Отговори на тема  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
китайското автомобилостроене 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: китайското автомобилостроене
Тони, Китай окупираха износа на редки метали (въобще не са редки, а им казват така, защото са трудни за добиване) не защото всички са на негова територия, а защото другите се отказаха да ги добиват на тяхна, заради огромното замърсяване. Например тук в САЩ всички мини за такива елементи са затворени от дестина години, но вече почват пак да ги отварят, за да не допуснат Китай да диктува условията и цените. Така че в един момент другите страни ще предпочетат пак да стартират тези производства, за да не дават на Китай такъв коз в ръцете му.

Нед Авг 19, 2012 5:03 pm
Профил

Да така е, китай взима и на концесия много мини, окупирали са западните брогове на австралия, много от мините са китайски, то там основно джилезо ама ...
Иначе който си има ресурси трябва да ги развива, в Перу се оказва че последните 5-6 години темпа наинвестиции в минната промишленост са над 10 млрд.годишно, и явно това дърпа много икономиката, което мен лично много ме блазни, имам интереси и в тази индустрия. Е верно че са станали и най-големия производител на кока, ама и в това лошо няма, пак свежи "инвестиции"

Нед Авг 19, 2012 6:02 pm
Профил
Аватар

не, че колумбия е прокопсала кой знае колко от износа на кафе...
Цитат:
В Богота се провел концерт под надслов "рок срещу наркотиците"
наркотиците победили с 3:0

Нед Авг 19, 2012 8:15 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Иначе който си има ресурси трябва да ги развива, в Перу се оказва че последните 5-6 години темпа наинвестиции в минната промишленост са над 10 млрд.годишно

Преди време се разправяхме с едни фенове от Катерпилар, защото сме в процес да почнат да слагат наши алтернатори на някои от техните машини, та те казаха, че в момента нали има световен бум на минната промишленост и в Чили и Перу плащат на шофьорите, дето са само с гимназия по около $35к на година да карат ей такива "камиончета" из мините - не лоша цифра за тамошния стандарт :) :
Изображение

Нед Авг 19, 2012 10:23 pm
Профил
Аватар

имаше подобни в асарел-медет шума в кабината е 100 децибела, отделно вибрациите, определено парите трябва да са добри да се навие човек да си хаби здравето

Нед Авг 19, 2012 10:33 pm
Профил

Подобни или такива, щото аз ткаова съм виждал, не не мога да преценя това какъв модел е, ама едно време във Вегас изложението им беше точно преди гейминга, та редовно ги гледах, аз се кефя на такива машини, та шум от 100 dB няма, вътре е като в S класа, климатици, супер комфортни седалки, всякакви удобства, а това се кара по-лесно от кола, след като му свикнеш с габаритите естествено.
Аз не знам в БГ да има много от тия, имаше едни Беларуси, там няма какво да говорим.
Иначе за перу $35к си е много добре, като имаш в предвид че среднодълъг таксиметров курс е между 4-6 $, то това между другото май беше единственото което не беше супер скъпо.

Иначе аз понеже се заинтересувах, информацията за 10 млрд годишно не е съвсем точна, за 2011 са били 7.5, 10 очакват за 2012, а предната година са били около 4, но пак не е никак зле. Определено ще продължа проучването.

Пон Авг 20, 2012 12:30 am
Профил
Аватар

Хехе - шум може да е имало едно време. Сега в кабината е супер. Даже някои от новите модели ги управляват дистанционно като дроновете :D .
Това камионче струва 3.5 млн. и в момента се чака година и половина за него. Клиента си го изплаща напълно за около 3 седмици, защото в зависимост от рудата прави от 17 до 100 хиляди долара на час и работи нонстоп 365 дни в годината :) .

Пон Авг 20, 2012 12:39 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Цитат:
Иначе който си има ресурси трябва да ги развива, в Перу се оказва че последните 5-6 години темпа наинвестиции в минната промишленост са над 10 млрд.годишно

Преди време се разправяхме с едни фенове от Катерпилар, защото сме в процес да почнат да слагат наши алтернатори на някои от техните машини, та те казаха, че в момента нали има световен бум на минната промишленост и в Чили и Перу плащат на шофьорите, дето са само с гимназия по около $35к на година да карат ей такива "камиончета" из мините - не лоша цифра за тамошния стандарт :) :
Изображение

Ами то и в БГ е така, добивната промишленост много се разви. Справка - кои са най печелившите фирми. "Камиончетата" в Асарел и Елаците са подобни.

Пон Авг 20, 2012 10:29 am
Профил

Преди 5 години в Елаците най-големите бяха 120-тонни (товар на един курс).
В САЩ гледах по ТВ 250-тонни, но може и тук да са напреднали нещата. За карането - лесно, лесно, ама ....
Огромно е това животно и лази по каманаци само - няма асфалт......С едни гуми изкарва десетина месеца само

Пон Авг 20, 2012 6:46 pm
Профил ICQ

10 месеца са много, ако се изпозлва редовно може и половината да не изкара, това върви нонстоп, престоят му е само за техническо обслужване. Над такива камиони нямам преки наблюдения, в смисъл от рбаота, но мога да ти кажа за багери на кат, няма такова нещо, удобство, комфорт, ако си го взел по редовния път и е нов, проблмеите се решават много бързо, идват направо от немция, поне едно време от там идваха, всичко се сменя сравнително лесно, всичко се настройва и анализира с компютър,и са супер прецизни. Пробвал съм се и да копая, е не съм багерист, но много леко се управлява, багеристите се биеха кой да копае на кат-а.
А за изплащането, знам ли, 3 седмици ми се вижда нереално, но си се изплаща със сигурност, да не забравяме че това гумите и горивото му за една година са си сериозна сума, т.е. има си голям оперативен разход.

Пон Авг 20, 2012 8:15 pm
Профил
Аватар

Wise написа:
Преди 5 години в Елаците най-големите бяха 120-тонни (товар на един курс).
В САЩ гледах по ТВ 250-тонни, но може и тук да са напреднали нещата. За карането - лесно, лесно, ама ....
Огромно е това животно и лази по каманаци само - няма асфалт......С едни гуми изкарва десетина месеца само

Тоя е 1 млн паунда, което е 454 тона, но мисля, че това е теглото на целия камион напълнен, не само на товара. Иначе едната гума е около 50к долара и мисля, че май не може да изкара 10 месеца :) .

Тони, за 3-те седмици ми казаха хората от Cat и ставаше въпрос за тези мини с петролните пясъци в Канада, където товарят камиона с изкопания пясък и после той го изсипва в нещо като пещ, което отделя петрола от пясъка. Точно във въпросната мина за 1 час се правят 100к долара с един камион, та смятай 3 седмици по 24 часа колко прави - 50.4 млн долара :) .
Иначе трябва да видиш от въпросния пясък след една седмица на какво прилича камиона и с какви водоструйки го мият. Налягането е толкова голямо, че ако почнеш да миеш обикновенна кола и нищо няма да остане от нея :D .
Преди 4-5 месеца бях във фабриката в Decatur, IL където ги сглобяват въпросните камиони, отделно вече година работя с техните инженери и трябва да ти кажа, че всичко го изпипват до най-малкия детайл и тестовете на които подлагат всеки детайл и после целия камион нямат еквивалент даже при военните. Ама то и заради това е съвсем нормално да се види Cat машина на 30 г. да си бачка като нова без никакви грижи.
Та понеже темата е за китайското автомобилостроене - не знам те въобще някога ще доближат ли даже и на 1/4 това, което Cat прави.

Пон Авг 20, 2012 9:22 pm
Профил
Аватар

ами то и стария котарак, правен в бристол преди 20 години няма нищо общо с фордовксите изцепки... то и баварец от онзи период изглежда като наточена каручка.
тъжна картинка е съвременния свят. малко истински марки останаха

Пон Авг 20, 2012 10:14 pm
Профил
Аватар

Дедо, тук гледам от как индийците купиха котараците и нещо пак станаха много вървежни. Идея си нямам какво са им направили, ама хората пак почнаха да ги купуват :? .

Пон Авг 20, 2012 10:18 pm
Профил
Аватар

евтини... какво друго.

Пон Авг 20, 2012 10:45 pm
Профил ICQ
Аватар

Бе тия, дето ги купуват нещо хич не са бедни, та де да знам :) .

Пон Авг 20, 2012 11:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща