| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Бойко - оставка
Мда ама апартаментът е необитаем и разходът е да си измием ръцете и да ливнем малко вода в тоалетната като се изпикаем. Освен мивката в банята всичко друго е затапено. Ако имаше теч комшиите отдолу щяха да знаят.
Майсторите сега почнаха да мажат и ако следващият месец имам 10-20 кубика к'во да прая?
|
| Нед Мар 10, 2013 12:27 am |
|
 |
|
zaphod
|
ами гледай водомера. а може и да са отчели грешно, аз като знам водомера как се отчита с тия аналогови стралки, не бих се учудил на грешно отчитане. примерно 3.9=3 другия месец може да стане 4.1 = 5, ей ти два кубика.
|
| Нед Мар 10, 2013 8:28 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Тъщата е водомерка и знам, че като не и остане време за някой абонат или пък няма достъп си пише служебно нещо - или колкото е било предния месец или нещо минимално колкото да не се трупа голяма сметка. С времето после се изравнява. На мен ми върши работа - имам една ипотека в БГ и ДСК свалят лихвата с половин процент ако плащам 2 услуги, ток и вода са най удобни, ама като не живея там плащания няма и някой трябва да ходи всеки месец да святка лампи и да пуска вода - та за 2-3 лв месечно спестявам по 30-40 от лихвата. Цирк. Та като ми напишат ей така нещо минимално съм доволен - лятото за 2-3 седмици като си харча предплатените ток и вода  Темата е за Бойко де, извинявам се за оффтопика ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Мар 10, 2013 12:09 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е баш водарите от сума години имат начин човек да си самоотчита водомера през уебсайта им, жената го прави така. Я минат веднъж годишно я не за контрол и това е.
[edit] Не бях напълно буден като писах това - вярно е ама важи за "Софийска боза", Бонго знам ли го какви бози го захранват [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Мар 10, 2013 2:38 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Така е, специално в София, водата е на доверие. Можеш с години да не пускаш инкасатора в къщи и да се самоотчиташ. И накрая да кажеш - ами счупи се водомера, пишете една база и ми дайте нов. Анархия е малко.
Аз например нямам време да ги пломбирам след ремонта и от 3 години маам на база. Ама то у нас водата се лее с кофи, та няма да се учудя и ако стигам базата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 11, 2013 12:53 am |
|
 |
|
tgi
|
Ами тука последното лято идваха да сменят водомера - щото бил направил 5 години предишният (!? - някакъв закон ги задължавал, той си работеше като нов). Идвали са и да контролират самоотчетите - ама напоследък не са, изглежда са си отбелязали, че няма измама и не си дават съответно и много зор.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Мар 11, 2013 1:03 am |
|
 |
|
741
|
На пет години трябва да минава през лаборатория за проверка и само ако не е в норма се слага нов. Веднъж се вързах на тоя номер. Проверката беше нещо около 20-25 лева, нов водомер с монтаж и пломбиране е 50-55, ако е работил дълго почти сигурно се е напълнил с боклук и ще отчита грешно на най-малкия дебит в лабораторията - и съответно плащаш и двете неща. Затова вече като направи 6-7 години и поискат проверка, направо им казвам да слагат нов.
|
| Пон Мар 11, 2013 10:20 am |
|
 |
|
tgi
|
Тия нищо не взеха май, просто го смениха и си отидоха.
|
| Пон Мар 11, 2013 10:35 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Срока за задължителната проверка стана вече 10г, което я обезсмисля! Направо подмяна.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Мар 11, 2013 10:36 am |
|
 |
|
741
|
Не са ти искали, щото при теб водомера е техен. И при мен общия водомер е техен, ама тези в апартаментите са си на собствениците и поддръжката си е за наша сметка.
|
| Пон Мар 11, 2013 11:05 am |
|
|