Отговори на тема  [ 1466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 94, 95, 96, 97, 98
Любопитно 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Любопитно
Няма какво да се чудите. Имаме си нагледан образец във форума. Само го наблюдавайте и ще разберете последните тенденции.

За последните 1-2 седмици ми се наложи да търся информация по доста различни теми. Опитах се да ползвам чатгпт за търсачка. Доста успешно. Намираше ми техническа информация от руски, френски и японски форуми която я няма в англоезичните. До тука с доброто. Страшно неприятно "държание". Постоянно се обяснява, предлага, пита, нарежда. Кажи ми това. Направи онова. Хем му казвам, че въпросите ги задавам аз и то пак продължава. Възпитава подчиненост. Опитва се да те води. Да ти налива акъл. А в обоснованията си все едно чета на визарда темите. Или чата тотално е превъзпитал визарда или визарда е ник на някоя по-нова версия чат. Каквото и да е го готвят за да управлява следващите поколения. И тях ги възпитават в тази посока. Робите ще стават още по роби.

П.П. Ицо купувай още секачки. По-голям размер. Очаквам около дейта центровете да се разположат автоматични картечници, ПВО и въоражени войници (роботи).

Вто Сеп 08, 2026 10:15 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мдам,
Няма да мине доста време и ше се разбере че с тези дейта центрове държавите си продават душата на дявола ...
Сега се оплакват че прясната вода недостига...
Оказва се че доста голям процент отива за охлаждане на такива центрове...
Същото е с ел. Енергията защо поскъпва (като оставим настрана залитането пп вятър и слънце) е защото се появи консуматор дето тури доммените пещи и домашните климатици в джоба..
Това ако не сте чували за забраната( всъщност не е точно забрана, но трябва да получиш разрешение което никога не идва) за да ди турнеш климатик в апартамент или къща ( в англиите и франциите). Е може да си сложиш не е като да не можеш ама смотан вътрешен със въздуховод, иначе загрозяваш фасадата и общината ти се кара.
Като цяло е да се пести енергия за да остава повече за АИ дето дава съвети на визарда колко кила магнезий са необходими да си излекуваш хемороидидте между ушите :)

Вто Сеп 08, 2026 12:44 pm
Профил

За водата ...тука малко не съм съгласен, АИ вода не пие, как я изразходва тая вода ? Тя се използва за охлаждане, минава и заминава. Не съм в течение с модерните тенденции, но предполагам нито я замърсява с нещо, нито пък на изхода е с много висока температура, би трябвало да е лесно рециклируеми.

Вто Сеп 08, 2026 2:26 pm
Профил
Аватар

Добра снимка на Грипен от шоуто през Август
https://www.airliners.net/photo/Sweden- ... en/8185247

Съб Сеп 26, 2026 2:14 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Grubi твои ли са снимките? Страхотна колекция, брелиото и 21-ците са ми любими!

Нед Сеп 27, 2026 2:50 pm
Профил
Аватар

Помогнете ми да разбера моля, какво толкова привлекателно има в тия военни самолети и хеликоптери?
Да бяха снимки на хубави жени е напълно разбираемо, но това??

Нед Сеп 27, 2026 4:05 pm
Профил

Хммм според мен има доста общо между красива машина и красива жена ....

Нед Сеп 27, 2026 8:40 pm
Профил
Аватар

@VPavlov - то си пише автора там, не съм аз. Радвам се че ти харесват.
Аз съм снимал, но не съм стигал до airliners.
Те имат сериозни изисквания какво и как си снимал, и т.н.
Самият човек същи се занимава професионално с авиационна техника, а баща му е бил пилот.

Нбабане - това не е за всеки, пък и не пречи да харесваш едното и другото.
За всеки си има занимание ;)

Нед Сеп 27, 2026 8:41 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Помогнете ми да разбера моля, какво толкова привлекателно има в тия военни самолети и хеликоптери?
Да бяха снимки на хубави жени е напълно разбираемо, но това??

Има хора, които работят в авиационния и отбранителен бизнес. Тях ги следят изкъсо къде какво пускат и зяпат онлайн и за да демонстрират лоялност въпросните хора споделят снимки на самолети/въртолети цивилни/военни накратко - всичко свързано с бизнеса им без да нарушават правилата за поверителност.

ToHu написа:

Красива бойна машина е оксиморон. Такива красиви и изящни машини заминават за скрап в момента, в който се наложи да си доказват качествата по предназначение.

Пон Сеп 28, 2026 9:04 am
Профил
Аватар

оффф - тия снимки са от публични авиошоута или срещи за пресата... концерните си имат и фирмените фотографи, и там всичко се контролира.

но това са хора които не снимат от оня ден - и знаят какво им се пише, ако сгазят правилника и публикуват във възможно най-гледаните страници.

Обаче ако се настаниш с телеобектива до военно летище (което няма обособена публична зона) - няма да чакаш дълго преди да те приберат. Ония които снимат по чукарите в Англия - пилотите и шефовете много добре знаят че са там, както и на други места.

Т.е. конспирации няма (за съжаление).

Пон Сеп 28, 2026 11:52 am
Профил

ToHu написа:

Красива бойна машина е оксиморон. Такива красиви и изящни машини заминават за скрап в момента, в който се наложи да си доказват качествата по предназначение.[/quote]

Тука много грешиш, повечето бойни машини са красиви, особенно самолетите, дори и f117 си има чара и красотата, хем да е като дялкам с теслата ...нщприцента красиви жени е доста по малък от процента красиви бойни машини, но все пак и там много често има недооценена красота защото гледащия е има твърде ограничено разбиране и мироглед ...което не значи дай да ебем крокодили и хипопотами .....

Пон Сеп 28, 2026 4:23 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1466 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 94, 95, 96, 97, 98