са избити по негово време.
|
| Сря Мар 07, 2007 10:31 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
За съжаление са малко хората,които могат да проумеят тази простичка истина !!!!!
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Сря Мар 07, 2007 12:03 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе не е много ясно. Понякога си мисля, че в днешно време е по добре да нямаш история. Типичен пример са балканите - турци vs. българи, турци vs. гърци, македонци vs. българи, хървати vs. сърби, албанци vs. сърби...... Има ли някой да не е "на въпреки" с някой?
Същото е в стара Европа - страни с вековни традиции и вековни вражди..... ЕТА, ИРА ..... малоумна история.
В това отношение северно амерканците са си добре... има, няма 200 години, степали местното население и се нанесли. Събрани от кол и въже, няма история, няма родолюбие, всеки си гледа интереса. Е постепенно и те понатрупаха история, появиха се "истински американци", почнаха етнически и верски да се разделят и почнаха и при тях проблемите.
Абе историята е хубаво нещо ама за умни и мислещи хора. Да се поучиш, да се гордееш или да съжаляваш за хода и. Но от друга страна единични умни хора могат да използват историята да манипулират простолюдието и да го въвличат във всевъзможни проблеми. За простия човек историята е по скоро вредна.
Да не говорим че историята е привидно точна наука, ама само привидно. Всеки си я чете как му кефне... и после на ти ги проблемите.
Така де, дай на малоумник скалпел и той ще се пореже или ще пореже друг. А доктора спасява живот с него.....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Мар 07, 2007 1:11 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
А какво ще кажете за това:
Торта с епопеята на Шипка изненада гостите на президентския прием. Шоколадови войници катереха историческия хълм от сметана и захар
Забележете: домакин на събитието е бил директорът на НИМ.
Това за мен е върха на извращението и кича. Жалко, че няма нито нормални военни, нито нормални тайни служби за един здравословен преврат, много вредни животни се навъдиха, трябва да се отстрелят.
|
| Сря Мар 07, 2007 2:06 pm |
|
 |
|
Gost
Ранг: Новодошъл
|
Заек, много късогледо мнение. Имах по-добро мнение за теб....
Да ми сравниш тиранията наша и борбата на Левски и да правиш аналози като този който си посочил е подигравка, да не кажа гавра. Липсата на родова памет и идентичност е нещо много лошо и твоите примери са смешни и жалки.
|
| Сря Мар 07, 2007 3:51 pm |
|
 |
|
zaphod
|
че аз не виждам разлика между терорист и борец за свобода. да не би тези дето се самовзривяват да го правят щото някой им плаща? не разбира се, смятат че така е правилно. ако мнозинството накърни силно интересите ми, до степен ярост, аз също ще стана терорист и ще килвам невинни.
а що се отнася до въпроса ти кой имал полза от войните, и извода че това е краля, то не съм особено съгласен. хората имат завоевателен и експанзионен инстинкт, и който с лека ръка просто ей така го отхвърли (аз не съм животно видите ли, разумен човек съм), свършва смачкан от разни цигани, които слушат инстинктите си и не се срамят от животинската си природа.
|
| Сря Мар 07, 2007 8:16 pm |
|
|