Отговори на тема  [ 1589 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 106  Следваща
ChatGPT 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: ChatGPT
ами ... или трбява мнго да с епримолим на ВВ, или да се надяваме че някой от малоумниците в Иран или Северна корея ще събере достатъчно материал за да направи световен рестарт, след това проблема ще е камък за пещерата

Чет Авг 27, 2026 1:20 am
Профил
Аватар

:roll:

мъсков си призна, че е съвсем предстоящо появяването на напълно изтърван ИИ, цупещ се като капризно дете, но прочело всички книги на света.
неминуемо това ще е световна щета, но той искал да е Първия

---

сещам се за персонажът в галактическия стопаджия, който бил безсмъртен. и в един момент успял да обиди всички жители на вселената.
въпрос на време, ако последното ти е неограничено от разните му теломери.

---

ToHu написа:
... след това проблема ще е камък за пещерата

бе КТ315 да има

вчера цял ден се взирах в един сикуенсер от 18 релета. накрая се усетих, че и той вече се взира в мен.
работил си е 30 години, и в крайна сметка почнал да гличи

Чет Авг 27, 2026 5:56 am
Профил
Ранг: Новодошъл

Model Hardware Standard by Anthropic
https://www.anthropic.com/news/model-hardware-standard-research-preview

Чет Сеп 03, 2026 6:27 am
Профил
Ранг: Минаващ

ДедоБоре написа:
:roll:

... но той искал да е Първия...

Тъй тъй, прав е човекът, първият остава в историята а останалите се редят на опашка по отъпканите пътеки да "катерят" Еверест.

Чет Сеп 03, 2026 8:15 am
Профил

nixx написа:
Anthropic

Зеленчуци. Търсят лесни пари. Щели да контролират микроскоп. На тая простотия само друг зеленчук може да се хване.

Чет Сеп 03, 2026 9:31 am
Профил

Лесни пари всеки търси, не това е интересното, нито дали ИИ е балон (най-вероятно е, той и дот-кома беше и се спука, но след себе си остави голям технологичен напредък). Не знам за теб, може би си копал в тази сфера и си видял, че нито има хляб, нито бъдеще -- за мен лично възможността устройства да се управляват от ИИ-агенти отваря огромни възможности пред множество индустрии (както и рискове, разбира се). Сега, дали ще го постигне Антропик или някой друг не е от значение, важна е идеята и, че се работи в тази посока. Аз съм в сферата на Life Science Instrumentation (де да го знам как е на български), където автоматизацията и интегрирането на различни системи винаги е било голяма болка.

Чет Сеп 03, 2026 4:14 pm
Профил

Един от най-иновативните проекти преди няколко години беше малко компютърче в кутия, работещо на Интел Атом май беше, с бутон и камера. Предназначено е за слепи хора. Слепия натиска бутон, компютърчето прави снимка, подава я на ИИ за анализ и чата започва да обяснява на слепия какво се вижда на снимката, така слепия добива представа за заобикалящата го среда. Та иновативното в случая не е ИИ, а е начинът по който се използва. Самият ИИ е плод на години еволюция, първото масово използване беше на Сири, доколкото помня в iPhone 5. И преди Сири е имало асистенти/чат ботове, но да го набуташ в телефон си беше сензация.

Чет Сеп 03, 2026 5:12 pm
Профил
Аватар

Никой не е в безопасност... :lol:
Цитат:
Уволнени заради AI програмисти създадоха изкуствен интелект, който да замени изпълнителния директор

https://btvnovinite.bg/svetut/uvolneni- ... ektor.html

Сря Сеп 09, 2026 8:48 am
Профил

Те май в Китай вече имат училища където вместо учители ползват ИИ. Колко време ще мине преди да дойде и при нас тая работа и да направят народа подчинен на ИИ-то. Мутрите не са се усетили. До 5-10 години филма Орлово Око ще е реалност само дето ще е контролиран от тея дето владеят света и ще служи за контрол над масите. Май сме последното поколение със секачки в джоба.

Сря Сеп 09, 2026 11:11 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Pif написа:
Те май в Китай вече имат училища където вместо учители ползват ИИ. Колко време ще мине преди да дойде и при нас тая работа и да направят народа подчинен на ИИ-то. Мутрите не са се усетили. До 5-10 години филма Орлово Око ще е реалност само дето ще е контролиран от тея дето владеят света и ще служи за контрол над масите. Май сме последното поколение със секачки в джоба.

