Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
за филма "Невинноста за мюсюлманите" 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: за филма "Невинноста за мюсюлманите"
MidNighT_SpiRiT написа:
Цитат:
От друга страна - кой и защо решава дали една страна ще има или няма да има ядрена технология? Това си е тяхно решение и стига да могат да си го позволят - нека си го имат.

Хубаво да си го имат, но нали се сещаш какво може да се направи с атомна бомба? Би ли дал на маймуна да си играе с калашник - ето това се получава:
http://www.youtube.com/watch?v=GhxqIITtTtU

Друг е въпросът кой дава технологиите - Русия и това, че има интерес да създава напрежение.

А защо е дадено правото на Израел да го има? Те да не са световна сила от ранга на САЩ, Русия, Англия, Франция? Или са първо качество държава, а иранците - трето?

Вто Сеп 18, 2012 3:29 pm
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
Dimitar написа:
Какво точно става около въпросния проток - я дай един линк да прочетем и ние?

http://www.monitor.bg/article?id=354517

Нормално показване на мускули и от двете страни. Аз не мисля, че САЩ са навити на конфликт с Иран. Евреите може и да са и много да искат, ама за сега американците не дават :) .

Вто Сеп 18, 2012 4:07 pm
Профил
Аватар

emilvtc написа:
Хамериканците си спретнаха сами постановката с кулите и така си изфабрикуваха чудесен повод за война. Нагледен пример докъде може да стигне арогантността и наглостта на шепа хора избивайки свои съграждани за да изработят повод и да оправдаят една война.

Сега май сценария се повтаря ... Гнусна история

Емиле, намали малко фантастичните филми, дето гледаш :D .

Цитат:
От друга страна - кой и защо решава дали една страна ще има или няма да има ядрена технология? Това си е тяхно решение и стига да могат да си го позволят - нека си го имат.

Като се сдобие някой луд религиозен фанатик с атомно оръжие тогава друга песен ще запееш, ама ще е късно :) .

Вто Сеп 18, 2012 4:11 pm
Профил
Аватар

мюсолманите да са по-толерантни от християните?

някой да се сеща къде е православната църква в техеран? или в багдад? какво е съотношението на православни църкви в целия арабски полуостров към броя на джамиите само в България?
ако някоя еропейка отиде по онези места, задължително трябва да се забрадчи.
но ако на някоя забрадчена във франция и забраниш да носи забрадка (в училище), това е нарушение на ... не знам какво си.

Вто Сеп 18, 2012 5:49 pm
Профил
Аватар

този филм е пълна боза, насилих се да гледам но не мога повече от 1 минута
пълна простотия

Вто Сеп 18, 2012 7:26 pm
Профил

Ами не знам аз ли не съм наясно, или някой гледа повече филми и чете новини от колкото пътува и вижда с очите си. Аз пътувам и виждам, и това което сетиражира масово, не е точно това което е в действителност. Специално за саудитска арабия мога да ти кажа, че колкото и да си спазват традициите, и по принцип жените да речем че са ограничени, в никакъв случай това не важи за немюсюлмани. макар и да е против разбиранията им приемат западните жени като равни, може и да не го мислят, но и не показват противното. Верно че не е позволено ако не си женен да вземеш стая в хотел с жена, това не е задължително да се спазва, въпреки че зависи от хотела, но това едва ли е толкова страшно. Не в саудитска арабия застреляха младеж който се целувал с приятелката си в самолет .... ха сега се сетете къде стана, че нещо тая новина много бързо се покри и забрави.
А като говорим за отношение към жените, как точно пък ние Българите имаме очи да говорим за това, мога да ти кажа че арабките са много по ценени и уважавани от съпрузите си от колкото българките. Ако микажеш че тук жните имат равни права с мъжете просто ще ти се изсмея и ще ти кажа че явно живееш в друг свят. Аз мога да наблюдавам как мои служители с еотнасят с жените си, какво мислят и как се държат, повярвай в това няма нищо достойно и няма капка уважение. Не говоря за това дали чукаш каквото и където ти падне, говоря за товакак жената била длъжна да прави това или онова, това не било мъжка работа, онова било женска работа, ама как той щял да готви или пере, за какво имал жена .... ако не го знаеш явно идваш от друг свят. Това не е само тук така, както казах сигурно в САЩ има не по малко онеправдани жени от колкато в целия арабски свят, онези щати посредата са си ебали майката, няма никаква разлика с родната провиция, че дори има и много по зле.
Та в това отношение приемам всякакви други доводи, но не и довода виж как се отнасят с жените си, това няма нищо общо, култура. До преди 80 години, българките са се крадяли, изнасилвали и така са ставали нечия жена, та за какви 1000 години изоставане говорим за там, в тоя случай ние сме само 920 години назад май ....
иситната е че човек трябва да пътува, да вижда със собствените си очи, и да си прави заключения сам, а не да попива всичко което се подава от тук или от там. Преди 20 години бях абсолютно убеден че мюсюлманите и тяхната религия са най-лошото нещо на света, и с чиста съвест бих ги изтребил до крак. След 20 години нещата обаче се промениха, колкото с повече хора се срещам, и колкото места посещавам, толкова повече виждам колко погрешни са били разбиранията ми. Няма религия която да е лоша, още повече както някой по горе спомена мюсюлманската и християнската са доста свързани. Има религии с които се злоупотребява, но генерализиране може да се извърши ако да речем поне 60% от всички тях бяха фанатици, а те не са. За евреите няма да говорим, че тяхната религия, и най-вече самите те са ми станали доста по противни от мюсюлманите.

Вто Сеп 18, 2012 10:06 pm
Профил
Аватар

На мен ми се струва, че просто продуцентите на въпросния филм са наели същата ПР агенция, която прави рекламата на филма "2012"

Вто Сеп 18, 2012 10:54 pm
Профил
Аватар

Lupus написа:
А защо е дадено правото на Израел да го има? Те да не са световна сила от ранга на САЩ, Русия, Англия, Франция? Или са първо качество държава, а иранците - трето?

ами американците им го дават това право, доволен ли си от отговора? а американците им го дават, защото израел не им се репчат. и да отбележа, намирам тенденцията на света да се гледа като на класна стая за нездравословна. чудя се дали мангалите не спират децата си от училище точно за да ги предпазят от тоя токсичен калъп на мислене "кой ти дава право на това, кой то дава право на онова".

Сря Сеп 19, 2012 7:55 am
Профил
Аватар

zaphod написа:
Lupus написа:

ами американците им го дават това право, доволен ли си от отговора? а американците им го дават, защото израел не им се репчат. и да отбележа, намирам тенденцията на света да се гледа като на класна стая за нездравословна. чудя се дали мангалите не спират децата си от училище точно за да ги предпазят от тоя токсичен калъп на мислене "кой ти дава право на това, кой то дава право на онова".

Така е, съгласен съм. Щом на някой друг му дава права, не виждам защо друг да не си ги вземе сам.

Сря Сеп 19, 2012 8:20 am
Профил WWW
Аватар

Lupus написа:
Така е, съгласен съм. Щом на някой друг му дава права, не виждам защо друг да не си ги вземе сам.

Въпроса е стиска ли ти да го вземеш и по-важно имаш ли физическата възможност да го направиш. Не са много тия дето могат да си позволят да се репчат на силните на деня без последствия. Садам се репчеше - намаза въжето. Кадафи се изрепчи - пробиха му главата. Ето Уго и Кастро също се репчат ама внимават да не настъпят линията след която връщане няма. Иранеца обаче упорито подскача около линията и незнам дава ли си сметка, че няма възможност да спечели подобна война. Според мен си дава, просто се надява Русия и Китай да го спасят, ама Русия и Китай си имат заигравката със САЩ, докато евреите задръжки нямат.

Аз и преди съм си излагал теорията, че ако стане там кютек, действащата страна ще е Израел, а САЩ просто ще "помагат", опитвайки се да се правят на дистанцирани.

Сря Сеп 19, 2012 11:00 am
Профил ICQ
Аватар

zaphod написа:
Lupus написа:

Много добре казано, най-вече ми хареса изразът "токсичен калъп на мислене".
В случая обаче става дума за друго. Всички знаем, че някоя държава ще има ядрено оръжие само ако групичката големи "и разрешат". Въпросът в лицемерието - защо ни пробутват всички тези витамини, наречени справедливост, братство , равенство, човешки права, равен старт и други подобни.

Сря Сеп 19, 2012 2:29 pm
Профил
Аватар

Защото без тези витамини не смиламе добре храната... ако я има де.

Сря Сеп 19, 2012 2:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Защото без тези витамини не смиламе добре храната... ако я има де.

Те тези витамини не се отнасят за храната. За друго са.

Сря Сеп 19, 2012 2:38 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Цитат:

Айде, няма да казвам какво качество хора са, за да не ме обвиниш в расизъм или нещо подобно, но със сигурност са агресивни фанатици! Израел не са тръгнали да създават терористични мрежи или да заплашват околните държави, че ще ги нападнат.

Нали не си мислите, че в отношенията между държавите има някакъв морал или нравстени правила, или пък едните са добрите, а другите лошите? Всеки си гледа интереса. Въпросът е ние от какво имаме интерес. Със сигурност нямаме интерес едни фанатици да имат ядрено оръжие и да го размахват насам-натам.

Сря Сеп 19, 2012 3:02 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Израел не са тръгнали да създават терористични мрежи или да заплашват околните държави, че ще ги нападнат.

Глупости на таркалета! А вземи се пообразовай малко по история и виж кой е започвал войни на Арабския полуостров през последните 60г.

Сря Сеп 19, 2012 3:48 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща