| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Впечетление от малки коли ....
Абе гледах го. Влизах вътре, пипах. Изглежда добре като за тоя клас кола. Обаче е със сбъркано ценообразуване... поне според мен. Това което гледах беше фул екстрички и беше близо 16000лв. В тоя сегмент има други предложения от по-утвърдени марки, вярно без тия екстри, ама нямат и "китайска слава". А вариант да го купиш без екстрите - няма. Според мен трябваше да го пуснат ошмулено за 10-12000 лв. Щото хората които търсят евтина кола, не са приритали нито за дискови спирачки отзад, нито за ел. стъкла и огледала. Трябва им просто евтина кола (най-често служебна). А ако е евтина, проста и здрава би било перфектно. Това не се вмества в тоя сегмент, а се цели в по-горния. А там, който има пари, няма да си купи китаец. Виж с джипките са подходили по правилно - пикапа е на 1/2 от цената на най-евтиния си конкурент. Екстри няма, не е истинско 4x4, но пък е много евтин, а си е пикап. Точно това е прицел в правилния сегмент.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 30, 2011 11:32 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Екстрите са за първите 200 броя и са очевадно прИмоция... А и не мисля че са излишни, айде парктроник наистина е келешлък, но другото е нормално като за днешно време. Сигурно ще има и реплика на Яго, но това се води Ярис и ако сравниш разликата в цената е почти два пъти (без малко)... Абе честно казано аз се замислям много за една служебна... Единствено дето не ми харесва е цената на фабричното газово, можеше с него да направят примоцията  И естествено има риск да не се разберат с китайците, тогава ще е зле... Но пък ако потръгнат ще си струва, щото 5 години гарация + както обещават всякакви резервни части евтино и бързо.
|
| Сря Ное 30, 2011 11:55 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 30, 2011 7:33 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Всички колани са такива 
|
| Сря Ное 30, 2011 7:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не бе, типичен китайски патент: ако не сложиш правилно колана и натискаш рязко спирачките ставаш като обесен на Четвърти юли - субсидира се от Пенсионните фондове.
|
| Сря Ное 30, 2011 8:07 pm |
|
 |
|
¶
|
Ясно, и на Вас не Ви е ясно какво означава Тогава ще Ви светна друг път да нИ сА излагате  Иде най-вероятно реч за въздушните възглавници, които се напомпват с въздух, получен от взрив на пиротехнически материали. Коланите действуват като фитил, който възпламенява пиротехниката, която пък надува въздушните възглавници. Странно е, че се използва такава терминология: "колани с пиротехнически механизми". И защо въобще се упоменава като екстра след като явно всички коли с предпазни въздушни възглавници използват същата технология.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Ное 30, 2011 8:53 pm |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
|
| Сря Ное 30, 2011 9:18 pm |
|
 |
|
¶
|
Е тва е друга работа, ся няма а са излагам с тезата за въздушните възглавници 
|
| Сря Ное 30, 2011 10:05 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Жалко, че си изхвърлих старите колани, иначе щях да ви ги снимам. 
|
| Сря Ное 30, 2011 11:35 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Нищо странно няма, този термин няма нищо общо с бомбите в волана и над жабката. Става въпрос за малка бомба и в механизма за колана. Основната и цел е да те стегне на седалката за да не отлетиш на някъде в момента на удара. В един съвременен автомобил има поне 10-ина бомби. 
|
| Чет Дек 01, 2011 11:17 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Сещаш се за онзи виц с младия полицай на ПТП и старшия дето обяснявал "А виждаш ли ги онези в другата кола - с коланите: като живи са!" Та то при такъв удар да излети човек от колата не знам обикновен колан ще спасява ли, ще пречи ли... Май си им трябва преработка, но тогава можеш ли възпита човека, че трябва да се окопчава като космонавт?
|
| Пет Дек 02, 2011 1:03 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Енергията при 80км. в час е достатъчна да излетиш от колата ако не си вързан. Спомням си едно време един наш даскал идва с пасата и на предното стъкло два кръга - ама хубави така. Питаме го кво е станало... Сина му оттървал леко един завой в града а бордюра там почва от към средата на завоя и уцелил точно отдолу картер нещо. Били без колани - при доста ниска скорост - и си ударили главите в стъклото  То при удар с над 120 всичко става на купчина ламарина и обикновенно режат колата за да вадят. От друга страна един приятел преди 2-3 години катастрофира с над 120 с Вектра А - каза че ако не е бил колана е нямало да си говорим, така че явно има файда от цялата дандания. Поне аз задължително си слагам колан - даже в такситата като седна и ме гледат сякаш съм им изял десерта.
|
| Пет Дек 02, 2011 10:06 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Питопатронът в служи за натягане на колана в момента на удара - т.е. да няма хлабини между тялото и колана. В железарията трябва да има и ограничител на максималното усилие създавано от колана. Някъде по трасето гърмят и големите бомби... 
|
| Пет Дек 02, 2011 1:19 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Колана помага в два случая: 1. Търкаляне през таван. 2. Челен удар, но само до определена скорост. И в двата случая помага много! Естествено има случаи в които не може да помогне, а в редки случаи и вреди. Но чисто-статистически по добре с него, отколкото без.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Дек 02, 2011 1:28 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
|
| Пет Дек 02, 2011 2:25 pm |