|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
 Re: SSD hard drive - мнения
Защо Intel, "от които пищи МНОГО народ", дава 5 години гаранция на серия 520, която е и MLC? Кой друг производител дава повече от 3 години? Питам, не за друго, а защото и аз мисля да купувам SSD и съм се спрял на 520-та серия на интел.
|
| Съб Дек 15, 2012 10:14 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
навремето (преди 1-2г) Intel водеха в пъти по надежност ... на който му се чете: http://www.hardware-revolution.com/best-ssd-best-hard-drive-june-2012/
|
| Съб Дек 15, 2012 10:50 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Точно по това време беше пищането. Имах познат, на който го бяха сменяли 2 пъти за има-няма година време. Накрая взе друга марка, и май се укротиха нещата. Не ме питай за точния модел - не помня толкова дълго. Както казах - към момента не знам каква е хавата с интелските. Може и да са ги оправили.
|
| Съб Дек 15, 2012 11:10 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Когато Аз си търсих SSD (преди ~18м)- това беше класацията за надежност: - Intel 0.59% - Corsair 2.17% - Crucial 2.25% - Kingston 2.39% - OCZ 2.93% сега гледам, че има размествания - в линка по-горе има по-нова таблица ! PS. ако сега ще избирам - Samsuняк 830
|
| Съб Дек 15, 2012 11:17 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
аз бих посъветвал да не скачате на 256 още. засега 128 (за 160 не знам) е най-доброто като надеждност за пари, дето може да се купи. 120 при възможност също е добре да се избягва, въпреки че измежду тях май също се намират свестни
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Дек 15, 2012 11:50 am |
|
 |
|
sparkybg
|
То хубаво, ама не стига. 256-цата е пълна почти наполовина само от софтуер. А трябва да има празно място поне 20-ина %, че да "диша". Иначе никой не е луд да дава кинти, ако не му трябват. На мен 500 ще ми е екстра, ама излишни 1000 кинта нямам. 
|
| Съб Дек 15, 2012 11:57 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
купи си каквото искаш, само не забравяй - сложиш ли суапа на ssd-то, съвсем скоро ще изпищиш на умряло 
|
| Съб Дек 15, 2012 1:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Добре де, стана ми интерсно и на мен.
Не е ли най-добре човек да сложи и двете - едно SSD за операционна система и приложения и един нормален харддиск за данни (отделно и архивира, ама това е ясно)? Така хем ще има бърза операционна система, хем няма да трепери, че като изпуши флеша, ще остане без данните.
Аз се замислям за нещо такова... май. Сега си погледна диск Ц, дето си държа операционната система и приложенията - ми тя 60ГБ само, а общо взето всичко което ми трябва за работа вече е вътре. Верно, че аз със простички инструменти си вадя хляба, ама една 128 - ца би ми дошла дюшеш.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Дек 15, 2012 2:47 pm |
|
 |
|
nik
|
е да де, точно това мисля и аз да направя
|
| Съб Дек 15, 2012 2:55 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Имам 256GB SSD за ОС+софтуер + 1ТБ WD Black + 250GB HITACHI + 64GB SSD Corssair. И 12GB RAM. Както и по-горе казах, отговорни данни на SSD-то не държа, или ако държа ги има на поне още 2 места, едното от които интернет сторидж.
Утре като гръмне SSD-то(ако съфорумника с трудния ник се окаже прав), защото swap-а ми е точно на него, и според мен (а и според Intel например) там трябва да е, ще отида да го сменя с нов, и ще преместя swapa на терабайтовия WD.
Аз велики данни не обработвам. Просто софтуерите, дето ползвам (предимно за кеф), са много разнообразни и имат навика да са големи.
|
| Съб Дек 15, 2012 3:04 pm |
|
 |
|
nik
|
swap-a отдавна съм го забранил  работи в пъти по добре
|
| Съб Дек 15, 2012 4:05 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
ами и аз имам конфигурация от нормален (бърз) диск и SSD. на диска държа ОС и програми, а на SSD-то само и единствено данни. При мен покупката на SSD не беше продоктувана от нужда за скорост, която нормалния диск и без друго ми дава, а за надеждност - ако утре си изпусна лаптопа на земята, докато до разнасям, няма да трепера че личните ми данни са си заминали. Програми се инсталират наново, но лични данни много трудно се възстановяват. Естествено, архивирането никога не трябва да се подценява.
|
| Нед Дек 16, 2012 12:54 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Архивирането на няколко независими места е единственото сигурно нещо. Щото един хубав токов удар е достатъчен да скапе например десктопа ти, заедно с лаптопа, дето си пуснал да се зарежда. Ако е механичен диск - ако му смениш контролера може и да тръгне, евентуално, а SSD-то ще е тотал щета. Пълно щастие няма. И не, нормален диск не може да ти даде скоростта на SSD. Не като скорост на четене и писане, а като скорост на търсене. OS-а стартира от SSD в пъти по-бързо, а при лаптопски диск - в още пъти по-бързо, дори да е на 7200. Сложи и една антивирусна, дето сканира и хиляди малки неща при стартиране, и нещата стават съвсем посрани. В лаптопа нямам място за втори диск, а не мога да си позволя да махна CD-то и да го сложа на негово място, иначе и там бих набутал една 250-ка, отново като системен диск.
|
| Нед Дек 16, 2012 1:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе относно архивирането, то пурвото което триабва да си подсигуриш е захранването, няма как токов удар да ти скапе нещо ако си се подсигурил, а м-у другото аз досега убит лаптоп от токов удар не съм виждал, има с изгорели захранвания но само до там. Аз не бих архивирал на SSD ама това е друг въпрос, а за по серизно архивиране задължително всичко дублирано с лентово, на друго не вярвам.
|
| Нед Дек 16, 2012 9:37 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Остава да кажеш и каква е подсигуровката, дето издържа на всичко, включително и гении в ЧЕЗ, решил да върже нулата към другата фаза, например. 
|
| Нед Дек 16, 2012 9:46 pm |
|
|