|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 3:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: EV
Те тука нещо конкретно за тесларов https://insideevs.com/news/750076/tesla ... -globally/Няма нищо очудващо в това, ако преди 10 години си бил на 25 и теслата е била мечтата ти, вече си на 35, разбрал си че тесла не е по различно от шеви, да различно, но няма статус извън групата на 25 годишните и някои супер обърка и мозъци. Ако търсиш статус, а и комфорт, а и класика ....други са брандовете. За други пък вече има деца, да купил си една тесла, начесал си крастата, надминал си се, и сега е време за истинска кола, па била тя пак електрическа, и нещо оо-практично и евтино. Ще видим как ще се развива, но определено да продаваш най-скъпата електричка е нещо като да продаваш най-скъпият електронен часовник, може да е супер, но дори не е сертина, а пазара е готов да плаща но за Ролекс, или IWC ...и т.н. ...и тук е въпроса, кой ще плати масрафа, защото в един момент цената им ще се изравни с реалните им финансови показатели, въпроса е ще стане скокообразно, или ще успеят да го направят плавно. Никой няма интерес от внезапен срив, въпреки, че това е най-здравословното.
|
| Нед Фев 09, 2025 5:13 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Твърде много емоции вкарвате покрай Тесларов... То не бяха стикери, то не бяха радости как продажбите му падали. Ето ги данните за Германия за миналия месец. Заглавието, че има 50% ръст кат цяло не гледайте. Това е изкривяване защото точно преди години смъкнаха субсидиите и продажбите временно бяха много ниски. Същественото е, че това е Германия. Държава известна с много автопроизводители. Но най-много продажби има не някой производител, а Тесларов. Човекът продава краставици на краставичари, а вие бързате да го погребвате... Още по-съществено (но не го пише в статията) е, че за разлика от останалите той си продава краставиците с печалба. Това едва ли щеше да го постигне ако изкарваше нов модел всеки месец. И съвсем нормално да има спад в продажбите преди да изкара нов модел. Няма нищо необичайно в данните. Всичко зависи какво ще изкара. Ако новия Y е добър, продажбите ще отскочат от дъното. Ако не е добър ще почне да дълбае дъното. Ще видим... Аз нямам прогноза, но каквото и да стане, даже и да отиде в историята той има с какво да бъде запомнен. Но пак казвам твърде рано е да го отписваме.
|
| Нед Фев 09, 2025 3:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ще видим, ще видим ...
|
| Нед Фев 09, 2025 6:33 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Да подразня малко, щото медиите рязко онемяват, когато новините не пасват на пропагандата.. Продажби за януари в Европа
|
| Нед Мар 02, 2025 5:17 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Всъщност в дир-а има новина за януарските продажби, просто заглавието е, че Дачия оглавила продажбите... Естествено пропускат тенденцията за електричките, но не пропускат да се заядат с Тесларов: Модел Ъ претърпял катастрофа.... Ужаст! Тесларов няма да може да спи 
|
| Нед Мар 02, 2025 5:43 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Хората гледат в перспектива, което е похвално. Очакват криза, и мислят за отглеждане на кокошки и други пернати подходящи за "тавичката". А така като си подкарал пропагандата, може ли процентите на продадените автомобили с ДВГ и на кокошарниците да са в абсолютни стойности? Щото ако миналата година са продадени 10 кокошарника, а тая 100, това е сериозен ръст в проценти, но не и в абсолютни стойности... *********************** Статистиката... И друг път съм го писал, но да подесетя: 
|
| Нед Мар 02, 2025 6:44 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
15% някъде, може да го видиш точно в данните от линка. Има и абсолютни стойности има и на годишна база... Няма нужда да се притесняваш за пиленцата си, може спокойно да разрастнеш бизнеса. Оня ден мислех да пиша за едни летящи кокошкарници, ама викам Ицо много ще се размечтае 
|
| Нед Мар 02, 2025 7:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ицо, за пореден път те предупреждавам, ако продължаваш в тоя дух съвсем скоро асоциацията на зайците и кокошките ще те съди за нарушаване на правата им и призиви за нечовешко отношение. Аз колкото и кокошки да съм питал, никоя не иска да се вози дори в тесла, камо ли да спи в нея, същия е и резултата за патки и котенца ...сега зайците са ми малко по-встрани но предполагам и при тях е така. Та внимавай какви ги пишеш, да не се озовеш подсъдим нейде ...хората свекървите си не вкарват в теслите той иска бедните хайванчета да затваря вътре ...
|
| Нед Мар 02, 2025 9:59 pm |
|
 |
|
HCL
|
Това като излезе първата ми мисъл беше, 670 коня за 40к евро... утрепа SLK/M пазара. Обаче подобни автомобили не прощават ако някой от компонентите в системата не е напаснат правилно. А за това на китайците ще им трябват още поне десетина години докато настъпят всички мотики за настъпване. Но спор няма, рано или късно ще го докарат и до там. https://www.youtube.com/watch?v=TCbmaJM67YE
|
| Пон Мар 03, 2025 4:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Много голям оптимист си, ако откраднат правилният инженерен екип може би 10 години, силно ме съмнява. Контрола на варелите на Мъск е значително по елементарен от работеща система за стабилност на автомобил. Макар да е с повече степени на свобода/теоретично/ ракетата е доста добре дефинирана система която може да бъде анализирана и симулирана с много висока точност, т.е. дори няма нужда от кой знае какви сметки във въздуха ако се тръгне с брутфорс, но естествено с модерните процесори няма нужда да се прилага брутфорс, може всичко да се смята в реално време.
|
| Пон Мар 03, 2025 5:14 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Те Шауми и Джили се състезават... Малко преди да излязат официално Шаумито се пробваха на Нюрнберг, а пък Джили направиха "фантастичен" старт в Goodwood UK. Давах линк с Лотуса. Той беше с някъде 2000 коня и на старта тръгна да върти гуми... Така някъде 10-метра и явно някое от колелата успя да зацепи, при което колата се завъртя около оста и се бутуряса. Това на абсолютно прав участък и с професионален състезател... По същото време Шауми пуснаха първата си Ултра и само за седмица продажби имаха 500 инцидента. Естествено веднага ъпдейтаха софтуера да ограничава мощността, но славата им остана 
|
| Пон Мар 03, 2025 6:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами като цяло масата почти никога не е имала досег с достатъчно мощни коли които да са били без никакви стабилното системи. Реално европейските визирам Ферари, Порше и подобните са с доста малко коне за времето когато са нямали системи за стабилност, отделно това са високооборостни двигатели. В новите автомобили коне има, но има и поне няколко системи за тракшънконтрол, стабилност. Така, че масата идея си няма на какво се качва и какво да очаква. Те теслите не са много по-добре в това отношение. Е имаше една демонстрация ама ...
|
| Пон Мар 03, 2025 6:22 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Вие имате доста предразсъдъци относно Тесларов, но по отношение на софтуер е почти без конкуренция. Поне аз не съм чул да има издънки, напротив... Всички, дори конкуренцията му го признават. За разлика от Шауми примерно, където системите са пословично кофти. Иначе като коли казват, че са много добри. Не случайно ултрата е с два пъти по-висока цена от плейдовите на Тесла. Но кола дето вдига 100 за 2 секунди и без добри системи за сигурност е само за самоубийци...
|
| Пон Мар 03, 2025 6:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами ами тя 'технологията" на тесла си е за предразсъдъци, аз не се и опитвам да помня кой какво ми говори, но не е като да не съм чул оплаквания, но каквато и да е технологията му, колите му са далче от спортни. Аз не мисля, че теслата може да я насилиш толкова защото просто е ограничена, което си е съвсем нормално.
|
| Пон Мар 03, 2025 8:19 pm |
|
 |
|
HCL
|
Тука имаме едни електрически картове на писта на три етажа и за 20 мин, после една седмица ме боли къде какво се сетя. Не ми се мисли тези 1500+ коня как се усещат, със или без контрол...
|
| Пон Мар 03, 2025 9:43 pm |
|
|