|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 11:16 pm
Интернет цензура - поредният напън
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Интернет цензура - поредният напън
Ицо, като ти гледам правописа и граматиката в английския вариант на сайта ти и хич не ми се вярва да си виждал много чистокръвни американци, за да можеш да направиш горното заключение. Най-вероятно даже хич не си виждал  . ike не го знам, ама предполагам, че и той с колкото ти чистокръвни американци е контактувал  .
|
| Чет Фев 02, 2012 12:03 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Всъщност, ike не е съвсем прав. Дори и американец досега щеше да е разбрал за какво точно говорим в тази тема.
|
| Чет Фев 02, 2012 1:05 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Викаш понеже европейците сте много по-умни от американците и затова горните заключения ги пишете от компютри/телефони/таблети измислени от американци, направени с чипове, пак измислени от американци и търкалящи софтуер пак измислен от въпросните американци. Американците като са тъпи да се морят да мислят такива неща, другите за какво да се напъват - нали така  .
|
| Чет Фев 02, 2012 2:55 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ами! Стар хамерикански виц: "Умен човек в Ню Йорк (и с чувство за хумор) = турист.
А с ваденето на пари мутрите най-добре се справят - Боооже, колко са умни!!!
|
| Чет Фев 02, 2012 2:58 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Бонго, ако кажем, че парите са необходими за съществуването на човек, а в днешния свят това е точно така, то несъмнено тези, които постигат по-добро съществуване са по-умни от гледна точка на оцеляването. Това че си някой супер умник, даже с докторат примерно каква ти е ползата, като не можеш да изкараш 2 лв. на кръст и се обричаш на мизерстване. Особено пък в нашия географски регион, където е известно, че има таксиджии с по няколко висши образования. Та понеже в днешно време парите управляват света, то е супер ясно, че тези, дето ги имат в повече са по-добре и поръчват музиката. И съвсем не е необходимо да си образован (умен по твоите критерии), за да вадиш много пари. Както е известно доста от най-богатите хора са такива, дето са зарязали училището - Стив Джобс, дето промени целия свят, Бил Гейтс, основателя на Кодак даже не е успял да завърши гимназия и това явно не му е попречило да основе една огромна компания и още много други като тях. Другите неща са просто подробности и както zaphod-а би казал са измислени, за да се утешават такива като теб, дето се смятат за по-умни от мутрите  . Има една книга "Богат татко - беден татко", написана от един американец от японски произход, която много точно описва въпросните идеи. Не е зле някой ден да вземеш да я прочетеш, ако не друго поне да видиш нещо извън капаците, дето са ти на учите  . Ето я тук в Амазона на английски: http://www.amazon.com/Rich-Dad-Poor-Tea ... 287&sr=8-1
|
| Чет Фев 02, 2012 3:34 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Една от особенно ценните черти на американците е , че не им пука особенно, какво мислят другите нации за тях  Действат си както си знаят и това е. По това можете да познаете Димитър, че не е кръвен американец, все още се връзва на дребнави заяждания  Иначе за умни/мързеливи сравнения е просто малоумно да спорим. Точно съвременна Европа, нито е пример за особен извор на акъл, нито за някакво особенно тродолюбие. България е още по зле.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 02, 2012 9:14 am |
|
 |
|
egasimus
Ранг: Ориентиран
|
по-добре недейте използва интелекта като критерий за оценка на хората въобще. щото "умен"="добър" е също толкова голяма глупост, колкото "умен"="успял"... гледната точка "всички сте боклуци до доказване на противното" ("вы все пидарасы, а я - д'артанян") е далеч по-полезна  междувременно пиратбей падна...
|
| Чет Фев 02, 2012 12:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 02, 2012 12:57 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
ЕТО идеалната уеб джаджа за яворчо;сопи и т.н.- Philips my Web http://www.hospitalitynet.org/news/4003297.html
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Чет Фев 02, 2012 2:05 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Мда. И английския е измислен от американци... 
|
| Чет Фев 02, 2012 3:31 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Под Игото - 2018 година:  |  |  |  | Код: Под игото – 2018 година
И така, представете си 2018 г. Обикновено софийско жилище.
- Тате, може ли да смъкна от сметката ни 99 долара? Трябва да купя една книга.
- Така ли? Коя книга?
- Ами, на тоя… Вазов. “Под игото”.
- Че защо ще я купуваш? Имаме я.
- Супер! В кой файл е?
- Какъв файл? Ей я на рафта, третата отляво.
- Пфу! Та тя е на хартия!
- И какво от това? На твоята възраст четох от нея.
- На твоята възраст, значи. Че тук няма търсене! Как да си намеря нужните ми цитати, а? И аудио-съпровод няма. Нито анимирани картинки. Тъп текст, не може даже шрифта му да смениш. Луд ли си? На училище ще ме скъсат от подигравки. Чети си я ти!
- Добре де, ето ти я тук на DVD. Преди петнайсетина години го купих…
- Какво?! DVD?! И с какво ще я разчета тая антика, според теб? Че тя е за музея на технологиите. Още малко и на перфолента ще ми го предложиш тоя Вазов!
- Като си толкова умен, защо не потърсиш в мрежата и не си я смъкнеш безплатно?
- Да смъкна безплатно книга?!
- Естествено. На Вазов авторските права са изтекли отдавна. Все ще да се търкаля някъде.
- Тате, абе ти…? Като ти си бил малък, в началото на века, може и да е можело да смъкнеш всичко безплатно. Не си ли чул, че вече от пет години авторските права върху книгите са продадени за вечни времена на Американската асоциация на книгоиздателите? Или искаш и мен да напъхат в затвора доживотно като ония от сектата за свобода на информацията?
- Че Вазов е българин! Какво общо имат тук американските издатели?
- На кой му пука? Ти случайно да не си антиглобалист, а?
- А, не, не, разбира се!… Виж, сине, грехота е почти сто долара да дадем за някакъв файл. Защо не помолиш някой съученик да ти го даде, да го прочетеш? Все някой ще го има. После пък ти ще му дадеш някой твой.
- Да, бе! И като ми дадат техния Вазов, къде ще го чета?
- Как къде? Те тяхното си копие у тях си, ти тук, на компютъра…
- Абе ти си съвсем изостанал. Книга може да се чете само на този компютър, от който е купена. Пък и поляризацията ще е различна… Накратко, тате, давай парите. Ще си купя нормална книга.
- Добре де, ето ти еднократна парола за теглене на 99 долара от сметката ни. По наше време това бяха бая пари…
- Платих я. Thanks.
- Дай и аз да я видя тая книга… Какви са тия картинки? В оригинала нещо май ги нямаше.
- Реклами, как какви. Без тях книжката струва 699 долара.
Екранът пъстрееше от мигащи обяви: “Дърводелски услуги – Марко и син”. “Истинските юнаци ползват нашите хранителни добавки!”. “Рекламна служба `Метоха` – моментална известност навсякъде!”. “Кредити изгодно, ниски лихви”. “RADA-LESSONS.COM – всичко, на което може да ви научи разкрепостена млада учителка!”…
- А текста защо го няма? Трябва да се изчака да изчезнат рекламите ли?
- Ти от Луната ли си паднал? Има да си чааааакаш… Текстът трябва да се чете през поляризационни очила. Без тях се виждат само рекламите.
- Това пък от кой зор?!
- Как от кой? За да не може книгата да се чете незаконно, естествено. Купил съм си аз примерно книгата, платил съм си, а пък някой стои зад мен и я чете над рамото ми, без да си плаща – как я виждаш тая…
- Пълни глупости. Ако и аз си сложа очила?
- Голям смешник си. Текстът се вижда само през моите очила. Твоите ще имат друг код на поляризацията.
- Добре де, дай ми твоите, да я видя тая книга…
- Как ще я видиш? Нали очилата няма да ти разпознаят ретината. Ще видиш само съобщение, че си сложил чужди очила...Тате, стига си ми пречил с твоите глупости! Трябва бързо да чета, докато не е изтекъл лицензът на книгата. Иначе, ако не искам да се самоунищожи, трябва да доплащам за свръхвреме. Не ми пречи, чета...
...След 2 часа:
- Уфф. Привърших я най-сетне.
- Какво? За два часа си изчел “Под игото”?
- Естествено. И за един щях да го прочета, ако не бяха рекламните паузи.
- Тая не я вярвам. Я ми кажи, кой е Заманов?
- Кой?!
- Яснооо. Кой е тогава Боримечката?… Кириак Стефчов?… Чорбаджи Марко поне?!…
- Откъде да знам бе, тате! Четох Home Edition. Там е само това, дето Огнянов и Рада се харесаха, и после башибозуците ги убиха. За останалото трябва да се купува Professional, или може би даже Enterprise Edition. Всичките ни пари няма да стигнат…
- Уфф… Ум не ми побира накъде е тръгнал тоя свят!
- Тръгнал ли?! Стигнал е вече! Тръгнал е бил по твое време, тогава е можело да го спрете...
|  |  |  |  |
|
| Чет Фев 02, 2012 3:40 pm |
|
 |
|
sthx
|
Според законите всички сме престъпници. Това закони ли са? http://viewpoint.actualno.com/news_376372.html
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Фев 02, 2012 3:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Как бе работи си като пушка тука  . Не се връзвам въобще даже, просто още имам някакво останало търпение да се опитвам да обяснявам някои неща на някои хора, ама си признавам чистосърдечно, че вече е на превършване  . Демек в най-скоро време, както би казал Бонго - задника ми ще почернее нацяло  .
|
| Чет Фев 02, 2012 4:51 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
И парната машина и тя, даа. Макар да ги тресе съветският синдром с пълна сила - всичко най-голямо все тяхно - то е просто това, което пропагандната им машина бълва. Работи по-добре от съветската такава, филмите за лошите германци от войната не можаха да останат актуални и част от времето, дето са актуални филмите за добрите полицаи. Грубата грешка на комунистическата пропагандна машина беше отричането важността на парите, така хората не можеха да си мечтаят да бъдат част от играта - тя беше само за членове на политбюро. С парите разбира се е практически същото, приказките за шаннс за всеки са не по-малко смешни от приказките за братство и равенство, но хората по-трудно разбират, че е така. Да се обобщава обаче, че руснаците или американците били тъпи защото пропагандната им машина бълва глупости е разбира се смешно. Дори само големите автори от 20-ти век - тия, дето направиха американската литература, като Фокнър, Хелър, Хамет, Чандлър, Азимов и сума други стигат. Тях ги знаят всички та лесно се цитират. В науката и техниката процентът на мозъците е навярно пропорционален на броя на населението спрямо останалите страни имащи някаква индустрия/образование. Никой не е измислил нещо съществено защото е целял да забогатее, човешкият мозък просто не работи така. Не отиват на добре и те ама то кой ли отива нанякъде в днешно време. Колко антиутопично бъдеще очаква хората не е ясно, дотук повечето антиутопии са станали реалност (тая с гривната на Бредбъри примерно), докато утопиите са наникъде (де ги Одисеите на Кларк).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Фев 02, 2012 5:01 pm |
|
 |
|
sthx
|
Тцъ. Още работа имаш. Трябва да си смениш името с по-благозвучно звучащо за американците и да си избереш подходяща църква и да я посещаваш в неделя. Иначе няма да си истински американец.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Фев 02, 2012 6:59 pm |
|
|