Отговори на тема  [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
AliExpress.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: AliExpress....
Заек, не само това - до колкото съм чувал в повечето фабрики работят с памперси, познайте защо :D .
Ицо, след като един таблет произведен там се продава за 55$ за колко мислиш, че една жена може да си направи прическа и/или маникюр. Във Фокском заплатите са по 300-400$, където всичко е автоматизирано и се бълва яко. В показаната фабрика много бих се учудил ако заплатите са над 100-150$, с които само наема не могат да си платят и им се налага да живеят по 6 в стая. На това му се вика оцеляване, а не изчезване на бялата раса. Едни маратонки, произведени от жълтата раса за 5$ бялата раса ги продава за 50$. Едните печелят 40 цента, другите печелят 40 долара, та ми е много интересно как някой вижда изчезването на тези последните :) .

Пет Юли 06, 2012 3:45 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
В показаната фабрика много бих се учудил ако заплатите са над 100-150$, с които само наема не могат да си платят и им се налага да живеят по 6 в стая.

стига бе то това като БГ студенти на Work&Travel в USA :D

Пет Юли 06, 2012 8:08 pm
Профил
Аватар

Нещо такова, да :D .
Последно чух една майка да се оплаква, че сложили сина и в някаква къща с още 10-на момичета, а само в неговата стая имало още две хърватки, освен него. На което всички и казахме, че единственото, за което трябва да се притеснява е да не стане млада баба :D .

Пет Юли 06, 2012 8:39 pm
Профил
Ранг: Новодошъл

Dimitar написа:
.. Едни маратонки, произведени от жълтата раса за 5$ бялата раса ги продава за 50$. Едните печелят 40 цента, другите печелят 40 долара, та ми е много интересно как някой вижда изчезването на тези последните :) .

Ми като се замислиш за белия човек 50$ са в графа разход, а за жълтия човек 0.5$ са в графа приход. Белия човек трябва да ги заработи тия 50$. При условие, че маратонките, а и всички други стоки се правят от жълтата раса, на цена 10 пъти по-ниска, става все по-трудно за белия човек да изработи 50$, защото с каквото и да се захване жълтата раса го е произвела вече за 0.5$. А на белия човек всичко му струва от 50$ нагоре. Тоест на белия човек му трябва работа за поне 5$/час, за да купува труда на жълтия човек на цена 0.5$/час. В един прекрасен момент едните няма да имат с какво да купуват а другите няма да произвеждат защото няма пазар. Само тези по средата ще се подсмихват от някой частен остров и ще мръднат заводите в някоя черна държава, а пазарите в жълтата държава. Въртележката се завърта пак за няколко петилетки. Виждаш как бялата раса взе да липсва в разсъжденията. Тя си е там някъде, но спира да се размножава, застарява, осигурителните схеми почват да гърмят и настава залеза на бялата раса.
Споменах ли че съм краен песимист??? :D

Съб Юли 07, 2012 8:47 pm
Профил
Аватар

абе вече не е такъв еФтинджьос... още 2010 китаеца в шанхай (и околностите) получваше 4000 RMD (да кажем $650) и спрятяха стачки за повече.
ако чорбаджията е чужденец, искаха двойно. партията ги подкокоросваше и подкрепяше "работническото движение за справедливост против изедниците капиталисти"

отделно другите номера на китайката

скоро гледах едни ценови листи на ТИ за такай. ми ... на 50 до 30% от цената на дигито, при това съвсем не за особено големи количества

Съб Юли 07, 2012 8:52 pm
Профил
Аватар

Еее, дедо ти пък с диджито ли ще ги сравняваш - мисля че ние също сме с подобен процент надолу от тях.

Нед Юли 08, 2012 1:52 am
Профил
Аватар

е, ако мога така да се изразя, вас ви държат в друго чекмедже :D надали може да се определите като "типичен потребител"

Нед Юли 08, 2012 2:56 pm
Профил
Аватар

Ами ние не купуваме кой знае какви бройки - в десетки хиляди сме, не повече. И даже не си контактуваме директно с производителите, а през дистрибуторите.

Нед Юли 08, 2012 4:44 pm
Профил

Е то при такива потенциални, разлики уравнителни токове задължително ще текат. Белия човек ще трябва да свие перките, а жълтия да се обзаведе с фанелка с мускули.

Нед Юли 08, 2012 4:50 pm
Профил
Аватар

Цецо, дойдоха джаджите и всичко бачка както пише или по-скоро бачкаше :) .
Към плеърите нямам забележки - свирят та се късат.
Дебъгера го пробвах и като JТАG и като SWD и уж програмираше и дебъгваше докато не реших да му упдейтна фърмуера, че един джам постоянно излизаше и ме дразнеше.
Сега не иска да бачка и ми дава постоянно някакви грешки - прикачам ги тук, ако някой има идея какво става и може ли да се оправи да свирка.
Иначе изглежда добре и по-долу слагам и една снимка да го видите :D .
Във CD-то, дето идва с него всичко е на китайски и нищо се не разбира - ще кажете за 15$ толкова :) .

Прикачени файлове:
P7163761.JPG
P7163761.JPG [ 161.06 KiB | Прегледано 2304 пъти ]
error.jpg
error.jpg [ 38.23 KiB | Прегледано 2304 пъти ]
Вто Юли 17, 2012 6:18 am
Профил
Аватар

Върнах софтуера на Segger от 4.50L на 4.12 и пак тръгна да работи обаче само с RDI с J-Link/J-Trace пак не иска :? .

Вто Юли 17, 2012 7:05 am
Профил
Аватар

хахахах даже има и SN :D

Вто Юли 17, 2012 10:24 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Димитре, какъв J-Trace те гони не мога да разбера - това е обикновен jlink.
Версиите на софтуера до 4.42а включително не правят проблем и не скапват фърма ако е пиратски.
Версия 4.42а обаче не е много стабилна и за това опитно съм определил и работя с версия 4.21i.

Вто Юли 17, 2012 3:51 pm
Профил
Аватар

Никакъв J-Trace не ме гони - просто казвам, че в менюто на IAR-a за дебъгер кликам на "J-Link/J-Trace". Точно така си го пише, така че не виждам какво толкова съм казал. Иначе и при мен 4.12 се държи много по-стабилно от 4.50. 4.50 постоянно забиваше и ми даваше някакви грешки и като ъпдейтнах софтуера спря нацяло да бачка. Има ли някакъв начин сега като съм с по-старата версия да върна фърмуера до нейното ниво и да продължа да си бачкам с нея или пък с тая 4.21i, която ти казваш че била все още ОК?

Вто Юли 17, 2012 4:08 pm
Профил
Аватар

3aek написа:
хахахах даже има и SN :D

В началото като го видях, преди да го отворя и помислих, че са ми пратили някой "изпаднал" от производствената линия за Segger :D .

Вто Юли 17, 2012 4:09 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 65 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща