Отговори на тема  [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Следваща
Лично оръжие - дискусия 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: пак за банковите карти
Защо човек трябва да може да се въоръжи вече го обяснявах (по-предния цитат).

Ако нямаш проблем с това да се молиш за милост на мутра пратена ти от враг или
просто случайно попаднала на тебе в настроение лесно, не си купувай оръжие.

Аз предпочитам да не допускам толкова близо до себе си враждебни елементи.
Ако се стигне до ръкопашен бой пистолетът не помага, с трениран бияч не бих имал
големи шансове - така че единствената ми опция е да не го допусна достатъчно
близо.
Това ми го забраняват в момента.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Дек 11, 2012 5:45 pm
Профил WWW
Аватар

Цитат:
Проблема ти е, че ти мислиш, че само ти ще се запашеш. Аз обаче ти гарантирам, че точно ония боклуци от агитките, първи ще се опашат с пищови и точно те ще стрелят, защото за тях твоя живот има нулева стойност. Докато твоя мироглед не е такъв.

A твоя проблем е, че мислиш, че на ония от агитките им трябва закон, който да им разреши да се запашат. Законите за оръжието (за или против) оказват влияние само на хората, които са готови да ги спазват. На бандюгите въобще не им дреме какво пише в закона, ако знаят обаче, че този срещу тях също може да е запасан с оръжие и "малко" им се поохлажда "смелостта" :) .

Вто Дек 11, 2012 6:22 pm
Профил

Абе нещо много цикли тая тема, по повод това какво забраняват, както мисля и CarBeta спомена няма забрана, режима е разрешителен и да ти кажа не знам на някой да са му отказали разрешително, е сигурно отказват но аз такива не познавам. Нещата са прости, минаваш курс на обучение, правят ги на много места, минаваш психо ... даже там не се минава ами само си плащаш да ти сложат печатчето и горе долу си готов. Едно заявление до служба КОС и си готов, е искат свидетелство за съдимост, в момента май и документ от следствието и още малко бумащина но не повече от това да си регистрираш парко място в синя зона. След това си купуваш пушкалото, отиваш обратно в КОС да ти го регистрират и си свиркаш ...
Че не е като в САЩ не е, ама не е като в някои щати, в други е почти същото, пък в някои изобщо нямаш право така че ....
А вече доколко е полезно да го имаш, до колко ще ти помогне или ще ти навреди е съвсем друг въпрос. Със сигурност дори да го направят по рек, применро смао ригестрационен режима, това няма да има никакво значение за криминалния контингент. Тези от тях които го носят с умисъл че ще го изпозлват никога не биха взели регистрирано оръжие. Мутрите им е все тая, а срещу полицай дори да го имаш легално не е желателно да го изпозлваш, не само тук. Верно в САЩ има прецеденти в които има полицаи застреляни от собственици в чиято собственост са влезли без съдебна заповед, съответно собствениците са оправдани, но в много случаи стрелящия се оказва виновен ако е застрелял полицай, макар и привидно да е бил в правото си, а за страна като БГ няма изобщо да говорим.

Вто Дек 11, 2012 6:29 pm
Профил
Аватар

dan написа:
А моята позиция е, че всеки има право да защити живота, честта и имота си, без да чака намесата на държавата.

Моята е подобна. Но все пак бих предпочел държавата да се занимава с това. Но когато тя отсъства, както е в случая, хората следва да се пазят индивидуално или да се организират в милиции.

Вто Дек 11, 2012 6:34 pm
Профил

Мнение Re: Лично оръжие - дискусия
ха ми че те хората в БГ отдавна се организират в милиции, СИК си имаха милиция, ВИС си имаха милиция, дори имаше Първа частна милиция ....милиции да искаш ;)
Аз предлагам да станем партизани, а след годинка две да пуснем филма отначало, или не съвсме но някъде от 50-52-ра, айде аз не държа да съм баш партизанина, може само активен борец да ме пишете :D

Вто Дек 11, 2012 6:45 pm
Профил
Аватар

И още по темата.

Вто Дек 11, 2012 7:09 pm
Профил

и аз мисля че в държава в която малоумниците са над 50% не е разумно въоръжаването
на всеки нормален с оръжие ще се падат най малко по 3ма малоумни с оръжие, пак не излиза сметката...

да всеки има право да се защити себе си и имота си, но малоумника ще иска да си защитава и малоумието....
а как се защитава(показва) малоумие? гръмва някой ей така и ква файда че ще го съдят после?
при една нормално работеща полиция подобни въпроси не биха идвали на дневен ред

Последна промяна nik на Вто Дек 11, 2012 7:32 pm, променена общо 1 път

Вто Дек 11, 2012 7:27 pm
Профил
Аватар

Цитат:
ако знаят обаче, че този срещу тях също може да е запасан с оръжие и "малко" им се поохлажда "смелостта

Споделям мнението на Димитър.
Въоръженото общество е вежливо общество.
Проблемът е, че на нашето въоръжаване му липсват "първите седем". И докато (евентуално) ги получи, би имало много проблеми и много невинни , които ще пострадат.

Вто Дек 11, 2012 7:32 pm
Профил

Dimitar написа:
този срещу тях също може да е запасан с оръжие и "малко" им се поохлажда "смелостта" :) .

наше село го посаха у вестниците - 10 хлапета (без оръжие) в дискотеката започват да закачат жената на цивилен полицай, охраната ги изхвърля, те търпеливо чакат отвън полицая, той излиза, те му налитат, той стреля на месо, те продължават да налитат, и така докато свършат патроните.... после продължават на ръце и крака...

само не казвай че ако хлапетата имаха оръжие нямаше да има 3 убити и 7 тежко ранени, а само 1 убит полицай ...

явно скоро не си бил на българска дискотека :D

Вто Дек 11, 2012 7:37 pm
Профил
Аватар

Ицо написа:
Цитат:
ако знаят обаче, че този срещу тях също може да е запасан с оръжие и "малко" им се поохлажда "смелостта

Споделям мнението на Димитър.
Въоръженото общество е вежливо общество.
Проблемът е, че на нашето въоръжаване му липсват "първите седем". И докато (евентуално) ги получи, би имало много проблеми и много невинни , които ще пострадат.

Така е, кръвчица ще се пролее доста. Другият вариант е кървава революция и "свободата и демокрацията" отиват на боклука, но не знам в кой случай ще са по-малко жертвите.

Вто Дек 11, 2012 7:46 pm
Профил

Това съм го пропуснал, но е така, едно време охраната първо биеше и после изхвърляше, ако бяха бити достатчно нямаше да им хрумне да причакват полицая, няма ги вече хубавите стари времена на каубоя или ... даже забравих как се казваше онази в студентски град.

Вто Дек 11, 2012 7:53 pm
Профил
Аватар

Не е вярно, че ще се пролее кръв ако не са забранени оръжията а само на регистрационен
режим.
Да са разрешени не е като да раздадеш оръжия на всички, те не са нито толкова евтини
нито всеки ще хукне да купува. Дори ще стане по-малко секси за дебил да се сдобие
с оръжие и да върши глупости, сега е хем възможно хем интересно, инак интересното ще
отпадне.

Вто Дек 11, 2012 8:11 pm
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
Не е вярно, че ще се пролее кръв ако не са забранени оръжията а само на регистрационен
режим.
Да са разрешени не е като да раздадеш оръжия на всички, те не са нито толкова евтини
нито всеки ще хукне да купува. Дори ще стане по-малко секси за дебил да се сдобие
с оръжие и да върши глупости, сега е хем възможно хем интересно, инак интересното ще
отпадне.

Абе маймуните в Африка, дай им калашници и моментално почват да се избиват. Арабите и евреите са по средата, белия човек мисли преди да върши глупости. Познай българите в коя част на спектъра са.

Вто Дек 11, 2012 8:38 pm
Профил
Аватар

Всъщност в Африка въоръжени банди избиват невъоръжените маси, кой може да си
позволи пушка там. Всичко това което влиза в новините - Руанда от преди години и т.н. - са
организирани операции, притежанието на лично оръжие само би направило
такива клането по-трудни.

Вто Дек 11, 2012 8:49 pm
Профил WWW
Аватар

Прочетете тази статия. От преди 10г е но звучи много актуално:
http://handguns.g00net.org/Txt/Txt22.htm
Помислете само над въпроса колко законно и незаконно оръжие има и сега в населението.
Сериозни данни могат да се вземат от тук: http://www.seesac.org/uploads/studyrep/ ... lg_Web.pdf
Скоро да сте чували за престрелка по улиците или в мола?

Вто Дек 11, 2012 8:52 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 424 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Следваща