|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:01 pm
Избори .... лошо ни се пише
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
на следващото правителство ще му е много трудно:
- бюджета опоскан
- ниски приходи
- забатачени от години проблеми във всички сфери
- големия брат от брюксел гледа със все по-строг поглед оаканото дете, дето не може да си обърши задника и само маже и циври
- всички ортаци, понеже огладняват и те, ще цъфнат на трапезата за парче от баницата. е, баничаря го изядохме миналата година още, а баничарницата я приватизираха и направиха молче на нейно място
- бум на дребната престъпност. като нищо може да се върне на нивата от берово време.
- липса на инфраструктура.
в тази ситуация дори мачо кат БББ се покри в дън земя.
никой не ще кокала. ако си плъх, ще преживееш с огризките, ама всички се мислят за лъвове и ако няма дебела мръвка на кокала, няма да ги бъде дълго. всъщнос са си обикновени хиени (помиярите на саваната), ама и на тях си им трябва доста месо за преживяване.
а месо няма. над 10 години доиха кравата по 3 пъти на ден, без да им пука дали кравата е ходила на паша и дали е пила вода. дотам я издоиха, че не забелязаха как кравата първо изпостеля, после пукна и накрая останаха само кокаляците от нея. сега са в смешната ситуация на виме върху скелет - "абе кво и стана на таз крава, че вече не пуска?" и дълбокомислено заключават: "в криза сме вече!"
какво ще кажете, ако всички гласуваме за доги и така го направим следващия премиер.
|
| Нед Юни 28, 2009 9:50 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Така е! Нашата крава я издоиха и оглозгаха до кокал. Борбата сега е за големите цици на ЕС. Там който се дореди пада яко цоцане.
|
| Нед Юни 28, 2009 9:59 am |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Много инересно и екстраваганто предложение
Но.... това няма да допринесе за намразването на доган от неговите избиратели. Това сочи статистиката, когато БСП фалира държавата по виденово време и на изборите през 1997 година спечелиха пак цели 24%. Много ми е любопитно какво може да накара твърдия електорат на дадена партия да спре да гласува за нея. Това обаче НЕ е провала в управлението.
|
| Нед Юни 28, 2009 9:59 am |
|
 |
|
sthx
|
http://dnes.dir.bg/2009/06/27/news4681440.html
Според мене Доган доста отдавна страда от нарцисизъм. И не му пука, пък и няма от какво и от кого. И на Берлускони не му пука, но той е друг калибър.
Все пак си мисля, че в никакъв случай той няма да се съгласи да премиер. Нали и сегашният мандат е негов. Без да се замисли тогава прехвърли топката на Станишев.
А кравата повече няма да такова мляко. Край. Сега има финансова криза, а като излезем от нея ни чака петролна такава. Безхаберието свърши.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Юни 28, 2009 10:42 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
 |  |  |  | Цитат: Законът против лихвоимството влязъл в сила на 1.05.1927 има всичко 7 члена
Чл.1. Който при даване пари в заем, при авансиране на пари при закупени вещи, при отчуждаване на вещи в кредит, при отсрочване на падежи за плащане или при сключване на други двустранни договори, които имат характер на кредитиране, използва стесненото положение, неопитността или лекомислието на длъжника, за да получи под каквато и да било форма годишна лихва, която превищава сконтовия процент на Българската народна банка с 6 единици, наказва се с тъмничен затвор не по-малко от 6 месеца и с глоба от 5 000 до 50 000 лева.
.......
Чл. 5. Законната лихва по граждански и търговски дела е дванадесет на стоте годишно, а договорената лихва не може да надвишава позволения от този закон процент.
|  |  |  |  |
в ПРЕХОДНИ ПРАВИЛА на действащия в момента ЗЗД, § 4,т3 са отменени Чл. 5 до 7 от Закона против лихвоимството (станало е на 01.01.1951). другите членове обаче май не са отменяни.
-----------------
Основен лихвен процент 01.06.2009 - 2.35%
Сравнение на Потребителски кредити
Валута: BGN Размер на кредита: 5000 Срок на кредита (месеци): 60
Пощенска банка - Бърз кредит + - 20.95%
УниКредит Булбанк - Потребителски кредит без поръчител - 21.01%
Societe Generale Експресбанк - Потребителски кредит "Кеш Експресо" с поръчители - 22.17%
Райфайзенбанк - Потребителски кредит срещу лична карта - 23.34%
ДСК - Стоков кредит - 23.52%
|
| Нед Юни 28, 2009 11:15 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Нищо няма да се промени... ДПС е държава в държавата, но между двете няма кой знае каква разлика. В интерес на истината в ДПС има и кадърни, даже спрямо БСП имат по-качествен "материал". Но имат и много парашутисти.
По-добре да не печелят изборите, защото ако трябва да назначават още свои хора това ще са абсолютни парашутисти - без грам образование, без никакви езици (без дори български). При жена ми бяха пуснали един такъв, дето вдигал телефона с нещо от сорта на "ало, кой се обажда?", а става дума за телефон на министерство, а не домашен телефон...
|
| Нед Юни 28, 2009 11:26 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
И аз мисля така. Доган просто търси "контролирана" загуба.
Т.е. който и да дойде на власт - трябва да бъде зависим от него. Едни 16-18% му дават решаваща роля на интригант. ББ няма да има абсолютно мнозинство както изглежда. Лидер са протежета на Доган. А с БСП го свързват купища далавери, т.е. БСП ще му играят тотално по свирката. По принцип и царя му лиже задника, в НДСВ обаче имам чувството че се готви преврат. Но НДСВ са една шепа хора така или иначе. Та идеята на Доган е да сдаде властта, по начин такъв, че следващото правителство да се крепи на косъм. Така когато реши ще му подритне столчето. Но това ще стане когато в условията на върлуваща криза, следващото правителство обере всички негативи забъркани от сегашните.
Колкото и да ми е неприятно, единственото нещо което може да обърка плановете на Доган е пълно мнозинство на ББ. Което пак си е.... Но пък погледнато исторически Доган е бил заврян на кучето в гъза само по време на едно управление - това на Костов. И това беше само защото Костов имаше пълно мнозинство и не се нуждаеше от Доган.
От друга страна забелязвате ли че по телевизията почти няма клипове на Герб? По улиците няма техни плакати (поне в София не се срещат). Знаят как да предизвикват симпатии мръсниците. Ако има нещо което да мразя повече от политиците, то е физиономия на политик гледаща ме от съдран плакат на стената 1 година след изборите
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юни 28, 2009 2:01 pm |
|
 |
|
sthx
|
За плакатите е така. Но с тях и без тях информацията за кои трябва да гласуваме клони към нула.
Направих си труда да прегледам сайтовете на по-големите партии. Има списък на кандидатите, в повечето случаи без снимки (сигурно са грозни) и никакви данни за тях. Строго пазена лична информация. Осъждани ли са, не са ли, каква професия имат, образование, къде са работили. Нищичко. Камо ли какво мислят да правят, ако ги изберем и какви са им политическите виждания. Така, че ще избираме кратуни. Или ББ,Доган,Костов,царя,Яне,Волен... БСП и СДС като трибуквие. Това ни се предлага.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Юни 28, 2009 3:27 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама циците на Европата отдавна не пущат мляко, бре! Още преди да се присламчим към нея. Мен затова ми беше смешно като гледах мерака на политиците ни щото знаех к'во ще се случи - безразборно цокане и после: ето ви сметката за Хуманата, неоползотворените количества да се върнат!
А гласуването си е майтап на гол гъз, политиците от майтап не разбират пък за Доган да се изкажа ли по-подробно?!
|
| Нед Юни 28, 2009 5:56 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Мисля, че Костов с най-голямо удоволствие и ентусиазъм ще го завре отново там. Но няма да може сам - ще трябва да му се помогне, все пак. Дано тоя път помощниците не са като предните (Цонев, Бисеров...)
Изглежда, че проблема на Костов е подбора на хората - явно няма усет за мошениците. ББ в това отношение изглежда по-оправен.
До десетина дни ще разберем.
|
| Пон Юни 29, 2009 1:23 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Костов с цялата си коалиция ми се струва че няма да събере и колкот НДСВ, за какво ритане на задника на Доган говорим ...
Изборите почват да ме тревожат все повече ама да видим, твърдия електорат на Доган няма кой да му го вземе и няма как да се промени, това са турци не са българи или цигани, там си има хора които знаят и казват, и със и без доган е така, и не е само в БГ и в Турция е така и навсякъде почти където има турска общност, това са хора които са зависими от други, рабоят и живеят с тая мисъл, и дори им харесва, защото тия от които са зависими не гледат само да ги издоят и използват ами от време на време им подхвърлят и някое хлебче, а многзинството то тях са прости хора, земеделци, работяги, не искат много. Когато ти изкупуват реколтата па макар и на смешна цена, когато ти осигуряват някаква прехрана, и ти докарат имам в селото, и ти пуснат кабелна на турески кво повее да искат, те са доволни .. и го слушат.
п.с. Пирев, хубаво казваш да няма двойно гражданство, ама ти ще си хвърлиш ли Бг паспорта, скоро минат годинките и ще може да извадиш US паспорт .... интересно и ако ти се роди там дете пак ли ще си на същото мнение.
Последна промяна ToHu на Пон Юни 29, 2009 5:21 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 29, 2009 5:06 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Абе не са много доволни, ама са тъпи и упорити. Имам доста контакти с турци и ги виждам, псуват Доган и обкръжение ама на избори пак отиват и гласуват за него. Пример - собственика на единия цех дето поддържам е турчин, ама пусто все се мъчи сам да се справя - е не му се получава много добре, викам добре де ДПС-то няма ли да помогне. И се почва те таквиз, те онаквиз, после нам кво, нам що. Ама като дойдат избори отива и си пуска бюлетинката за тях. Даже днес като ходих имаше разни ДПС материали на бюрото му. То хубаво да помагат ама помагат само на съвсем лични хора - подбират си. Ако си мислите че са я сколасали - не е така. Повечето 1 стотинка не са видяли. Казвал съм го и друг път тук - бизнеса е горе долу фифти - фифти при нас. Само дето българите дават по-малки заплати.
|
| Пон Юни 29, 2009 5:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе не знам дали е точно така, те ДПС не ги интересува много, както казах интересува ги шефа на селото кво ще каже, аз като Шуменец имах доста клиенти от дилиормана, и то все от тия по богатите, и селяните квото да стане него питат, а той все едно бей, то не все едно ми си е бей, всички в селото го слушат, квто каже тва се прави, една зима помня ходих, голям сняг имаше, а човека си беше купил някакъв лаптоп вика идвай не мога го пусна, това къде Силистра разни селца, тръгвам аз ама гледам сняг, звъня и викам по вашия край не мое се мине с кола, а той вика не бой се, каза аз хората съм ги пратил от село до гланвия път да разчистят че нямало как да си кара BMW-то .... инаистина, от главния път до къщата му беше разчистено, и ги гледам селяците риннат наоколо да не би да го затрупа .... те за тия ти говоря. На тях партията им казва, а те се грижат за "простолюдието", тва си е не корпоративен, ами робовладелски вот, ама няма как, като от него им зависи прехраната какво да правят хората, и да не им харесва ще гласуват.
|
| Пон Юни 29, 2009 5:27 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Нали не искаш да ми кажеш, че електоралния състав на Р България се състои от турци?
Колкото до избора, който правят БЪЛГАРСКИТЕ граждани, малко е да кажа, че не ги разбирам!
Очевидно низшите духом (дето ще е тяхно царството небесно) избират, водени от някакъв вид колективна корист.
Според мен е колективна глупост, макар тяхното лично оправдание да е материалната нищета, в която си мислят, че живеят.
За повечето от тях е непосилно умствено постижение, да разберат че НЕ БИВА ДА СЕ КРАДЕ, не защото е забранено и може да те хванат, а защото Е ЛОШО!
Избора между добро и зло, не е в приоритетите нито на настоящето, нито на предното , нито на следващото поколение.
Такъв е и избора, който прави "народа", каквото и да значи тази дума.
Изглежда, наистина само свободните (духом) хора, могат да правят разликата между добро и зло и което е по.важното, да имат смелостта да направят избор между двете.
Нито бедността, нито глупостта тук са оправдание за отказа от смислен избор.
Единствената причина е СТРАХ ОТ СВОБОДАТА.Страх, да поемеш отговорност да имаш лично мнение. Страх от бъдещето, страх....
Позицията "по-добре някой да каже какво да правим, аз ще слушкам пък той ще даде..." според мен заслужава единствено презрение.
Но кой съм аз , че мойто мнение да има значение ....
|
| Пон Юни 29, 2009 5:33 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вече сме следващия социален строй: феодален капитализъм
за ИК си имам диреткно впечатление. изключително много грозно.
толкова грозно, че не ми се говори и на 5 ракии дори.
колкото до обкръжението му - ми то същия проклет "кофти мат'рал".
още след освобождението наште са ходили да търсят цар чак по австрийските кръчми.
не, че са случили и там с кой знае какъв материал.
Последна промяна ДедоБоре на Пон Юни 29, 2009 5:54 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 29, 2009 5:43 pm |
|
|