Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Заключване на велосипед 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Заключване на велосипед
Четох, четох и съм твърдо за добермана. Ако не друго нещата се връзват: куче - разходка - бягане - велосипед. Тук даже и с кола ги разхождат но то е защото шофьорите като видят куче на пътя стават по-внимателни отколкото ако са видяли бабичка напр. Естествено ако има мацка убиват скоростта до минимум но това е друга история. :)

Вто Сеп 11, 2012 11:43 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Тия скъпите закопчалки ще ги откраднат заедно с колелото ми се струва... :lol:
Може би по-добре е да има аларма, която да вдига шум?

Сря Сеп 12, 2012 3:31 pm
Профил
Аватар

Закопчалката нищо не помага... Айде в UK явно се опитват да ги продават и за това се мъчат да ги лепват цели. Ама разходи се по крайните квартали на Берлин например (а и долкото разбрах в Стокхолм а и вдруги държави била същата картинка) - висят разни части от велосипеди по стълбовете - заедно със заключващия механизъм - ми никой не си играе да реже - сваля квото може и дим да го няма. Статистически все от 4-5 места ще се събере едно колело. Пък нещастния собственик си остава с една капла и една ключалка или с рамка, 1 капла и без седалка и квото друго там мое се свали.

Сря Сеп 12, 2012 3:40 pm
Профил ICQ

Знам много добре как е в Германия. Там велосипеди се крадат значително по-рядко. А и обикновено ги крадат през нощта, защото немците често ги остават по спирки и други места за по цяла нощ, събота/неделя и т.н.. Идеята е след/преди качване на обществен транспорт до/след спирката да се кара коУеУо.

Сря Сеп 12, 2012 5:08 pm
Профил
Аватар

Точно в Германия краденето на велосипеди е добре организиран и доходоносен бизнес. Голяма част от колелетата по улицата са над 2к € и от там излиза сметката.
Броят на регистрираните кражби е около 300к на година, десет пъти повече отколкото автомобили и се очаква значително покачване с масовото навлизане на електро-велосипеди (над 1е6 продадени бройки досега).

Единствената оправа е, колкото и нелепо да звучи, застрахователната полица. Предполагам не е нужно да споменавам, че и това е особено доходоносен бизнес.
Застрахователните компании декларират 100е6€ щети годишно, а тези пичове не работят на загуба :)

Сря Сеп 12, 2012 7:11 pm
Профил WWW

bongo_x2 написа:
Четох, четох и съм твърдо за добермана. Ако не друго нещата се връзват: куче - разходка - бягане - велосипед. Тук даже и с кола ги разхождат но то е защото шофьорите като видят куче на пътя стават по-внимателни отколкото ако са видяли бабичка напр. Естествено ако има мацка убиват скоростта до минимум но това е друга история. :)

Има си още едно предимство. Впрягаш добичето на къс повод и може да не въртиш педалите.
Не се майтапя, това наскоро го видях наживо :D

Сря Сеп 12, 2012 7:11 pm
Профил

HCL написа:
Точно в Германия краденето на велосипеди е добре организиран и доходоносен бизнес. Голяма част от колелетата по улицата са над 2к € и от там излиза сметката.
Броят на регистрираните кражби е около 300к на година, десет пъти повече отколкото автомобили и се очаква значително покачване с масовото навлизане на електро-велосипеди (над 1е6 продадени бройки досега).

Единствената оправа е, колкото и нелепо да звучи, застрахователната полица. Предполагам не е нужно да споменавам, че и това е особено доходоносен бизнес.
Застрахователните компании декларират 100е6€ щети годишно, а тези пичове не работят на загуба :)

МОже да са се попроменили нещата последните няколко години. А може и да зависи от провинцията, не ми се търси в момента.

Сря Сеп 12, 2012 7:47 pm
Профил

741 написа:
bongo_x2 написа:

Има си още едно предимство. Впрягаш добичето на къс повод и може да не въртиш педалите.
Не се майтапя, това наскоро го видях наживо :D

Проблем е, че имам каракачанска овчарка... Управлява се само с лопата и силен замах...

