| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Покупка на лоу-енд лаптоп.
Той според мен въпросния ASUS си го има VGA-то, просто са пропуснали да го напишат. Те така или иначе карантията на всичките в тоя сегмент е еднаква, различават се само по опаковката  Едва ли китаеца е пуснал дъно без VGA, то ще му излезне по-скъпо да измисли с какво да запуши дупката  Ще взема да го проверя, щото цената е доста прилично, а и не е селерон...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 31, 2012 1:51 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
|
| Пет Авг 31, 2012 2:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Уф, промяна в плана. След като се събра съвета реши, че десктоп система би била по удачна. Ама там ще се оправя.
Мерси за вниманието и отделеното време!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 31, 2012 2:44 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Acer са си страшно добри машинки, моята Extensa е вече на почти 5г., единствения дефект е, че пантите се напукаха от много отваряне и затваряне. Още не съм минавал с колелата на стола отгоре му  , но съм започнал да се оглеждам за нов Acer. Колкото за Asus, ако компотите им са като таблетите им, стой надалеч.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Сеп 10, 2012 10:36 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
А някой случайно да знае лаптоп на който пантите не му се напукват/чупят? До сега всички които съм имал все там са ми правили проблеми - последно харесах MacBook точно заради пантите - вместо две малки от ляво и дясно те са 'инвентирали' дизайна и има само една голяма панта в средата - а като вдигнеш капака под пантата са скрити вентилаторите т.е. не взима въздух от долу и не е проблем да го държиш на скута без да спира вентилацията. Ама 1000 пари не ми се дават че да търкалям после линукс на него ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Сеп 10, 2012 11:03 pm |
|
 |
|
syscop
|
Thinkpad 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Сеп 10, 2012 11:12 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Колегата преди година-две се похвали, че Thinkpad му е вече от две части 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Сеп 11, 2012 2:02 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Аз лично съм чупил вече 2 HP-та, и един скъп Dell D820 за който най ме е яд - платих си като поп за уж бизнез модел със алуминиев корпус, без пластмаси и т.н. верно изкара малко повече - чупи се чак на 3-тата или 4-тата година. Някой чупил ли е МакБук (Про или Аир) ?
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Сеп 11, 2012 10:42 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Assus ЕееPC 900 - пантите му са като на портална врата - доста грозни, но още не съм успял да ги счупя.
|
| Вто Сеп 11, 2012 10:55 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Няколко модела на Панасоник - от "цивилните им". До момента не съм успял да им счупя нищо.
|
| Вто Сеп 11, 2012 11:06 am |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Малко се нервя, че трябва да използвам епълски подхвати - ама не ползвате продуктите правилно. Има някои механични принципи, които трудно се избягват при пластмасовите корпуси, затова защо просто не хващате капака в средата, като по този начин няма да се счупи? Като го отваряте/затваряте отсрани подлагате капака на усукване/срязване. Вероятно само мек материал като алуминии ще свърши работа. Иначе и самсунг, и ейсър, а и ейсус вече имат модели с алуминии и други леки метали B-)
|
| Вто Сеп 11, 2012 9:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Имам два лаптопа - един Gateway (някаква платинум серия, беше тогава най-скъпия gateway - около 1300$) на 7 г., който го ползвах 5 г. и половина като работен кон и после чат пат, та на него до сега не му се е счупило абсолютно нищо и още си бачка като пич. Другия е един служебен Thinkpad T400, който е вече на 3 години, струваше 2200$, целия му корпус и пантите са от магнезиева сплав и също няма никакви грижи до сега, нито нещо дава иширети да се чупи. За мен е лаптоп заслужаващ си парите от всякъде. Жената има от 4 години един Тинкпад SL400, който не е много истинки тинкпад (поне не като T серията), ама и тя няма с него никакви грижи. Също има и един нотебук Ideapad, дето си е чисто китайско менте, ама и с него няма грижи. Т.е. аз от тук нататък ако въобще купувам лаптоп, щото сега с тия таблети лаптопите вече имат много малка ниша та ще е 100% пак нещо на Lenovo и то от Т серията на тинкпад. По едно време имах и една служебна Tushiba, пак някакъв хайенд модел, ама я изтърпях точно година и я подарих на една колежка и тогава взех тинкпад-а. Имал съм и разни грижи с дел-ве, ама мисля че бизнес моделите им са ОК. То и ако се погледнат служебните лаптопи тук в повечето от компаниите са или Дел или Тинкпад. Явно има за какво  . И въпреки всичко това са само лични мнения, ако човек има поглед върху целия пазар, тогава може би картинката ще е различна. Аз лично съм чувал хора както да са супер доволни от тушибите, така и да не са доволни от тинкпадовете, аз обаче съм на обратно.
|
| Вто Сеп 11, 2012 11:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз ползвам предимно и само IBM/Lenovo и досега не съм успял да счупя панти на нито един.
|
| Сря Сеп 12, 2012 12:19 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
На старите IBM-и пантите май са титан, така че "не мойш ги счупи". Мисля че е така до T60, от 61 и нагоре са по-зле.
|
| Сря Сеп 12, 2012 8:20 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е на "цивилния" панасоник ще му е много трудно да се счупи нещо  Аз на моя за демонстрация съм играл юмруци по дисплея. Какво остава за корпуса дето целия е от 3мм магнезий. Тамън за Пирев - да минава със тола през него http://www.youtube.com/watch?v=0n6mX8Q1waA
|
| Сря Сеп 12, 2012 4:01 pm |
|
|