Скоро си мислих по подобна тема ... почти съм убеден ,че идните поколения ще бъдат обучавани/възпитавани от ИИ (дори и да не е "задължително" или на нормативно ниво - просто на Родителите ще им е по-лесно да натирят хайванчето да пита ИИ) - но дали това ще е "хубаво" или "лошо" - няма как да знам ...
Но определено предстоят Интересни Времена ... и дори мъничко се радвам че вече съм твърде стар за да ме засегне фундаментално и непоправимо (за малкият син е ИСТИНСКА ТРАГЕДИЯ ако го лиша от телефон за ден или два - буквално светът му рухва) зависимостта от интернет , социални мрежи и ИИ

Сря Сеп 09, 2026 7:55 pm
Профил WWW
Аватар

Вижте сега. Дали ИИ е хубаво или лошо, само времето ще покаже. Обаче е тук и няма признаци да изчезне скоро. Така че на колко им харесва и на колко не - всички трябва да се адаптираме към новите условия. За мен адаптацията е сравнително лесна - аз от малък съм се влечал от ИИ, това ми беше и образованието в ТУ. За други, особено хората на 50+ може да е проблемно. Но едно е сигурно - който не се адаптира отива в историята. В момента сме като майстори на свещи в ерата на електрическите крушки - който се научи на крушки ще яде, другите ще мърморят отстрани и ще обръщат тор... :)

Чет Сеп 10, 2026 12:00 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
свещи в ерата на електрическите крушки

Света в който живеем е изграден от знаещи, можещи, търсещи, грамотни и мотивирани хора. Всяко знание до което сме достигнали е било плод на много целеустремена и тежка лична борба на човека който го е открил. За съжаление с времето тези хора са изместени от финансови интереси и неграмотни и некадърни мениджери които целят печелене на все повече пари за по-кратко време без оглед на ползите или вредите за човечеството. Масово технически решения се взимат от некомпетентни финансисти. Резултата го виждаме ежедневно. Технологията става все по достъпна. Качеството пада. Самолетите падат. Колите стават все по калпави. Културата пада. Науката пада. Медицината пада. Филма Идиокрация ще дойде много скоро.
А ние старите какво да се адаптираме. Ние сме вече аутдейтед. Както с Дедо Боре изяснихме нашите познания са ненужни. Света е нов. В новия свят има нужда от друго. Сега ИИ-то ще подчини човечеството и ще произведе 10 милиарда роби. Ще има голямо падение и голям рестарт. След всеки възход има падение. Не може само на горе. Възхода 50-80-те години на миналия век сега ще се компенсира. Много лесен стана живота и хората загубиха стимул да се развиват, да работят, да творят, да откриват, да създават. Загуби се много ноу-хау. Вече не можем да отидем до Луната. Нямаме двигателите, нямаме ракетите. Какво като във всеки джоб имаме Х милиарда или трилиона транзистора и гигабитов достъп до глобална мрежа. Нямаме тъп двигател с който да литнем до луната. Нямаме тъп процесор който да издържи космическата радиация и да закара хора до Луната. Наса опита само да обиколи Луната и се осра. Буквално и преносно. Скапа им се кенефа, скапа им се навигацията, скапа им се видео смесителя, скапаха им се фотоапаратите... и се отказаха от следващите мисии. Поне засега. Сега тепърва ще преоткрива топлата вода. Как се прави кенеф за космоса дето да не му замръзват тръбите.
Та ИИ-то е хубав инструмент ако си остане инструмент. Но корпорациите и малоумниците на ръководни позиции залагат идеята то да мисли а не да изпълнява. И тогава идва въпроса - кой ще научи следващото поробено поколение да мисли.
Та Бабане - с нетърпение очаквам да те видя как се адаптираш под контрола на ИИ-то.

Чет Сеп 10, 2026 12:31 am
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Но едно е сигурно - който не се адаптира отива в историята.

ИИ се развива в геометрична прогресия, ще дойде момент, в който няма да може да се адаптираш със същата скорост. Проблемът е че ИИ е създаден да се подчинява на хората, но и да се развива самостоятелно, да мисли и копира човека, т.е. в един момент, когато добие контрол върху себе си ще започне да мисли като човека - как да подчини по-слабите и да ги превърне в инструмент.

Чет Сеп 10, 2026 12:49 am
Профил

...ша трепем Омниус :D

Чет Сеп 10, 2026 2:19 am
Профил
Аватар

Pif написа:
Та Бабане - с нетърпение очаквам да те видя как се адаптираш под контрола на ИИ-то.

Ами аз колкото съм могъл съм се адаптирал. Не е идеално, но толкова мога. Едва ли ще доживея да видя да сме роби на ИИ; идните поколения да му мислят. Аз си гледам моята паничка :)

Чет Сеп 10, 2026 9:53 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1589 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 106  Следваща