Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Алтернативно гориво 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Алтернативно гориво
Не съм сигурен, че знам точните причини, но със сигурност не е петрола причината за войаната в Ирак. Първо защото както казах от арабите (а това включва целия арабски свят, не само Ирак) идва само 15% от петрола и второ ако си обърнал внимание след края на войната около 95% от всички петролни концесии в Ирак ги спечелиха не американски фирми, а доста от тях руски фирми. От 11 петролни полета, които са разиграни на търг само едно е спечелено от американска фирма - Ексон Мобайл. Остава американците да са се разбрали нещо с Путин и да го ползват като подставено лице и чрез него да са заграбили петрола на братския иракски народ :) .

Вто Сеп 04, 2012 12:09 am
Профил
Аватар

tgi написа:
Бе не обръщайте и тая хубава лайняна тема на про/анти-американска :D .

Ще трябва да се примириш явно, защото е някаква мода темите накрая да се обръщат на про/анти американски, особено пък с някакви доводи от кварталната кръчма :D .
Нещо като оня лаф "За каквото и да си говорим, на края става въпрос за пари" само че тук е "За каквото и да си говорим, на края става ясно, че няма как американците да нямат пръст в цялата работа" :D .

Вто Сеп 04, 2012 12:13 am
Профил

Ийй, Димитре, ако спреш да се вързваш, няма да е толкова забавно тук :) А и какво, ако не квартална кръчма е този раздел от форума? ;) Хайде да не създаваме еко гориво под формата на приказки :D

Вто Сеп 04, 2012 12:19 am
Профил WWW
Аватар

Някой нали беше измислил клавиатура, при която като натискаш бутоните и се генерира електричество, с което се зарежда батерията на лаптопа, телефона или там каквото е. Остава да сложим по един инвертор и да се включим към мрежата и ето ти еко гориво от форума :) . Колкото повече локуми разтягаме, толкова повече ще отдалечаваме свършика на петрола :D .
Цитат:
А и какво, ако не квартална кръчма е този раздел от форума?

Ами незнам, нали тука в другата тема претендираме, че сме имали IQ над средното, демек не би трябвало да е като в кварталната кръчма :D .

Вто Сеп 04, 2012 12:29 am
Профил

Dimitar написа:
Цитат:
А и какво, ако не квартална кръчма е този раздел от форума?

Ами незнам, нали тука в другата тема претендираме, че сме имали IQ над средното, демек не би трябвало да е като в кварталната кръчма :D .

Оф, баш си е като в кварталната кръчма, ама айде ... всяка маймуна от квартала с нейните си особенности тропа по масата тук и се обяснява защо "еди-кой-си" направил/ще "еди-какво-си". Все някой знае правилния отговор, все някой му опонира, все някой ще се разсърди и ще рече, че на тая маса повече няма да седне, ония другия ще си пие кротко бирата и ще се смее на ум... баш си е кръчма, ама на мен и така ми харесва. Амн ти нещо против наличното IQ имаш? Щото тука е така и ако ще да е + над нивото в реалната квартална кръчма - пак има същите флуктоации около същите теми, та ако извадиш DC компонентата - няма да намериш съществена разлика :wink:

Вто Сеп 04, 2012 12:42 am
Профил WWW
Аватар

Никога не съм казвал нещо против IQ-то или подобни неща, не ми слагай сега думи в устата :D .
По темата за патентите спрях да пиша, единствено защото се завъртяхме вече няколко пъти в кръг и взехме много да се повтаряме, т.е. нищо ново вече не се казваше.
Ти ако виждаш някакви други неща, то са си плод само на твоето въображение :D .

Вто Сеп 04, 2012 12:52 am
Профил
Аватар

Иначе по темата - оня ден някъде (май в дир.бг беше), четох, че пак вдигали цената на тока, за да съберат пари за субсидирането на вятърните мелници и слънчевите панели и взели решение повече да не присъединяват към мрежата такива мощности, защото вече нямало кинти за субсидии. Та явно нашите ще излезнат малко по-хитри от евробюрократите, дето забраниха обикновенните крушки и замалко да забранят и кафемашините като им свършиха парите за субсидии :D .

Вто Сеп 04, 2012 1:00 am
Профил
Аватар

това за петрола и войната в ирак е същата глупост като лунната конспирация, но прага е на друго ниво. тъй че димитре губиш си времето. всички държави които щатите са удряли имат едно общо нещо, и то не е нефта (нито липса на демокрация), а нагъл държавен глава. СА има най-много нефт в света, и е много по-недемократична от ирак (абсолютна монархия), но монарха на СА се държи с нужния респект към щатите и е абсолютно немислимо да бъдат нападнати. аз принципно съм за наглярите да лапат моркова, но ме дразни търсенето на тъп благороден предтекст от типа на "да освободим народа от тиранина", защото това обезсмисля побоя. вместо да намалят наглярщината в световен мащаб, американците я вдигат, защото другите кандидат нагляри не се снишават, а обратното - заппочват да се чувстват силни сред морето от антиамерикански настроения което бушува в резултат на тия "нефтени" войни.

Вто Сеп 04, 2012 7:26 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Не съм сигурен, че знам точните причини, но със сигурност не е петрола причината за войаната в Ирак. Първо защото както казах от арабите (а това включва целия арабски свят, не само Ирак) идва само 15% от петрола и второ ако си обърнал внимание след края на войната около 95% от всички петролни концесии в Ирак ги спечелиха не американски фирми, а доста от тях руски фирми. От 11 петролни полета, които са разиграни на търг само едно е спечелено от американска фирма - Ексон Мобайл. Остава американците да са се разбрали нещо с Путин и да го ползват като подставено лице и чрез него да са заграбили петрола на братския иракски народ :) .

Доста, доста повърхностно мислиш, Димитре. :) Докато тунджата се купува с долари, наистина няма значение кой е концесионера.

Вто Сеп 04, 2012 4:22 pm
Профил
Аватар

Аз пък си мисля, че повърхностния си ти, защото долара като световна резервна валута само ощетява САЩ. Доста пъти тук съм писал защо и всичко е въпрос точно на елементарни математичски сметки и реално няма абсолютно никакво значение за световната търговия в каква точно валута ще се търгува петрола (както и всичко останало).
Така че явно това е друга конспиративна теория - щатите налагат долара насила :D .

zaphod-е, аз ако може така да се каже имам едно желание - щатите да си приберат войските от всичките близо 140 държави, в които имат бази и съм почти 100% убеден, че само след 6 месеца целия свят ще им се моли на колене да ги върнат пак обратно. Защото както казваха едно време - в природата нищо не се губи, включително и жаждата за световно господство. Само дето възможния нов господар на света може да не е толкова демократичен като САЩ :D .

Вто Сеп 04, 2012 5:56 pm
Профил
Аватар

Някой беше постнал една статия тия дни дето казваше, че Европа си е построила комунизма
(социалната държава де) върху защитния чадър предоставен от щатите след WWII.
Трудно може човек да оспори такова твърдение, фактите са си факти.
Това, че съсипаха Ирак без необходимост (тирания но не в каменната ера, където са
след войната) е по-скоро лична кретения на Буш или някой наоколо, предполагам.
Нищо никъде не е идеално, а човек като си представи какви глави са тия дето искат да стават
политици (в DC или другаде) може само да недоумява как цялата система работи въпреки
тия глави, това в световен мащаб.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Сеп 04, 2012 6:09 pm
Профил WWW

Dimitar написа:
Аз пък си мисля, че повърхностния си ти, защото долара като световна резервна валута само ощетява САЩ. ...

Голям веселяк си. :D :D :D

Вто Сеп 04, 2012 6:22 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
Голям веселяк си. :D :D :D

Държиш ли да ти обясня защо или и сам можеш да го намериш :D ?
Само ще ти дам една подсказка - страната, чиято валута е световната резервна трябва непрекъснато да прави търговски дефицит, за да може по логиката на елементарното събиране и изваждане на уравновесяването на търговските баланси да снабдява целия свят с въпросната валута. А сега сети се сам дали е много хубаво една държава да прави постоянно търговски дефицити и после продължи пак да се смееш :) .

Последна промяна Dimitar на Вто Сеп 04, 2012 7:03 pm, променена общо 1 път

Вто Сеп 04, 2012 6:59 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Някой беше постнал една статия тия дни дето казваше, че Европа си е построила комунизма
(социалната държава де) върху защитния чадър предоставен от щатите след WWII.
Трудно може човек да оспори такова твърдение, фактите са си факти.

Все още САЩ имат около 54 хиляди войника в Германия. И за мен е огромна загадка, защо аз като данъкоплатец в САЩ трябва да плащам за военната защита на Германия, а те да не плащат нищо. И без това са богата страна и ръсят милиарди за половин Европа та би трябвало да ги накараме да си плащат за охраната, ако толкова я искат. А ако не я искат да ги оставим да се оправят сами, не вярвам чак толкова пък да са неспособни :D .

Вто Сеп 04, 2012 7:01 pm
Профил

Dimitar написа:
Все още САЩ имат около 54 хиляди войника в Германия. И за мен е огромна загадка, защо аз като данъкоплатец в САЩ трябва да плащам за военната защита на Германия, а те да не плащат нищо. И без това са богата страна и ръсят милиарди за половин Европа та би трябвало да ги накараме да си плащат за охраната, ако толкова я искат. А ако не я искат да ги оставим да се оправят сами, не вярвам чак толкова пък да са неспособни :D .

Не схванах, прости невежествто ми, САЩ от кого пазят Германия сега? :? Пък и как точно пазят 54к човека?

Вто Сеп 04, 2012 7:52 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща