| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: пак за банковите карти
Стига с тая храна бе. В Америка продават същия боклук като в БГ. Ако искате хубава храна, забождате колците в градината и това е... Опита ми показва, че от почти всеки инженер, става перфектен градинар 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 15, 2012 2:38 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
+1
_________________ Хайде де!
|
| Сря Авг 15, 2012 2:49 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе аз съм добро прасе, сещам се за храна само като огладнея. Та едва ли бих направил много разликата. За градинар сигурно и аз ставам, белким се сетя от коя страна да хвана мотиката, ама изпитвам в най-добрия случай нулево желание да го правя  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 15, 2012 2:56 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
|
| Сря Авг 15, 2012 10:32 pm |
|
 |
|
sthx
|
Не е някой - много са . И такъв им е занаята. Пък на мене от 2 години ми е излязъл номера за зелена карта и не благоволявам да ида да провера на място как е. Като съм доверчив - така е.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Авг 16, 2012 8:23 am |
|
 |
|
zaphod
|
е, фантастичните филми преди 20 години показваха че ще ядем хапчета или пасти от туби, бройте се късметлии но както някой каза - който иска да яде натурално, да си гледа храната сам.
|
| Чет Авг 16, 2012 10:14 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ако питаш мен по-добре и не проверявай, защото после от още един ще слушаме как аметиканците са супер тъпи, нямат свястни коли за каране, няма какво да ядат и не могат да си сменят входните врати  .
|
| Чет Авг 16, 2012 10:24 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Повече от 20 даже. Имаше една серия на "Семейство Мейзга" в която получиха храна на хапчета от бъдещето.
|
| Чет Авг 16, 2012 10:37 am |
|
 |
|
sthx
|
Toва, което го изброяваш не ме интересува въобще. Интересува ме смисълът от разходката, а такъв не виждам.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Чет Авг 16, 2012 10:48 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нали и аз това казвам де - много хора също като теб не виждат смисъл от разходката, но въпреки всичко я правят въпросната разходка и после слушаме приказки от 1001 нощ  . Та на теб поне ти прави чест, че не се впускаш в начинание, от което не виждаш смисъл. Няма универсална рецепта за успех и щастие.
|
| Чет Авг 16, 2012 11:13 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе всичко е толкова относително че няма на къде. За каква финансова сигурност говорим за сащ, там такова нещо няма. Това което има там е свободата да си продаваш труда и възможността яко имаш желание да постигнеш целчте си. Точно тази свобода е застрашена от онова черно педалче. Други свободи много не са останали, но това е достатъчно. Нещата отидоха в друга посока. Контрола е задължителен, и както димитър казва това в бг е идиотщина. Идея си нямате в какви сгради живеете и работите и какво безумие са публичнити обекти. Аз съм зо конрол
|
| Чет Авг 16, 2012 7:20 pm |
|
 |
|
zaphod
|
колко хора умират от срутени сгради, така както няма контрол, и колко от катастрофи с коли, така както има?
|
| Пет Авг 17, 2012 6:39 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
На мене нещо не ми е ясно коя е тая агенция по контактите в щатите дето контролира електроинсталациите в къщите.
Мога да си представя лесно, че застраховката на къщата няма да е валидна ако е пипал нелицензиран рационализатор; но ако има щатска/федерална агенция по тия работи нещата са отишли много напред към комунизъм. То аз и тук лесно мога да си представя как застраховката на къщата би била невалидна по същата причина (не че знам как е).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 17, 2012 1:12 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Например тука в америката свързването на няколко ел. товара ,при това мощни – ами заголват жиците и ги усукват с клещите и отгоре слагат една пласмасова капачка и съответно това е издигнато в стандарт...та освен че има загуби на ел. енергия –както и да е понеже са след електромера клиента си ги плаща но при такива връзки какъв е проблема да грее и да се запали после нещо... къщата е от картон,мукава ,талашит и дръвца – в Бг на такова нещо му викаме дървена барака ,но както и да е - тука в америката е къща – та това се пали от лесно по лесно ,то мани това ами за отрицателно време могат и околните къщи да се запалят –съответно трябва контрол.
|
| Пет Авг 17, 2012 10:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
абе за тия връзки хич не си прав. перво контактната площ на усуканити кабели и по голяма от тази на клема. После тая капачка не е само капачка тя осигурява пристягане на връзката и освен това допълнителна контактна площ. За разлика от много клеми, при този метод няма опасност от пречупване на проводника, за монолитин говоря. Аз съм с две ръце за тоя метод, има един куп приложения и е бърз и надежден. Абе от постовете ти звучи да си много недоволен от хамериката, защо просто не се преместиш другаде. Аз примерно не я харесвам, но и ни отричам ред предимства. Децата ми живеят там а аз ходя за па седвица две в месеца, но така като гледам май ще се местя за постоянно. Има дървении, но за децата мисля е по добре към момента. п.с. ти си бил в германия и знаеш какво е vds нима това не е регулатор и то досто протекционистки в момента искаме да ни сертифицират за определени дейности но те не искат, страх ги е да не пуснат чужда фирма в германия. Не е до изисквания и стандарти защото отговоряме на всичко а имаме и немци и сме готови да вземем още.
|
| Съб Авг 18, 2012 2:49 am |
|
|