Отговори на тема  [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
страната на неограничените възможности ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: страната на неограничените възможности ...
Каква точно ти е тънката мисъл - да спра да пиша неинженерни постове във форум "Общи приказки" ли :D ? Или пък може би е най-добре направо да закрием всички подфоруми, които не ти харесват и/или не допринасят по инженерните въпроси. Тогава ще се пускат теми все от сорта на "Кой процесор да избера, за да мога да смятам плаваща запетая до 5-я знак и да хвърча в окръжност?" и ти може би вече ще си щастлив напълно, защото няма да те занимават с неща, които не искаш да четеш :D .

Пон Май 21, 2012 7:41 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Ти много на дълбоко си го приел, да не ти настръхнаха космите вече?! :)
Нищо тънко или дебело :) не ти мисля, просто това се набива на очи на последък!

Пон Май 21, 2012 7:57 pm
Профил
Аватар

Въобще не съм го приел надълбоко - ако не ви е приятно да пиша неща за щатите, кажете ще спра. Аз примерно ако напиша нещо за страна в която не съм (даже не само за страна, а по принцип за всичко) и то няма никаква връзка с реалността много ще се радвам някой да изпише един ферман да ми обясни къде и защо бъркам - така печелят абсолютно всички. Явно обаче с повечето хора не е така и те не се интерисуват от факти, след като вече си имат някакво мнение по въпроса :D .

Пон Май 21, 2012 8:25 pm
Профил

Ехе, недей така де, допитване ще правиш?! :) Пуснах ти една малка "муха", ти от нея слон правиш. Просто ти се чудя, защо толкова остро реагираш, когато хората споделят някакви "неприятни" факти по "американски" въпроси?! Пий си бирата, пък хората нека "лъжат", нека плюят ... :)

Пон Май 21, 2012 8:35 pm
Профил
Аватар

fan хайде не го обръщай на чат, на мен например ми е интересна гледната точка на димитър като човек който е там

Пон Май 21, 2012 8:47 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...ако не ви е приятно да пиша неща за щатите, кажете ще спра.
Много интересни неща пишеш, както и участници от други места по света. :)
Факти, стрипнати от официална пропаганда и глазурка, както и от
тежко негативно отношение, характерно за някои огорчени емигранти.
Та пиши, имаш още един сигурен читател. :)

Пон Май 21, 2012 9:01 pm
Профил
Аватар

Цитат:
допитване ще правиш?!

Нямах намерение да правя никакво допитване, ама както и да е :) . Защото пък другия вариант е просто да ти кажа като не ти харесва какво пиша да не го четеш - четенето/писането в тоя форум до колкото знам е доброволно :D .

Пон Май 21, 2012 9:16 pm
Профил

Относно написаното от Митака за пазара на труда е точно така.... потвръждавам на 100%.
Просто системата е такава , няма регулации и си е див капитализъм.
Могат ли да те ебнат , правят го без замисляне.
Въобще и тука в америката си е като е навсякъде другаде- има си и хубави неща има си и гадни неща....
Ако някои му е интересно можем да си отворим една друга тема и да ги обсъдим...

Вто Май 22, 2012 1:21 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Първо няма работна виза за САЩ без значение какъв вид е, дето ще ти позволи да работиш за работодател, различен от тоя, за който е издадена визата. За да си смениш работодателя се кандидатства за нова виза и се праща новия договор при имиграционните. На всичкото отгоре работните визи за тая програма и тези едногодишните за неквалифизирани работници не могат да се променят за друг работодател.

С нормална бригадирска виза от посолството в София, си бачкаш при друг работодател (първия го отебаваш), отделно на още едно място, никой не те бара, парите си влизат по банков път, че накрая си правиш и данъчно изравняване, та да си прибереш още някой лев :) Пробвано и работеше безотказно до преди 3 години. Сега ако има нещо ново - незнам.

Вто Май 22, 2012 8:56 am
Профил ICQ
Аватар

3aek написа:
условията са ужасни .....
в стая с три легла са сложили 2 момчета и 2 момичета

кое му е ужасното бе? :o :o :o

иначе ако трябва да сме сериозни, подобни жалвания винаги са ми звучали дебилски, и затвърждават вярата ми че трябва да се върне робството.

Вто Май 22, 2012 3:54 pm
Профил
Аватар

fan написа:
Димитре, ти май от известно време не инженерстваш там ами си назначен на някакъв държавен слухтящ пост?! Само да прочетеш някой анти американско писание и почваш с ферманите... :)
Иначе постовете ти по инженерните въпроси са полезни, ама с тези политики се оливаш... :)

димитър винаги го драча че китай мачка, а америка потъва, но тук не е до про и анти америка, а до явна мангалска наглост. идват значи някви мангалчета, пускаш ги да вършат някаква черна работа (а може би трябва да ги уредим в наса да правят совалки,а?) и после като се приберат в гетото се възмущават как били експлоатирани и в какви мизерни условия са бачкали и живели. а някой да ги е молил въобще да идват? думата за това е наглост, а ефективното лечение е само едно - робство.

Вто Май 22, 2012 4:05 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Пробвано и работеше безотказно до преди 3 години. Сега ако има нещо ново - незнам.

Че е пробвано - пробвано е, че работи - работи, но всичко това не означава, че е законно :) .

Вто Май 22, 2012 4:37 pm
Профил
Аватар

zaphod написа:
идват значи някви мангалчета, пускаш ги да вършат някаква черна работа (а може би трябва да ги уредим в наса да правят совалки,а?) и после като се приберат в гетото се възмущават как били експлоатирани и в какви мизерни условия са бачкали и живели. а някой да ги е молил въобще да идват? думата за това е наглост, а ефективното лечение е само едно - робство.

хахахахаха ще ме умориш от смях бре, тези деца все пак се учат право, финанси и прочее, като завършат AUBG почват работа с 3-4000 стартова заплата от това което съм чувал.
предполагам интересно им е било да отидат и да разгледат какво е в америка, имай предвид че таксите в AUBG са над $10 000 годишно така че семействата им са с възможности не са отишли там да работят на 5 места а както каза димитър да разгледат и междувременно поработят т.е. Work & Travel

по филмите гледат по цял ден колко е хубаво в америка, каква демокрация, справедливост и мир и щастие цари там и попадат наистина на някакви мангали-бизнесмени които ги карат да се трудят при някакви скотски условия :D

Вто Май 22, 2012 6:00 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Сори, не мога да го пропусна това:
Изображение

Вто Май 22, 2012 6:53 pm
Профил
Аватар

Цитат:
по филмите гледат по цял ден колко е хубаво в америка, каква демокрация, справедливост и мир и щастие цари там и попадат наистина на някакви мангали-бизнесмени които ги карат да се трудят при някакви скотски условия

няма такава работа, аз гледам същите филми и моите впечатления са че по филмите америка е по-страшна от реално - там не само щяха да спят по 6 в стая за двама, ами щяха да ги продадат за органи :twisted:
въобще тия митове за "нормалните държави" са само в главите на разните идеалистчета, същите които ползват лафове като "кенефистан" и "абсурдистан". всеки път когато чуя как някъде в "нормалните държави" им е влязъл без вазелин ме обзема едно хубаво чувство, което май се нарича злорадство :twisted: все пак предпочитам да остават в "нормалните държави", за да не ми тровят въздуха с мрънкане и хленчене

Вто Май 22, 2012 6:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща