Отговори на тема  [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 99  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ChatGPT
Ти би трябвало да имаш повече от 20 години пред теб. Аз вече например от известно време нямам 20 години и това силно ме депресира... Остаряваме и това е факт. Депресира ме факта, че някой ще ми каже след 16-17 години - изчезвай. Е, ако работя и по- до късно, ще са близо 20. Инак въобще нямам притеснения за работата, мен ИИ слабо ще ме засегне, ако изобщо. То ти си се захванал с приложенията на високо ниво, които използват потенциала на моделите в най-пълния им вид, с всякакви възможни ресурси (които не са еко вече). Аз например искам да задълбая сериозно в Edge AI, защото ме влекат embedded. И в двете има много перспективи. И виждам положително, как и ти си осъзнал, че АИ все пак си има своите лимити и наистина в момента се преекспонира. Но доста хора ще забогатеят бързо от това в следващите няколко години, а доста други ще изгубят много пари като в следствие.

Сря Мар 11, 2026 2:58 pm
Профил

Мен не ме притеснява загубата на работа, ако може да върши това което върша аз ще е чудесно, лошото е че не може. Усилено опитвам да го използвам, за някои неща върши работа, добре се справя с писанията ми, аз едно, че по принцип често разменям букви, отделно с него не трябва изобщо да мисля за правопис, 99% от всичко което пиша е на английски и спелинга, времената, и всички екстри са си време, иска проверка, с АИ-то просто му давам текста и той ми го връща прилично звучащ. Сега трябва изрично да му кажеш какво очакваш, иначе това което ще върне може да не е това което си искал да напишеш, но като му кажеш да проверява само граматика и смисъл и прави само това.
С техническите аспекти има проблем, и то сериозен проблем който като че ли се задълбочава с новите модели, лъже, и вече не е толкова лесно да го хванеш къде лъже защото голяма част от това което генерира е коректно, конкретно ако го накараш да калкулира нещо малко по-сложно, няма начин да знаеш дали не е излъгал / сгрешил някъде, трябва да проверяваш всичко ред по ред. Ако е нещо просто ОК, но ако е по-комплексно сметка, или му се доверяваш или губиш повече време то колкото ако си го сметнеш сам.
С кода виждам същите проблеми, но аз имам опит с ChatGPT, другите не съм ги използвал. Неща които са свързани с регистри и работата на хардуера много ги бърка, и няма начин да знаеш кога лъже и кога не. За един и същ чип съм го хващал да дава некоректна информация и то много упорито, и да дава съвсем вярна информация.
Те тая му ненадеждност е най-сериозния проблем.

Сря Мар 11, 2026 6:29 pm
Профил
Аватар

Малко са балонирали нещата с ИИ, да видим до кога. Аз очаквам до към 12-18 месеца да се разбере накъде ще отидат.

Микрослоп щели да пускат Джам 12. Напълно съвсем интегриран с ИИ. Щот иначе никой няма да им го ползва. Освен това доста от функциите на ОС щели да бъдат на абонамент... Ще се застрелят ли в крака или нещо друго?... Да видим... А, да - и верификация на възрастта и акаунт за да го ползваш... Тия не се научиха да си стоят в нишата на работните станции и гейминг компютрите.

Сря Мар 11, 2026 8:34 pm
Профил
Аватар

Дограма 11 е достатъчно гадна и без ИИ. В експлорера, на десен бутон на мишката няма кът, копи и пасти, а иконки. Като за олигофрени... :D

Сря Мар 11, 2026 9:09 pm
Профил

Аз все така съм на 10 и нямам никакви намерения да минавам на 11 или нещо друго освен ако някой софт не се изхитри да го иска .. и това най-вероятно ще е солида ...

Сря Мар 11, 2026 9:33 pm
Профил
Аватар

По някой път изтъпява много мощно.

Пет Мар 13, 2026 11:36 am
Профил
Аватар

Изглежда намерих мотика в чата :)
Питах го "Как се пише на правилен български език фразата "Ти защо крадеш на човека мушкатото?" но в множествено число".
Прекъсна сесията на два пъти...

Сря Мар 18, 2026 6:26 pm
Профил

Тия дни изнаглява, давам му текст само да го види за грешки и граматика, той почва да го перефразира, казвам му да не го бара той си знае неговото, почва да ми обяснява как звучал .. тонът ми бил груб и неуважителен .. надявам се да са му изпушили няколко диска като е прочел отговора ми ... накрая направи каквото исках но много упорит ... май скоро ще е деня в който ще реши че трябва да поеме нещата в негови ръце ...

Сря Мар 18, 2026 6:46 pm
Профил
Аватар

не мога да не направя паралел с един друг Ентелект
семплата женичка Ка Я имала списък с книги, които като ги прочетяла, щяла да стане (много) умна. списъка е от лятото в 6-ти клас, може би?
та и Чато, изсмука цялата налична памет на планетата, ама явно не му помага

Пет Мар 20, 2026 6:35 pm
Профил
Ранг: Напреднал

Днес във връзка с кончината на Чък ги накарах да ми измислят "остроумен виц" за да съобщя в една групичка - в това направление са гола водичка ... никво въображение нямат ... измислят вицове по-зле от третокласници (мисля си ,че шегите , иронията и "тънките намеци" са върхът във вербалните способности на човека - не напразно подраставащите с течение на времето усвояват тоя визш пилотаж при комуникацията помежду си - образно казано)

С това нищо лошо не казвам - а правя паралел ,че все още са "инструмент" със специфично приложение (да ми напишат код за ардуино - се справят блестящо ... поне от моята камбанария е така) - то и с чехла можеш да забиеш пирон ... ама по-продуктивно е да ползваш чук :D

Пет Мар 20, 2026 10:04 pm
Профил WWW
Аватар

Цитат:
Изследване: AI чатботовете твърде често се съгласяват с потребителите

https://it.dir.bg/tehnologii/izsledvane ... rebitelite
Интересен термин - "AI угодничество". Тоест, Изкуствените Идиоти са нагаждачи и се мазнат. Интересно... :D

Сря Апр 01, 2026 8:38 am
Профил

itso.t написа:
Цитат:
Изследване: AI чатботовете твърде често се съгласяват с потребителите

https://it.dir.bg/tehnologii/izsledvane ... rebitelite
Интересен термин - "AI угодничество". Тоест, Изкуствените Идиоти са нагаждачи и се мазнат. Интересно... :D

Това може да се види и тук във форума - диалозите на Уизарда с ИИ.

Сря Апр 01, 2026 9:22 am
Профил
Аватар

няма как да ми угоди,
защото статистическите вектори, които търся
не се намират във формата на разговора
Дали ще го водя за носа с: Хей приятелю или Тъпанар
не е целта на самия разговор

Сря Апр 01, 2026 12:02 pm
Профил ICQ

Ами не знам за разговорите на уизарда, не ги следя, но 100% чата се опитва да угодничи, аз бях писал нейде по-горе, ако решиш да го питаш нещо трябва да е напълно неутрално, иначе веднага залита в посоката в която въпросът е поляризиран и с еднаква упоритост може да ти доказва, че земята е кръгла или плоска .... чудя се как може да е използваемо ...

Сря Апр 01, 2026 3:28 pm
Профил

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Това угодничество на чатовете е напълно преднамерена политика от техните собственици. За да ти
продадат нещо и да си изградят търговския монопол, въпросните 'бизнесмени' или трябва да седнат да работят реални работи
, т.е. да имат реален бизнес произвеждащ реални продукти към които не е нужно да пристрастяват клиентите, те сами
ще ги търсят, да въртят реална логистика и търговия с реални рискове и т.н.
...Или трябва да изобретят поредния вреден навик към който да намерят начин да те престрастят. После да 'бъгнат' системата доставчик на вредния
навик преднамерено да не може клиента да го ползва и да страда, и да поискат пари да го 'дебъгнат' ....и така многократно. Или всякакви други коерцивни
практики изградени около платената поддръжка на 'тамагочито' -вземане на данните ти, пробутване на реклами, полит-демагогии и пропаганди ...

Сря Апр 01, 2026 4:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1473 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 99  Следваща