Сря Сеп 12, 2012 7:48 pm
Профил

Aбе ако са го нарочили - ще забегне колелото ..... то ако нарочат кола тя изчезва ,камо ли колело....
И аз не вярвах на това с азота ,мислех че е само по филмите ама си работи - бутилката е голяма колкото голям термус......после един чук и готово ....
П.С – В немско като задигнат колело ,после нали требе да го продадат...да де ама там се знае кои продава такива нещица а и немецо не е много настроен да си купи 2ра ръка велосипед, единственото е ако крадците товарят в камион и продават извън страната.

Сря Сеп 12, 2012 9:49 pm
Профил
Аватар

Прав си, скъпите колела тук са с "маркирани" рамки, така че е основно за износ. Интересното е, че потока е еднопосочен, т.е. внос няма.

Сря Сеп 12, 2012 10:20 pm
Профил WWW
Аватар

HSB написа:
Aбе ако са го нарочили - ще забегне колелото ..... то ако нарочат кола тя изчезва ,камо ли колело....
И аз не вярвах на това с азота ,мислех че е само по филмите ама си работи - бутилката е голяма колкото голям термус......после един чук и готово ....
П.С – В немско като задигнат колело ,после нали требе да го продадат...да де ама там се знае кои продава такива нещица а и немецо не е много настроен да си купи 2ра ръка велосипед, единственото е ако крадците товарят в камион и продават извън страната.

Да бе да... наеш на арабина или турчина, колко му дреме за произхода на колилото? Взима го на 30% от пазарната цена и си го кара. Те са основния купувач на крадена стока в Германия, не само колела, битова техника също.

Чет Сеп 13, 2012 12:37 pm
Профил ICQ

Това дето казваш е тъй само че все пак в немско тия наций са малцинство .То 95% от дюкяните за велосипеди и ремонти те им и т.н се държат точно то такива но обаче пак и чичко полицаи знае тая работа ,а изловат ли баи мангал да продава крадена стока ....малии лошо му се пише.
Няма начин да няма и естествено нещо далаверно но не е масово – не е като в БГ дето като изчезне нещо и все едно в земята е потънало.

Пет Сеп 14, 2012 2:01 am
Профил

За немците не знам, ама холандец ми е казвал, че при тях е национален спорт. Крадат ти колелото, съответно и ти си крадеш. Или ти трябва да се прибереш, взимаш някое и после го зарязваш на някой паркинг. Не всеки го прави естествено. Обаче гледах някаква статистика, на 16 млн население се регистрират половин милион кражби на велосипеди годишно. Това само маргиналите трудно могат да го направят.

Пет Сеп 14, 2012 8:14 am
Профил
Аватар

HSB написа:
Това дето казваш е тъй само че все пак в немско тия наций са малцинство .То 95% от дюкяните за велосипеди и ремонти те им и т.н се държат точно то такива но обаче пак и чичко полицаи знае тая работа ,а изловат ли баи мангал да продава крадена стока ....малии лошо му се пише.
Няма начин да няма и естествено нещо далаверно но не е масово – не е като в БГ дето като изчезне нещо и все едно в земята е потънало.

Много си зависи в кой край на Германия си.... Има места дето колелото е консуматив. То има и места където немците са малцинство, за сметка на въпросните нации. Попадал съм на места, дето не можеш да видиш жена по улицата, само мустакати мъже жулят кафе и гледат странно :)

@741 за Холандия това е факт. То затова там карат едни колела... дето тук сме ги изхвърлили от употреба преди 20 години :). Ако си купиш някое наистина модерно колело в Холандия, трябва вечер да го прибираш в леглото си :)

Пет Сеп 14, 2012 9:57 am
Профил ICQ
Аватар

Опитай с penny-farthing , надали ще представлява интерес, освен за старо желязо.

Съб Сеп 15, 2012 4:05 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща