Отговори на тема  [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща
Самсунг губи делото срещу Епъл... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Самсунг губи делото срещу Епъл...
Последния ти пост просто показва, че си нямаш ни най-малка идея какво представлява един патент и какво се изисква за да се патентова, т.е смучиш си нещата от пръстите, дето се вика. Да не говорим пък, че ако си компания, която е хвърлила милиарди за разработка на нови продукти и чиято основна цел е да генерира печаба за акционерите си и се появи някой отворко, който почне да копира продуктите и дизайна ти тогава съвсем друга песен ще запееш :) .

Съб Авг 25, 2012 9:46 pm
Профил
Аватар

Ми аз това, което виждам от втория пост на дедото е, че на епъл са им дали да патентоват практически
всичко в компютрите от Бъбидж насам включително.

И предполагам, че са им дали да го патентоват защото великата им мисъл се е сетила
да го сложи в тая кутия и да го нарече "смартфон".

Това е такава смехория, перверзия или както щеш го наречи, че цялата система за
патенти за мене е загубила напълно всякакъв авторитет, не си и струва човек да мисли
по въпроса - което и правят хората, ето самсунг правят и продават, където не ги пуснат
да продават - САЩ, северна Корея или знам ли къде още - не продават и животът си тече.

Политика като тая никого не е извела на добър край и ако това решение остане - тоя съд
все пак не е последна инстанция - нищо добро не очаква и щатите, ако и да имат всички
важни технологии в момента. То и СССР имаха много технологии че и бяха първи в много
неща.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Авг 25, 2012 9:56 pm
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
Последния ти пост просто показва, че си нямаш ни най-малка идея какво представлява един патент и какво се изисква за да се патентова, т.е смучиш си нещата от пръстите, дето се вика. Да не говорим пък, че ако си компания, която е хвърлила милиарди за разработка на нови продукти и чиято основна цел е да генерира печаба за акционерите си и се появи някой отворко, който почне да копира продуктите и дизайна ти тогава съвсем друга песен ще запееш :) .

признавам че нямам идея как се дава софтуерен патент нито кой идиот е решил че ейпъл са измисили как се генерират динамични уеб страници и им е дал патент за това
умът ми не побира как някой може да регистрира патент за 99% от нещата написани в PDF-а

пак питам утре ако някой даде на Майкрософт да патентова езика за програмиране C ще им даде ли право да предявят претенции към Линукс?

няма лошо да се патентоват наистина значими идеи но не и сингъл клик и дабъл клик с мишката или натискане на бутон по клавиатурата, това е пълна простотия и само храни адвокатите

Съб Авг 25, 2012 10:31 pm
Профил
Аватар

Няма нужда от патентоване въобще. Ако идеята е достатъчно значима тоя който я е измислил
ще е набрал преднина достатъчна за да си я защити на пазара - ако иска. Ако се е сетил
за нещо много хитро в един миг значи просто идеята е била очевидна и не му се полага
никакво патентоване, да ходи да копае.

Цялата система за патентоване е измислена да работи против свободния пазар, пазейки
естаблишмента и спъвайки прогреса. _Никаква_ друга функция не е имала и не е била предвидена да има.

Съб Авг 25, 2012 10:44 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл

Ще видим Google дали ще им го върне с иска от 18.08. В тази статия има интересни мисли по въпроса :)

http://venturebeat.com/2012/08/20/hows- ... le-google/

Нед Авг 26, 2012 6:51 am
Профил
Аватар

по-добре от това няма накъде да се развият нещата с техните камъни по техните глави

сега стана ясно защо гугъл купи моторола :D http://venturebeat.com/2012/08/19/motor ... e-devices/

ако им забранят да внасят iShit-a в USA Apple ще последва Microsoft в небитието :D

дано след като похарчат $1 милиард за адвокати се сетят на кой помагат безмислините софтуерни патенти

Нед Авг 26, 2012 9:35 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
А аз ако съм на Епъл на мястото вече ще строя/купувам мои си
фабрики за чипове и скоро Самсунг ще духа супата окончателно :D .
Apple има около 110 милиарда долара кеш.
Ако вземат сега този милиард (а дали им дреме особено за него при наличието на другите?)
и купят поредните няколко компании за производство, като разхвърлят останалите поръчки
за части из Изтока, дали Samsung няма да предпочетат да платят, но да си останат
OEM производител? В момента джаджофилията е във вихъра си, очаква се представяне
на нови iPhone и iPad модели, както и iТелевизор.
Това ще са огромни поръчки, интересно ми е да видя кой OEM производител би казал на Apple:
"Момчета, нещо много се заигравате с патентите, не ни харесвате, чао!" и да изпусне залъка. :D
И ако всички OEM си гледат производството, а не се занимават със елементарно копиране,
дали в крайна сметка Apple няма да си гледат бизнеса по-необезпокоявани? Ще видим.

