|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:29 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Любопитно
Имах предвид, че размерите са малки за добра защита. Но китаеца тестваше с някакъв гайгер или апректрометър отвсякъде, уж имало сертификати някакви. Но...по-добре да не пробвам.
|
| Пет Ное 07, 2025 1:16 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами просто трбява да си внимателен. Аз предполагам, че там енергията е по-висока. На 70 keV 3 мм олово са над 99% поглъщане, т.е. не е голям зор да си направиш защита дори и да няма, но все така е добре да сложиш една престилка и якичка за всеки случай. Аз последният път малко през просото го карах разчитайки че излъчва насочено ама да видим, уж го бях покрил с яката, лошото е че от това няма да ми поникне трета ръка или втори .... просто се мре дори и не с емъчиш чак толкова много, демек и сеир няма ... 
|
| Пет Ное 07, 2025 1:23 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Умирането няма да е лесно, виж обаче пази очите че хората слагат яки и престилки, ама очите не ги пазят с нищо.
|
| Пет Ное 07, 2025 1:42 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Това дето го нищите, да разбирам ли, че е детектор на рентгенови лъчи, дето ги конвертира в нещо си, например електрически сигнал? Или това излъчва X-ray? Тоест, това е друга джаджа, а не китайската хуйня, дето снима платките?
П.П. Ние си плащаме за рентгенови снимки на външни фирми, та не съм се замислял много много как работят в тази сфера машинариите. Че и цветни ни ги пращат напоследък.
|
| Пет Ное 07, 2025 3:01 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това което коментираме е сорса, това лъчи, а те това примерно е сензор. Тоя например е 30-160 kvp, 1536х1536 16 bit. 0.1 mm пиксел и активна зона 170х170, снимал съм за проба платки, вижда се добре, но си трябва и софтуер който да обработва изображенията, и обикновенно се играе с енергията за да видиш това което те интересува. Ние работим по медицинско приложение с това, някой ден ако остане време ще видя как мога да го уползотворя за платки. Иначе вече ми свърши на няколко пъти работа за чисто механични проблеми, ама снимането им е приключение, да го наместиш в ковчега, да наместиш това което снимаш ...
|
| Пет Ное 07, 2025 4:27 am |
|
 |
|
Grubi
|
Това е другата машинка на тези чайници, за разпояване (сложих всичките машинки, не само едната) https://www.tbklasermachine.com/products.html
|
| Пет Ное 07, 2025 8:06 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Интересни машинки, но не са за мен, аз избягвам да ремонтна дейност освен на сандъците дето купувам, ама там по често е нужен гаечен ключ  избягвам да запоявам БГА и подобни, платките с такива си ги поръчвам наситени.
|
| Пет Ное 07, 2025 8:16 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Така, де - затова е в раздел "Любопито" 
|
| Пет Ное 07, 2025 8:26 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 |  |  |  | ToHu написа: Това което коментираме е сорса, това лъчи, а те това примерно е сензор. Тоя например е 30-160 kvp, 1536х1536 16 bit. 0.1 mm пиксел и активна зона 170х170, снимал съм за проба платки, вижда се добре, но си трябва и софтуер който да обработва изображенията, и обикновенно се играе с енергията за да видиш това което те интересува. Ние работим по медицинско приложение с това, някой ден ако остане време ще видя как мога да го уползотворя за платки. Иначе вече ми свърши на няколко пъти работа за чисто механични проблеми, ама снимането им е приключение, да го наместиш в ковчега, да наместиш това което снимаш ... |  |  |  |  |
Analog има едни ссд матрици точно за рентгенови лъчи( особено ги предпочитат разни производители на ст сканери)..
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Ное 08, 2025 5:00 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това е поевропейчени китайче, dee tee https://www.deetee.com/. Този е тфт, по-евтин като технология. Правен от китайци купени от финландците, омазали API-то, неясно защо не използват китайското което работи безпроблемно ...нямат компресия, трън в гъза ...
|
| Съб Ное 08, 2025 5:55 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Ное 12, 2025 2:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе като гледам как лесно го обърна ...
|
| Сря Ное 12, 2025 2:45 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
По-скоро въпросът трябва да е "Как плющи?", набухано с още няколко като него в купето на тюнингарска демо кола.  Ето как: > Водитель показал, что такое настоящий басИ си представям как в този момент на сцената се качват тези симпатяги  : Още малко за тази форма на лудост  : > TAP OUT Subwoofer Demos & LOUD Car Audio BASS Systems @ The XS POWER Show & SPL Competition
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Ное 14, 2025 3:59 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Случайно попадна в полезрението ми - скъзи емулатор. https://zuluscsi.com/Ако някой има дърти скъзи дискове за "претакане", но няма работеща машина със скъзи контролер...
|
| Сря Ное 26, 2025 11:15 am |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
То това не е ли обратното ? Да емулираш SCSI диск от имидж записан на SD карта.
|
| Сря Ное 26, 2025 7:00 pm |
|
|