|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:12 am
Огнестрелно оръжие, разпечатано чрез 3D принтер
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Огнестрелно оръжие, разпечатано чрез 3D принтер
Относно цевите, не всички са конусовидни, а за налягането не мисля че в гладкоцевната е по-голямо, ето тук малко данни, http://www.leverguns.com/articles/saami_pressures.htm около14-15.000 psi, за сравнение повечето пушки са над 20, да не кажа над 40.000 psi. А иначе, имам един спомен че се пробвахме да взривим един генератор за ацетилен, не помня защо не успяхме, със сигурност не беше заради водния предпазител, него наняколко пъти го бяхме източвали, въпреки това и ползвателите му не успяха да се взривят. Какви ли химии не сме правили, опитвали сме и нитроглицерин ама безуспешно, но виж термит и разни подобия на напалм се получават доста лесно.
|
| Вто Авг 07, 2012 11:55 pm |
|
 |
|
zaphod
|
айде сега, да не паса трева, между барута и куршума се слага натъпкана хартия за уплътнение. впрочем това на дървения тъпкач не го правих мисля (не мога да си спомня), но съм го правил със сигурност на алуминиева тръба от антена, а тя е пълна плюнка, гъне се с ръка. и въпреки това не ми се е пръсвал алуминиев тъпкач, тъй че всяко желязо става за цев без нарези. общо взето пръсването на тръба с диаметър 5мм иска бая налягане, заради голямата кривина (натоварването в стените е пропорционално на диаметъра на тръбата). в гладкоцевните налягането не е кой знае колко по-голямо (не си мисли че изпуска много през процепите), главния фактор е масата на куршума. тежкия куршум ускорява бавно и повишава налягането в цевта.
|
| Сря Авг 08, 2012 7:28 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе по скоро си бил късметлия, алуминиева тръба съм пръскал с компресор, бях снадил един шланг с нея. Или ти е бил слаб/малко заряда или тапата е била кофти, дори с заряд от монтажен пистолет може да се сцепи ал. тръба с ф 10 и стена 1-2 мм.
|
| Сря Авг 08, 2012 11:20 am |
|
 |
|
zaphod
|
нали това ти казвам, алуминиевата тръба е ташак, и пак издържа. не съм само аз, тъпкачи от тръба за антена се правеха много. все пак за да убиеш човек не е нужно да правиш налягане колкото в цевта на снайпер
|
| Сря Авг 08, 2012 11:37 am |
|
 |
|
CarBeta
|
@ToHu Тия данни са за стандартни боеприпаси при нормални условия. Предполагам знаеш какъв ще е ефекта с налягането и вибрациите ако изстреляш куршум от цев с шок над 1мм например. Просто изказването, че всяка тръба става за цев е смешно.
@zaphod Имах предвид друго уплътняване. На куршума и цевта, където нито куршума е куршум нито цевта е цев. Мисълта ми беше имал си късмет, че го е изплювало някак отпред, защото с такива самоделки въпроса за инцидент не е дали а кога.
По същия начин стои и въпроса за преработката на газово оръжие. Да, възможно е да се прокара цевта и да се пригоди за .22LR. Но след няколко изстрела цевта се пука заради вибрациите и налягането просто защото не е цев а е обикновена тръба.
|
| Сря Авг 08, 2012 11:53 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
С барут от клечки ли? 
|
| Сря Авг 08, 2012 12:11 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
от кибрит "Буря" 
|
| Сря Авг 08, 2012 3:29 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ей, едва ли сме много тук помнещите какво е кибрит "Буря"  . Всъщност го спряха баш когато беше почнал да ми "трябва"  . Едно станиолче увито около него и бая обикаляне по цимента съпроводено с фъщене падаше Рек, то барутът от клечки си беше основен източник, друго рядко изпадаше. Веднъж един приятел ме заведе в градинката при паметника на червената армия в 2 следобед и ми показа къде да се скрием. Идеята? Вечерта имаше заря (от тая градинка я гърмяха), а след 2 отцепвали градинката и не могло вече да се влезе; а ако сме там сме щели да бъдем първи да събираме негръмналите неща... Не останах с него, нямах това търпение - после той ми отпускаше по малко магнезиев прах или от тия шарено горящите цилиндърчета...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 08, 2012 3:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бурята си беше класика в жанра, също както амониевата селитра  На времето това беше легалния начин за набавяне на амуниции 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 08, 2012 3:59 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Е, и аз съм минал през тая фаза. Но след като кратък рисърч показа, че калиевия хлорат е доста по-слаб от бездимния барут и нитроглицерина, дойде разочарованието и заебах тая работа. 
|
| Сря Авг 08, 2012 6:33 pm |
|
 |
|
zaphod
|
в началото да, после лятото между 7ми и 8ми клас си направих първия барут самоделка - калиев перманганат сяра и алуминиев прах (от бронз). края на гимназията успях да постигна и класически чер барут, технологичния процес за добив на калиев нитрат си го измислих сам, дори мисля че съм го писал някъде тука преди време 
|
| Чет Авг 09, 2012 7:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
е това обеснява оцеляването. С качестaвен димен нямаше да е така а за вездимен да не говорим а бездимния за ловни оръжия не е като заряд за патрон. СarBeta аз мосля че точно това казвам ча тръбата не е цев, налягарията ги дадох за сравнение глодкоцевно / нарезно.
|
| Чет Авг 09, 2012 4:43 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а, не само това  аз бях предпазлив, ново чифте задължително зад преград и от далеч се прострелваше, ако имам съмнения че съм го пренатъпкал също. един път ми се е взривявало все пак и оцелях  впрочем мечтата ми като малък беше да си направя кремъчно запалване за чифтето, ама не успях.
|
| Чет Авг 09, 2012 9:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Моето най-огнестрелно (в смисъл с куршумоподобие) дебилие беше с един най-долен сегмент от телескопична антена за цев, 7-8мм диаметър, може би 150-200 дълга да беше. Запушената част я хващах в едно менгеменце, тъпчех 1-2 кибрита (баси търпението съм имал да ги беля  ), и за куршум слагах някакъв болт М4х5 май беше, а бе главата пасваше хлабаво ама не много (поне 0.5мм по-малък диаметър е била, може и цял мм). Затъпкване с хартии и т.н., установката в коридора на тавана, прицелена от около 2 метра в консервена кутия. Спусък нямаше, палех бучка сух спирт отдолу и се криех зад една стена  . Първия път ми беше трудно да смешя резултата, беше пробило кутията през двете стени и се беше забило в гредата зад нея, може би 2см, може би по-надълбоко, сигурно още са вътре в тая греда моите винтове, не можех да ги вадя  . Баси дебилието, ей. И като си гледам акъла сега, на 57, май не е особено дошъл  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Авг 09, 2012 10:25 pm |
|
 |
|
zaphod
|
защо да е дебилие бе, взел си всички предпазни мерки. аз бих се притеснил ако мъжките ми деца играят с кукли а не с бомби
|
| Пет Авг 10, 2012 7:00 am |
|
|