|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
tgi, честно казано всичко ме ядосваше, но известно време сдържах нервите си, аз не бичам да ми сменят интерфейси, а то така ставаше при всеки един. Основно дразни това че забиват, примерно звънят ти, ти натискаш вдигане то проължава да звъни, и така до де се освести. Първата ми беше 6600, първите 3-4 месеца нямах такъв проблем, появи се в последствие. Същото и ако се опитваш да набираш, и натискаш слушалката,онова мисли ... и при СМС имаше подобен проблем. Обикновенно като му триеш редовно хисторито и махаш смс-те не се пъни толкова. Та така, един ден се бях поизнервил и трябваше да се обадя а тва сди и ме гледа тъпо и ..... фраш в стената ... само веднъж, после един познат взе че си го оправи.
Следващия и той така, той и някакви други функции имаше, нещо все ми се включваше не помня вече какво и той в стената. След това имах еидн слайд, 6700 или нещо такова, той мисля не е слайд, изкара година и нещо, той в интерес на истината се счупи случайно, в смисъл скочи от седаката в колата и умря, иначе преди това го бях хвърлял и него ма той не беше виновен, имаше късмета да ми е в ръцете. Последния не помня какъв му е модела, пак смарт пак с някакъв ОС, и пак забиваше като тоя 6600, пробвах да му сменя фърмуера по съвет след което той взе съвсем да се шашка и ..... така, ама след стената просто се разглоби, та трябваше да го доубивам собственоръчно.
Сега съм пак с нокия, ама не и знам модел, един такъв лъскав с метален корпус и 5 мпикс камера, единствения с тези размери,тегло и батерия който беше без ОС, не много скъп около 500 лв май. Използвам го вече 5 месеца може би, и нямам никакви проблеми, всичко му работи идеално. Вече доста пъти е изтърван на асфалт и бетон, жив е, два пъти го хвърлях без да искам, не със сила де, ама докато си играех, но и това преживя .. абе бива. Недостатък му е амо капака, полирна неръждавейка, на това мяза, ама доста се драска, отдавна вече не става за оглеждане, друг проблем ще са му копчетата, не мисля че ще издържат много дълго и малко кофти се натискат докато им свикне човек.
|
| Сря Юли 21, 2010 6:20 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз телефони почти не ползвам, тоя мобилния дето е "мой" стои колкото да бъда намиран
ако толкова някой иска да ме търси на мобилен (плащма 20-ина лева годишно...).
Последно си спомних какво ме ядоса, та да го строша. Принтерът беше, някакъв HP deskjet.
Отказа баш когато след куп работа трябваше да изпринтя нещо. Почнах да го отварям да видя
не мога ли да му помогна нещо, то неспасяема работа, и го тряснах няколко пъти в земята.
Нямаш представа кво количество колелца и джунджурийки се изръсиха 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 21, 2010 7:07 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тцъ-тцъ, tgi , другия път пусни камерата, ще е голям цирк да видим как вееш коси и трошиш нещастния принтер
Между другото, оказа се, че арабите нямали звука тцъ, питам ги как тогава казвате на жаргон "не", ми не казвали  На нашия босненец като му кажа тцъ, това няма как да стане и той се скъсва да се хили.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Юли 21, 2010 8:56 pm |
|
 |
|
zaphod
|
е пирев, то и ние не казваме "тцъ", само така пишем, иначе звука е някакъв от групата на забравих им името, ама дето негрите в южна африка ги ползват.
|
| Сря Юли 21, 2010 10:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Хм то и аз рядко ползвам тцъ, да не кажа че не го ползвам, за сметка на други нечленоразделни звуци които издавам
Иначе за телефона при мене не може да оцелее нещо което ми се мотка, не знам по колко говоря на ден, ама плащам по 200-300 лв на месец, та доста говоря, и ако ми прави номера бързо ми свършва търпението.
|
| Чет Юли 22, 2010 8:45 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
ToHu си изтърва телефоните върху стената  То на доста познати които много говорят им се случва.
Ама дайте акъл за нас дето не говорим много ама искаме да чуваме. Туй чудо GSM-а от година на година по-калпаво става. Стигнал съм до там, че като ми се обадят по GSM-а да търча да намеря обикновен телефон вместо половин час да викам "К'во каза?".
И не е от лошата връзка, просто не се разбира, м*мка му!
|
| Пет Юли 23, 2010 12:52 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
bongo, УНГ?
|
| Пет Юли 23, 2010 1:06 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами като искате хубава говорилка 6300 е вашият модел - доказано здрав ТЕЛЕФОН. Само дето като поодъртее батерията държи по-малко. Аз моя го ползвам с блутут и ми държи три-четири дена. Не говоря много с изключение на това че жена ми през половин час ми звъни да си говорим.
Още не съм го хвърлял ама и не ми е правил чалъми, че да го правя. От над три години вече го ползвам и нито е увисвал, нито някога ме е оставял. Падания по земяа - безброй. Даже преди два-три месеца го бях изтървал и се поотворил леко - и не дава контакт на слушалката, ама аз нали с блутута и не съм разбрал. Чак като изключих ухото и разбрах че почти се е разглобил.
едит: миналата година като бях в Германия ми направи впечатление, че там по бавно изтощава батерията. Една седмица изкара, при положение че взех някаква предплатена карта дето можеше около два часа да се говори със стационарни в БГ и ги изговорих. А си изкара без да го зареждам.
|
| Пет Юли 23, 2010 9:26 am |
|
 |
|
plameniv
|
Е па в тоя край на света там какво очакваш и качество ли да има. Радвай се че поне го има
Аз нямам такива грижи, колко пари има в картата говориш до кат свърши и по половин час съм говорил, само дето тук е малко солено иначе де, още не са доживяли за европейските благини и дерат яко.
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Юли 23, 2010 12:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
К'вой туй, бе?
Колкото за нокията 6300: не ми се връзва дизайна. Аз искам като ме наберат да му отворя капака, да си кажа приказката след което да затворя капака и без грам размисъл да го напъхам в обикновено тясното място за носене. Навремето ползвах такива ериксони - със зелените екранчета  Първият доста грачеше и беше с NiMh батерии, но за сметка на това дори кратко топване в морето не го повреди. Някой ми го гепи, сигурно за музея. Вторият се чуваше идеално, имаше над седмица автономия с нова батерия, и до днес щях да си карам на него (с "ремонтирана" батерия, де), ако пак някой, може би същият пишман чораджия не бе минал покрай него  Оттогава - скръб! И не виждам алтернатива, щото и по лукс модели (титанови и ннам к'ви си) съм говорил. Да стана радиолюбител ли
Иначе островчето ми може да е занзибарско, ама посредата има планина над 1600м - най-високата в околията и от гледна точка на комуникациите не можем да се оплачем много.
|
| Пет Юли 23, 2010 8:36 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
С Там-тами ли е или с дим?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пет Юли 23, 2010 10:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Те местните само от клю-клю разбират, добре че технологията си върви и без тях.
|
| Съб Юли 24, 2010 12:06 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
"Успехът на Apple се дължи само на маркетинг"
http://it.dir.bg/2010/07/23/news6779830.html
|
| Съб Юли 24, 2010 7:56 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е това което аз виждам от тая работа - и от няколкото срещи със стената на Тонивите нокии - е просто,
че нокиа нямат работеща операционна система.
Apple и те нямата операционна система - нали е single task (или това беше само в i-pad-а?...), ама колкото
имат явно са го направили да не забива поне. Е, станали са и те част от проблема с губене на покритието
ама това е по-търпимо от сриващ се телефон дето го вдигаш за обаждане, което си очаквал може би
и с дни...
Почвам да се чудя толкова ли е трудоемка радио-частта на тия телефони, със сигурност няма да забива
и ще е по-мулти от настолните телевизори телефон, ако го направя DPS базиран...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юли 24, 2010 9:49 am |
|
 |
|
plameniv
|
Е па то не може всичко да е убоо. Хем да няма външна антена хем и покритие да има, малко несъвместими понятия. А умниците от ябълката съвсем са се отплеснали, хубаво са мислили да изкарат антената навън ама не става да я хванеш на голо и покритие да чакаш. Тва е най великата идиотия която може да се сътвори. Не можах да им разбера на акъла какво им пречи пластмасата на сигнала, дизайна може да си е същия ама да си е от вътре 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Юли 24, 2010 11:41 am |
|
|