> List of mergers and acquisitions by Apple

Прикачени файлове:
Hardware.jpg
Hardware.jpg [ 79.34 KiB | Прегледано 1651 пъти ]

Последна промяна Private на Нед Авг 26, 2012 10:05 am, променена общо 4 пъти

Нед Авг 26, 2012 9:53 am
Профил
Аватар

99% от тези неща (софтуерните) не могат да се патентоват в останалата част от света.
за дизайна си имат отделна глава: промишлен дизайн, полезен модел, запазени марки и т.н., които също не са лесни. Apple се опитаха да цакат в европа с регистриран промишлен дизайн на кутия с тъч, бутони и обли ъгли. самия дизайн е регистриран в търговско-промишлената палата на мурсия (испания) вероятно със съответното дебело хонорарче, иначе няма как таквоз чудо да се регистрира. аз съм се опитвал да регистрирам доста по-уникални неща и не е минавал номера.

Нед Авг 26, 2012 9:57 am
Профил
Аватар

tgi написа:

Цялата система за патентоване е измислена да работи против свободния пазар, пазейки
естаблишмента и спъвайки прогреса. _Никаква_ друга функция не е имала и не е била предвидена да има.

има индикации че в началото патентите са изиграли много положителна роля за привличане на всякакви иноватори, говоря за 19ти век.

Нед Авг 26, 2012 11:34 am
Профил

Истински значимите открития са правени от военни и по военно време. Откритията си ги опаковат в дълбока секретност и няма адвокати, няма дела, обезщетения и дивотии. Това сега е прах в очите на стадото.
Даже и сега, без да има глобален конфликт, със сигурност супер силите имат технологии дето граничат с магия и вероятно ще видят бял свят след 1/2 век.

Нед Авг 26, 2012 12:48 pm
Профил
Аватар

zaphod написа:
tgi написа:

има индикации че в началото патентите са изиграли много положителна роля за привличане на всякакви иноватори, говоря за 19ти век.

А бе има такива индикации ама май по-скоро са фалшива работа. Не бих се ангажирал със силно
твърдение, не знам достатъчно а и не съм му се чудил достатъчно, то бая вкопаване в историята
трябва за да може човек да каже кое как е било. Но по-скоро ми изглежда, че патентите са ги получили
не тия, които са направили изобретенията по него време та не е стимулирала никого никога тая система,
само е опазила статуквото залъгвайки публиката да чака на поредната опашка за лотарийни
билети (ей сега като измисля еди кво си и забогатявам - и докато чака да му се роди идеята
от нищото животът минал, ей ти биографията на милиарди :D ).

Но даже и да е имало някаква файда за обществото тогава, която да ми се губи, то е било
тогава. Както религията сякаш е изиграла градивна роля за човешкото развитие на даден
етап (инак цялата дива двунога сган е била напълно неорганизуема) а в днешно време
ако можеше да и се върне влиянието би била само сериозна спирачка, нещо такова е
и с патентната система - ако въобще някога е имала положителен ефект, аз все пак мисля, че не
е имала никога.

Нед Авг 26, 2012 1:40 pm
Профил WWW

Дедо може би адвоката ти не е бил от най-добрите, иначе и в европа се патентова, не чак като в САЩ но става, просто трябва да наемеш добър адвокат, то са си направо патентни кантори, те знаят как да ти оформят патента, къде и как да го подадът, ако щеш знят и на кого да бутнат ако се налага.

Нед Авг 26, 2012 2:07 pm
Профил
Аватар

Просто няма как една компания, която продава едно лъскаво нищо да е най-скъпата компания в света. Това дето го продават Епъл нито се яде, нито да се пие, нито може да се ебе, общо взето ако утре го няма, света няма да се промени с нищо.

Реално погледнато компютрите Епъл бяха технически достижения, важни за живота на човечеството като цяло. Играчките с i отпред са просто лъскави играчки, като функционалност нямат нищо значимо над конкуренцията, освен лъскавината си.

Така ще гръмне тоя балон, че 10 години след това ще държи влага в сектора. Защото въпросната компания за играчки, правейки едно нищо, влияе зверски на целия IT сектор.

Мисля, че дот ком балона ще ни се види като полъх....

Нед Авг 26, 2012 3:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...
Така ще гръмне тоя балон, че 10 години след това ще държи влага в сектора. Защото въпросната компания за играчки, правейки едно нищо, влияе зверски на целия IT сектор.

Мисля, че дот ком балона ще ни се види като полъх....

И очевидно не само ние мислим така ами и самите дебелосерковци в епъл, всичките
милиарди не ги влагат във фабрики ами си ги ядат и серат та пушек се вдига.

Нед Авг 26, 2012 4:03 pm
Профил WWW
Аватар

Цецо написа:
... нито се яде, нито да се пие, нито може да се ебе ...

=D> супер критерии, ще си го включа в топ-10!

аз се чудя, като повечето претенции са към андроида, защо самсунг не шипват без ОС, само с някакво просто софтуерче, дето да дръпне и инсталира андроида при първа възможност... ма Apple може и тази технология да са патентовали, знае ли човек

за заоблените ръбчета и мулти-цък бутоните лицензното плащане надали ще е милиони

Нед Авг 26, 2012 4:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 340 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща