|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 Re: пак за банковите карти
Оръжието не решава проблеми, то е средство/инструмент за решаването им. Всъщност проблемите си ги решава самия човек. Оръжието може да помага/пречи/вреди в зависимост от начина, по който се използва. Все едно да кажете, че поялника изравнява силите. Всички имаме поялници, но качеството на продукта си зависи от майстора. Дребен 60 кг. счетоводител с оръжие не е по-силен, просто той се чувства силен и придобива измамно самочувствие. Но няма вариант, при евентуална ситуация, той да си седне отстрани на пейката а оръжието като бодигард да свърши останалото. Ако всеки има оръжие това няма да направи ербапите по-кротки, ще направи слабите с фалшивото самочувствие по-отворени.
|
| Вто Авг 14, 2012 12:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Айде пак за n-ти път ще преговаряме азбуката, ей. Оръжието е само средство, подобно на поялника, да. Без пояник ще се озориш здраво да свършиш това, което сега вършиш с него. Като ти го забранят и трябва да ходиш да носиш молби, кошнички с плодове и други изисквани от законите неща за да получиш разрешение да го купиш, после една малко по-дълга ама инак проста процедура по включването му че да не опариш някого, то си е опасна работа, ние за тебе се грижим да нямаш неприятности, трябва да ни благодариш... та голямо запояване ще падне, как мислиш  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 14, 2012 1:32 pm |
|
 |
|
sthx
|
Ами че в страната дето ни даваш за пример нямаш право нов контакт да си сложиш в собствената къща без разрешение, входната врата не можеш да си я смениш без да ходиш в кметството и да си платиш на лицензираната фирма към общината , дето и са дали това право. Тука си е направо свободия по отношение на всичко, но няма страшно - натам сме тръгнали. Ще минат години и ще се иска лиценз , исо и бог знае още какво, за да можем да си упражняваме дейността, която вършим в момента. Както е сега за фирмите за медицински изделия, че и по-лошо. Радиацията, автоматизацията, мерителните уреди са нещо страшно и много важно. Другия месец ще ми идва на крака инджинерка и докторица да ми провеждат инструктаж по техника на безопасност, а съм бил на такива места, дето им биха настръхнали косите само , ако си ги помислят. За което удоволствие съм си платил естествено. Хванал си се за това оръжие, все едно това е панацеята. Ми не е. Нищо особено не е в обществото ни.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Авг 14, 2012 2:08 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не давам "страна" за пример, само конкретни порядки.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 14, 2012 2:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Да обаче начина на живот не е вследствие само на наличието на оръжие, дажебих казал той е въпреки наличието на оръжие. Ако на някой американец от преди 200 години кмета му каже че трбява да иска 15 разрешения или да наеме друг за да си смени покрива на къщата много вероятно кмета да бъде застрелян на момента.
А иначе CarBeta много правилно го е писал, оръжието само ще повиши и то безпочвено увереността на тези които я нямат, но това няма да ги направи по-малко уязвими, дори напротив.
|
| Вто Авг 14, 2012 5:30 pm |
|
 |
|
tgi
|
Така, така, само фалшиво самочувствие дават. Купища пари бадева харчат държавите по пушкала за полиции и армии, къде по-силни ще са ако ги оставят голи, баси тъпаците.Направо да се събличаме и да завладяваме света, кво ще си играем.
|
| Вто Авг 14, 2012 6:35 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Еее чакай сега, нещата са различни. Хората дават пари за пушкала, и 10 пъти повече за обучение и тренировки. Кажи какво направиха Ирак като имаха толкова танкове и ПВО .. нищо, сега щежеш че те са били морално остарели ... ама нее баш така, ако танковете да са били старички, то ПВО им си беше добро, но обучение им липсваше. С толкова армия като тяхната и така ъворъжена, ако беше добре обучена със все стелтове и високи технологии американците нямаше да са стигнали до никъде. Това е съвсем скорошени ясен пример за това колко важно е не само да имаш оръжие, но и да си обучен да боравиш снего. И то обучението не се свежда само до това да стреляш точно, ами къде, кога и как да го изпозлваш, да усвояваш тактики, да проучваш врага и много още. Я кажи, ти трябва да си бил в родната армия, чустваше ли се обучен да боравиш с оръжие, предполагам не си бил във вътрешни или гранични войски, и предполагам че си изстрелял има няма 20 патрона. Та един такъв човек доколко би му било полезно оръжието? Аз съм зистрелял хиляди патрони, изобщо не мога да кажа колко, Ак-то си беше част от мен, в продължение на 6 месеца трнеирахме всеки ден стрелби, и въпреки това 90% не можеха да оцелят мишена на 100 м, д ане говорим за 300 и повече. Та какво да ти кажа, оръжието само по себе си не определя нищо, човек си остава толкова безащитен колкото и без него.
|
| Вто Авг 14, 2012 8:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Някой яко те е налъгал  . Верно, че за някои неща се изискват разрешения от общината, но те не включват тези, които си изброил. Плюс това разрешението се изисква, за да може после инспектора да дойде и да провери как е изпълнена работата, защото и ти самия не би искал да правиш нещо по газовата/електрическата ининсталация на къщата и понеже не си лицензиран техник и си нямаш ни най-малка идея кое как точно трябва да стане, да стане някоя беля и някой да пострада или като се запали твоята къща и да изгори и тази на съседа. Това в Бългрия не е свобода - това е идиотщина, защото като стане белята и все никой не е виновен. Докато в САЩ, повярвай ми намират виновния и той плаща яко, особено ако някой пострада. Та от тая гледна точка аз съм с две ръце за това някой да контролира какви "рационализации" комшията прави в неговия апартамент/къща. Същото важи и за комплексите където не може всеки да си слага каквото се сети по терасата/фасадата/прозорците. И като погледнеш един комплекс в щатите, дори и стар пак хваща окото, а като погледнеш един български блок и единствено ти се драйфа.
|
| Сря Авг 15, 2012 8:47 am |
|
 |
|
tgi
|
|
| Сря Авг 15, 2012 9:23 am |
|
 |
|
zaphod
|
аха, и убийството на война не е убийство, защото е справедливо  димитре, да не ви бутат нещо в храната там? как можа да изръсиш такава глупост! подмяната смисъла на думите е основното оръжие на толерасти, хуманисти и еколози! тук е български форум, можеш да казваш "негър" без да се притесняваш че ще те дадем под съд затова свободата Е свобода, дори когато е вредна, и убийството Е убийство, дори когато е полезно. дали е правилно да те принуждават да викаш техник е без значение, може и да е, но Е потъпкване на свободата.
|
| Сря Авг 15, 2012 10:14 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Потъпкване е на твоята "идея за свобода" ако не можеш да буташ свободно стени в твоя апартамент, но пък обратното е потъпкването на моята "идея за свобода" да живея в сграда, в която да се чувствам сигурно. Така че твоите идеи ще вървят, ако все още живеехме в пещерите като диваци. За добро или за зло живеем в общество, а то налага някакви норми на поведение, колкото и на теб това да не ти харесва. Със същата логика можеш да кажеш, че и законите не трябва да се спазват, защото ти се ограничава това, което ти смяташ, че е твоята свобода. Ако наисина това са ти убежденията, сори ама си закъснял с раждането си с няколко десетки хиляди години  .
|
| Сря Авг 15, 2012 10:21 am |
|
 |
|
zaphod
|
да живея в сграда в която се чувствам сигурно се нарича идея за сигурност, а не за свобода. свободата е свобода, сигурността е сигурност. отделни неща са, поне ако не ти слагат нещо в храната дето обърква речевия център 
|
| Сря Авг 15, 2012 10:58 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе просто е - сигурност и свобода са противоречащи си понятия - при абсолютна свобода - нямаш сигурност. И обратно - при абсолютна сигуност - нямаш свобода. Димитър просто е приел, че може да жертва една сериозна част от свободата си, за сметка на сигурност - физическа, финансова или каквато там си е харесал. Те ти какво става във Франция в момента - свобода да искаш, едни мангали ги спрели за превишена скорост, те събраха родата и опожариха половин град, сбиха се с полицията и се прибраха доволни в къщи. Сигурност... едва ли някой там чуства в момента  В БГ сме си някъде по средата, с превес на свободата... или по скоро анархията... кой както я разбира 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 15, 2012 11:08 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Незнам, може и да ни слагат нещо в храната, ама със сигурност ме прави да се чувствам хем по-сигурен, хем по-свободен в щатите и по-малко сигурен и свободен в БГ  .
|
| Сря Авг 15, 2012 1:45 pm |
|
 |
|
tgi
|
Това последното лесно го вярвам, очевидно трябва да е така. Беше време в Германия, когато се чувствах и аз така. После (90-те) в БГ се чувствах по-свободен отколкото там. Това усещане намалява прогресивно през годините но май все още го има. Съгласен съм 100% със Зейфод за това кое е сигурност и кое - свобода, разбира се. Не че не бих опитал и аз от тамошната храна ако дадат  (макар че трябва да поспра и наличната че да вляза във форма, ей последната седмица успях лесно да не ям 2 дни, бях планирал и вчера да е така ама се прибрах мъртво гладен и не се получи....  ).
|
| Сря Авг 15, 2012 2:16 pm |
|
|