|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:11 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: Газовият пазар на САЩ
Има го, колебаех се между двете, но само докато гледах картинките по интернет, като отидох на място нещо хич не ми хареса хечбека, и двата модела изглеждат добре отпред, и отстрани, но някак си хечбека завършва като пришка на гъз, с едни стопове като опулена жаба, нещо не ми хареса . Пък за прасе и бидон с джибри, то да не би тия с автомобилите-камиони да ги тъпчат вътре  ? Представям си караш някоя ламя SUV, дето харчи 20л/100км, на предната седалка друса сланини едно русоляво 200 кила прасе, отзад са лашкат 200 кила джибри, а шАфьора подпрял гол лакът на отворения прозорец, задължителната карирана риза с навити ръкави, шапка идиотка на главата и гордо шпори по пътя към касапницата и/или ракиджийницата 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 05, 2012 2:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе смей се ти. Ама аз малко след демокрация като отидох за първи път в Германия, бях опулен от следната гледка.
Черен път между лозята, лъскаво БМВ-7ца, зад волана старец с каскет, отзад ремарке пълно с...... оборска тор и една вила забучена. После ми обясниха, че тоя е бил от поколението след войната, което през целия си трудов живот уцели икономически подем, осигурявали се в някакви частни фондове, дето натрупали за 50 години ебати доходността. И тия се пенсионирали с няколко стотин хиляди до милион евро кеш. И на дърти години, коли, круйзове...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 05, 2012 4:12 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
[quote="DimitarЕто пак - това да не би да е национална черта на американците. Абсолютно по целия свят е пълно с хора, дето не могат да си правят сметката и то без като американците да са възпитавани цял живот в яко консуматорство. Плюс това вече ти казах - тук начина на живот е различен и не можеш да очакваш хората да живеят като в Европа. Например средното американско семейство има 3 и повече деца. Представи си как тия всичките деца играят няколко спорта. А сега си представи като тръгне да ги кара майката по въпросните мероприятия заедно с екипировката дали ще и стигне малка европейска 1.8 литра кола да си свърши работата. Ами като тръгнат на едно пътешествие през половината държава - тогава как мислиш ще се чувстват в типична европейска кола? Та затова хората имат големи коли. И обикновено имат голяма кола, с която майката вози децата и втора по-малка кола, която кара бащата. Постой още малко тук, огледай се как живеят хората, пообиколи малко из страната и тогава се впускай да правиш такива генерални заключения. Не може за няколко месеца да потънеш в живота тук и всичко да разбереш. Т.е. съвсем нормално е да мислиш в началото по тоя начин - повечето минават точно по твоите стъпки и винаги идва момент, в който се осъзнават и спират да търсят разликите и да раздават квалификации, а просто приемат нещата за нормални за тук. Народи си деца (ако още нямаш) и после тръгни с тях да обикаляте страната всяко лято с 1.8 литровата си европейска кола и пак ела да си поговорим тогава кой е прост и кой не чак толкова  .[/quote] Това за голямата кола- ами то е измислено... има си миниван с дизелов мотор -например 1,9 на ФВ вози 7-8 човека, просторно ,гори под 8 лита натоварен на мах и при скорост 160...и т.н Само че фирмите що да предлагат нещо такова на клиента като тои е обработен и готов да плати бензина на ван с 4 и повече литра бензинов мотор ...... Иначе може и да си прав ...след време се свиква с кривотиите... ама то и с каторга в сибир се свиква.....
|
| Сря Апр 11, 2012 2:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
За разлика от Сибир тук няма ограда и няма нужда да свикваш с неща, дето не ти харесват, т.е. хората тук имат все пак някакъв избор  . Кеф ти малолитражки, кеф ти V8-ци - никой не те принуждава каква кола да караш  . Иначе да се върнем на газовия пазар: тоя месец цената падна пак - от 0.34$ на 0.28$. Да са живи и здрави тези с шистовия газ да я свалят още  . Бензина пък бая се вдигна, ама последните 3-4 дена тук при нас падна с около 30 цента на галон, та дано и той да се задържи така. Ако може пак да стане $1.8 като когато дойдох, пък който иска да си кара дизелови венове и малолитражки  .
|
| Сря Апр 11, 2012 3:37 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
еее 1.8 едва ли ще стане, освен ако не отворят всички затворени кладенци и съвсем случайно не се открият още големи, което е малко вероятно. От друга страна те сега май основно от тексас смучат, или по скоро са смукали, ама сигурно и на други места има някъде по нагоре. Хубаво е че газта пада, тука уж спазариха по-ниска доставна цена, интересно с колко ще се вдигне към крайния потребител  п.с. ти си мечтаеш за 1.8 на галон, аз ще съм доволен на 1.8 на литър ....
|
| Сря Апр 11, 2012 8:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Цената не бензина ще расте в краткосрочен план - 4-5 години. Трябва да се появи алтернатива за да я срути. Засега такава няма.
Лично аз съм готов за 3 кинта за литър това лято. По висока ще ми дойде нанагорно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 11, 2012 11:12 am |
|
 |
|
¶
|
Нафтата втори месец не помръдва от $4 за галон, докато бензина последно го зареждах на $4.79 за галон ( $1.27 за 1л.). Един от отдел продажби до вчера идваше с една Toyota Sequoia, продал я и си взел Audi A6. Мен лично Toyota Sequoia много ми харесва, яко и здраво животно, обаче 20л/100км. градско ми идва в повече  Още половин година $4.7 за галон и дилърите ще се напълнят с подобни автомобили. Засега $0.18 на миля ме устройва напълно, но гледам, че в Детройт още си карат на $3.75 за галон 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Апр 11, 2012 1:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тука вдигат метана, не знам с колко ама ми се стори с много, последния път като зареждахме кадито май беше около 30 лв, хем беше доста празно, днес ми взеха 45 .... може дае било повече като кг, ама цената преди определено не беше 1.87 скоро инвестицията в метанова кола няма да си струва, добре че до тогава тия сервизните ще са се изплатили 
|
| Сря Апр 11, 2012 11:45 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Ами да ти кажа и аз си мислех че като се дигне бензина ще се спрат с големите кочини..ама требе да заменят населението с българи и тогава ще стане. Брат американец ще му кажат че кола 2л е маломощна бракма ,скапваща се барзо и т.н и той ще си купи пак некои местно произведен дъргел ненаситен на бензин. преди няколко дена идва един колега да съм му помгнел да избере некакв пикап. Форд Ф150 .....е бахти и дъртите лъжи дето пускат та да клъвне клиента и наи вече безумието е че им вярват.. 5литра осмак мотор ,автоматик с 2-3 тона желязо собствено тегло - гори 15 мили на галон градско -което е 15 литра на 100км (4х15=96,56км съответно 4х3,78литра е 15,2литра ).... ще стане ама ако го пуснат от некои баир надолу......  .
|
| Пет Апр 13, 2012 3:34 am |
|
 |
|
¶
|
То трябва и време, затова казвам поне още половин година да се задържат такива цените на бензина и ще започнат да сменят возилата. Щото има доста хора които пътуват на ден между 50 и 100 мили, това ще рече грубо над $500 на месец за бензин. Обаче излиза друг проблем: трудно ще се съберат във возилата с европейски и японски размери , ще ми е интересно да видя примерно как 150-200 кила сланина се навира в Хонда Сивик, май е мисия невъзможна 
|
| Пет Апр 13, 2012 2:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хайде, хайде, има и големи Хонди, ние имаме .. мм вояджър ли беше, е мотора пак е над 3 л, ама не гори много, сравнено с някои други. А иначе всичко си има цена, ако ти кажа че баба алфа или лексуса дето са с 2 л двигател горят двойно повече на тоя вояджър .. има няма 16 на сто, ако ги караш със 150-160, айде лексуса на 150 е малко по добре щото е със 6-та. На същата скорост мерцедесчето с 3.5 л и 300 коня гори има няма 10, горе долу и джипката гори толквоа ама нафтица. Та изобщо нещатат не опират само до двигателя и неговия обем. Много често големият и интелигентен мотор гори по малко от малкия, особенно при по-голямо купе. Иначе за малките колици, аз съм много против, освен за младежи за друг не знам за кого стават.
|
| Пет Апр 13, 2012 7:50 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Айде сега - за градско ползване от един човек малкия автомобил си е незаменим. Оня ден се мотахме в Търново с един колега с неговата 156-ца - голям зор вижда да знаеш... То едни маневри, едни чудесии. Горката и трябва голямо майсторство в нея теснотия. А същото това съм сигурен че с корсата ще се справя почти без грижи.
|
| Пет Апр 13, 2012 10:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А какво да кажем ние с гайдите, които с едно Рено Клио по няколко пъти сме навъртявали над 3К км до БГ и обратно?! На магистралата (не българската) средната скорост е 150км/ч а що нещо изпренесохме.. Май не литрите са виновни.
Разходът на гориво така и не засякох , но със сигурност е наполовина от на Черен джиБ.
|
| Съб Апр 14, 2012 6:12 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Чакай сега, не говорим за 156-ци, а за големи коли, 156 като са я правили са забравили че трябва да завива, със сигурност много камиони имат по малък радиус на завой, не е правена за такава употреба. Иначе по София съм си перфектно и с буса, никакви проблеми а и е голям и червен, все едно си ходи със знака път с предимство  Търново кво му е, ако изключим района около крепоста, там малко нагъчкано, иначе си е перфектно, и с бус го обикалям и с джип, нямам грижи, е баба алфа с нейната поврътливост е по друг случай, ама пък с някоя S класа или LS ... никакви грижи, не е до размера само.
|
| Пон Апр 16, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е че кой казва че е до размера - аз се му се чудя на колегата къв е маневрист - все едни странни подходи, все гледа място за две коли да има ... пък то не било от шофьора само. Ама и той тъй вика - не е за маневри тая кола а за каране по прав път 
|
| Вто Апр 17, 2012 9:43 am |
|
|